Mihaela Popa a trecut de la PDL la PNL: Puterea, in minoritate la Senat

Joi, 19 Aprilie 2012, ora 10:24
6830 citiri
Mihaela Popa a trecut de la PDL la PNL: Puterea, in minoritate la Senat

Senatorul PDL Mihaela Popa a anuntat, joi, ca demisioneaza din partid si va trece la PNL, la cateva saptamani dupa ce parasise functia de vicepresedinte al democrat-liberalilor.

Alaturi de ea vor trece la PNL si 7 primari din judetul Iasi, informeaza Romania TV.

"Viata este o insiruire de rascruci de drumuri. Pentru mine, destinatia in politica este democratia. Pentru a construi acea democratie, am decis sa ma alatur unei echipe noi pentru mine, dar consolidata in timp. Am intrat in politica pentru Alianta DA, intr-o echipa cu Sorin Frunzaverde. De aceea am decis astazi sa vin aici fara sa cer nimic in schimb", a spus Mihaela Popa in cadrul unei conferinte de presa.

Mihaela Popa e apropiata de fostul prim-vicepresedinte PDL Sorin Frunzaverde, trecut si el la PNL. Acesta a participat la conferinta de presa, alaturi de vicepresedintele PNL Relu Fenechiu, si a spus ca incearca sa reconstruiasca Alianta DA in interiorul PNL.

"In interiorul PNL incercam sa construim acea dreapta puternica reprezentata la vremea respectiva de Alianta DA. Aceasta constituire se face acum in interiorul PNL cu personalitati de dreapta. O asemenea alaturare aici, la Iasi, a fost posibila datorita asocierii reciproce si a unui dialog civilizat", a declarat Sorin Frunzaverde.

Prin aceasta plecare, Puterea ramane in minoritate la Senat, cu 65 de senatori fata de 67 ai Puterii si 2 independenti. Saptamana trecuta, Puterea pierduse majoritatea, insa ramasese la egalitate cu Opozitia, dupa ce Iosif Secasan a trecut la PNL si Cezar Magureanu a devenit independent.

Mihaela Popa, dezamagita de Boc

Inainte de a-si da demisia din functia de vicepresedinte al PDL, Mihaela Popa l-a acuzat pe presedintele formatiunii, Emil Boc, pentru declaratiile conform carora acesta l-a "numit" prim-vicepresedinte pe Sorin Frunzaverde.

"Am fost dezamagita de presedintele partidului Emil Boc. El a spus ca l-a numit pe Sorin Frunzaverde in functia de prim-vicepresedinte, la congresul de anul trecut, lucru care nu e adevarat. Acolo au fost niste alegeri, iar in plus stiu ce s-a discutat in noaptea dintre cele doua zile ale congresului. Si eu sunt vicepresedinte, l-am sustinut pe Vasile Blaga la sefia partidului, deci ce sa cred, ca Boc m-a asezat pe o lista? Ma gandesc tot mai serios ce caut eu in PDL", a afirmat, Mihaela Popa.

In urma cu o saptamana, senatorul de Iasi il acuza pe premierul Ungureanu pentru alocarile bugetare pentru primari, pentru hotararea de guvern privind linia maghiara la UMF Targu Mures si promovarile de consilieri la ambasade, fara concurs.

Citește și:
Cât mai au românii până vor circula fără vize în SUA. Motivul pentru care nu pot face în prezent acest lucru
Cât mai au românii până vor circula fără vize în SUA. Motivul pentru care nu pot face în prezent acest lucru
Ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, a avut o nouă discuție cu secretarul de stat american Antony Blinken despre vizele impuse de Statele Unite românilor care vor să călătorească...
Nicolae Ciucă: ”Mi-e teamă de un singur lucru, să nu mor neîmpărtăşit”. Întrebarea care a dus la răspunsul neașteptat
Nicolae Ciucă: ”Mi-e teamă de un singur lucru, să nu mor neîmpărtăşit”. Întrebarea care a dus la răspunsul neașteptat
Liderul PNL Nicolae Ciucă a afirmat, întrebat dacă există posibilitatea să candideze la alegerile prezidenţiale, că „în acest moment există o singură posibilitate, să ne îngrijim de...