Patru partide si-au depus listele de candidati in Ilfov

   

Organizatiile Partidului Social Democrat, Partidului National Liberal, Partidului Democrat Liberal si ale Uniunii Democrate Maghiare din Romania si-au depus listele de candidati la Biroul Electoral Judetean Ilfov.

Pe listele Aliantei PSD+PC se afla Anghel Iordanescu si Mircea Muresan pentru Senat, Gabriel Oprea, Ninel Peia, Gheorghe Netoiu si Ioana Mates pentru Camera Deputatilor. Anghel Iordanescu, senator si vicepresedinte PSD Ilfov, care candideaza in Colegiul nr.1 pentru Senat, este cunoscut alegatorilor in special ca antrenor al echipei Steaua, precum si ca selectioner al Nationalei de fotbal a Romaniei, care a ajuns pana in sferturile Campionatului Mondial de Fotbal din SUA, in 1994.

A fost declarat Antrenorul Secolului de catre Federatia Romana de Fotbal. Generalul in rezerva Mircea Muresan, care candideaza in Colegiul nr.2 pentru Senat, este rectorul Universitatii Nationale de Aparare, doctor in Stiinte Militare, si a detinut, in perioada 1999 - 2003, functiile de prim-loctiitor al ministrului de interne, secretar de stat si adjunct al sefului Statului Major General. Este membru titular al Academiei Oamenilor de Stiinta din Romania.

Deputatul Gabriel Oprea, membru al Comisiei parlamentare permanente pentru controlul activitatii Serviciului Roman de Informatii, care candideaza in Colegiul nr. 1 pentru deputati, este general in rezerva si fost presedinte al Administratiei Nationale a Rezervelor de Stat 2001-2002.

El a fost prefectul municipiului Bucuresti si ministru delegat pentru administratia publica in perioada 2002-2004. Conduce Departamentul de Aparare, Ordine Publica si Siguranta Nationala al PSD. Ninel Peia, de profesie jurist, candideaza in Colegiul nr.2 pentru Camera Deputatilor. Este vicepresedinte al organizatiei PSD Ilfov si consilier local al orasului Voluntari. Gheorghe Netoiu candideaza in Colegiul nr. 3 pentru Camera Deputatilor.

El este jurist, vicepresedinte al organizatiei PSD Ilfov, cunoscut mai ales pentru implicarea in revigorarea miscarii fotbalistice din Romania. Ioana Mates, director in primaria orasului Voluntari, Directia de Educatie Cultural-Sportiva si Ingrijiri Comunitare, candideaza in Colegiul nr. 4 pentru Camera Deputatilor. Este doctorand in Relatii Internationale la Scoala Nationala de Studii Politice si Administrative.

Lista PD-L pentru colegiile din Ilfov ii are, pentru Senat, la Colegiul nr.1 pe Valentin Delcea, fostul subprefect al judetului, si la Colegiul nr.2 pe Urban Iulian, presedintele de la Urban si Asociatii, iar pentru fotoliile de deputati la Colegiul nr. 1 vor candida Ion Bogaciu, fondatorul firmei BICOM PA, la Colegiul nr.2 pe Mircea Marin, de profesie inginer, la Colegiul nr.3, Mihaela Ioana Sandru, economist de profesie, iar la Colegiul nr.4 pe Sorin Minea, presedintele Asociatiei Romane a Carnii.

In ceea ce priveste PNL, lista candidatilor pentru Ilfov cuprinde pe langa numele primului-ministru, Calin Popescu-Tariceanu, candidat pentru un fotoliu de deputat in Colegiul nr. 4, si al lui Marian Petrache, candidat pentru functia de senator in Colegiul nr.2, si candidaturile lui Valentin Adrian Ghitulescu,

de profesie inginer constructor, pentru functia de deputat in Colegiul nr. 1, pe cea a lui Thuma Hubert-Petru-Stefan, economist, pentru functia de deputat in Colegiul nr.3 si cea a lui Zamfir Gabriel Sorin, inginer, pentru un fotoliu de senator, in Colegiul nr. 1 si a lui Iozu Stoian, specialist in relatii internationale, pentru un fotoliu de deputat in Colegiul nr. 2.

Din partea UDMR vor candida, in Ilfov, in Colegiile nr.1 si nr.2 pentru Senat, economistii Kiss Tiberiu si, respectiv, Vajna Laszlo. Pentru fotoliile de deputati, UDMR i-a nominalizat pe Dosa Szilard, de profesie jurist, pentru Colegiul nr.1, Szasz Hargita, licentiata in comunicare, pentru Colegiul nr.2, iar juristii Palko Erika si Lorincz Csilla pentru Colegiile nr.3 si, respectiv, 4. Biroul Electoral Judetean 25 a acceptat toate candidaturile celor patru partide si a inmanat si deciziile de participare la alegerile din 30 noiembrie pentru toti cei 24 de candidati.
Miercuri, 22 Octombrie 2008, ora 13:35
Sursa: AGERPRES
Cele mai citite stiri
Platforma IMGB, un simbol al industriei din Capitala, a fost vanduta. Ce va deveni
Tranzactia prin care SIF Banat - Crisana a cumparat platforma IMGB, fosta glorie a industriei locale ...
Cine este Octavia Spineanu-Matei, propunerea Romaniei pentru functia de judecator al Curtii de Justitie a Uniunii Europene
Judecatoarea Octavia Spineanu-Matei, in prezent judecator la Tribunalul Uniunii Europene, a fost ...
Donald Trump l-a prins pe Dumnezeu de un picior: Sfarsitul petrolului cutremura pozitia lui Joe Biden in alegeri
Desi nu a reusit sa produca marea bomba a campaniei, care sa schimbe tendinta votului popular si la ...
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor