Mihaela Radulescu se vinde mai bine decat Herta Muler

Marti, 29 Decembrie 2009, ora 08:52
3018 citiri
Mihaela Radulescu se vinde mai bine decat Herta Muler

Mihaela Radulescu domina clasamentul celor mai vandute titluri in 2009 cu "Niste raspunsuri", volum ale carui vanzari le depasesc cu mult pe cele ale laureatei cu Nobel.

Topul celor mai vandute titluri din 2009 continua un trend inceput in 2007: Mihaela Radulescu a depasit in vanzari, cu volumul "Niste raspunsuri", celelalte carti aparute pe piata, inclusiv pe cele ale laureatei Nobelului pentru literatura, Herta Muller, informeaza Evenimentul Zilei.

In timp ce "Niste raspunsuri" conduce in topul vanzarilor, cu 40.000 de exemplare, cumparate intr-o singura luna, de la lansarea la Targul Gaudeamus, cartea "Inca de pe atunci vulpea era vanatorul" de Herta Muller, de la Humanitas Fiction, s-a vandut in 13.000 de exemplare din luna noiembrie incoace.

Cartea Andreei Marin Banica, mai scumpa decat a Mihaelei Radulescu (85 de lei, fata de 25 de lei), s-a vandut, la Tritonic, in 3.550 de exemplare.

La Editura Trei, trilogia politista "Millennium" ("Barbati care urasc femeile", "Fata care s-a jucat cu focul", "Castelul din nori s-a sfaramat"), scrisa de Stieg Larsson, s-a cumparat in peste 50.000 exemplare.

Primul volum, "Barbati care urasc femeile", sta cel mai bine, cu 25.000 de exemplare vandute, conform editurii. Prin urmare, "Millenium", care a adus un nou cuplu senzational in literatura thriller, pe detectivul Mikael Blomkvist si pe Lisbeth Salander, a facut furori nu numai in lumea scandinava.

Oana Pellea l-a luat pe Coelho

La Humanitas, "Jurnalul" Oanei Pellea s-a vandut in 22.000 de exemplare, din iunie, fiind pe locul al treilea in topul vanzarilor.

Volumul e urmat de: "Invingatorul este intotdeauna singur", de Paulo Coelho ( 20.000 de exemplare vandute din 15 septembrie) si "Amintiri si povesti mai deocheate", de Neagu Djuvara ( 16.000 din august pana acum).

Cel mai cautat titlu al editurii Art ramane "Atlas de mitocanie urbana", initiat de Radio Guerilla, care a fost cumparat in 12.000 exemplare.

In topul Editurii Trei, se remarca un volum de psihologie practica, "Semnele trupului", de Joan Liebmann-Smith si Jacqueline Nardi Egan, cu 10.000 de bucati. Topul zece al vanzarilor pe 2009 este incheiat de "Gargui" al lui Andrew Davidson, editat de All si vandut in 9.000 de exemplare.

Jamie Oliver, la mare cautare

Cei mai cautati autori in anul 2009 la Curtea Veche Publishing sunt Eckhart Tolle (cu volumele "Un pamant nou" si "Puterea prezentului") si maestrul bucatar Jamie Oliver, cu tratatele sale gastronomice ( "Acasa la Jamie", "Cu Jamie in Italia", "Sa gatim cu Jamie" si "La masa cu Jamie").

Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Sociologul Alfred Bulai, șeful departamentului de Sociologie din cadrul SNSPA, a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători”. Acesta a vorbit despre cele mai importante subiecte de pe...
Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria va continua să susţină accederea României în spaţiul Schengen cu frontierele terestre în acest an, a transmis ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, în urma unei...
#Mihaela Radulescu carte, #vanzare carte Andreea Marin, #Herta Muller carti, #vanzari edituri, #Jamie Oliver carti , #Andreea Marin