Mihaela Radulescu, de la Monaco, la Petrila, cu ajutoare pentru copii

Sambata, 23 Martie 2013, ora 14:46
4985 citiri
Mihaela Radulescu, de la Monaco, la Petrila, cu ajutoare pentru copii
Foto: Ziare.com/Marius Mitrache

Mihaela Radulescu, alaturi de mai multi adolescenti din Monaco, au venit la Petrila, la Salvati Copiii, cu un autocar plin cu pachete si ajutoare pentru copiii nevoiasi din zona.

Un autocar mare, plin cu bunatati si oameni buni a venit la Petrila. A intrat pe poarta si oamenii aceia, obisnuiti cu luxul, au carat pe brate, timp de cateva ore, prin viscolul de afara, pachete cu hainute si alimente.

"Ideea a pornit de la faptul ca am vrut sa conving scoala de la Monaco, unde invata si copilul meu, sa nu mai mergem atata cu ajutoare in Africa. Nu ca nu ar fi nevoie si acolo, dar ei aveau o obisnuinta din asta si eu am vrut sa le schimb un pic mentalitatea. Plus ca ei nu fac genul acesta de excursii filantropice. Adica sa si mearga, ci doar trimiteau ajutoarele. Si eu am spus ca ar fi o experienta minunata si asa i-am convins.

Sunt copii minunati de 16-17 ani si, credeti-ma chiar a fost de poveste, pentru ca ei sunt niste copii care au crescut in niste conditii minunate. Sunt impresionata ca au vrut sa vina ca voluntari, ca nu i-a obligat nimeni. Acolo nu exista sa ii puna cineva la scoala sa faca obligatoriu ceva si atunci le-am pus cap la cap aceste argumente, le-am aratat cateva imagini pe care le am de la Gabriela Alexandrescu, de la Salvati Copiii, care ne-a zis ce e aici.

Am lucrat, deci, la factorul sentimental, la cel organizatoric si, cand mi s-a spus ca vin cu noi si mame si copii si profesori am fost eu impresionata. Sunt un grup de 24 de oameni, toti de acolo", a spus Mihaela Radulescu.

Povesti pentru Monaco

Tinerii din Monaco s-au simtit ca intr-o poveste, la Petrila. O poveste cu copii buni, dar cu multe lipsuri, care iau masa la Salvati Copiii si care tot aici, la Petrila, isi fac lectiile ori se uita la un televizor sau se joaca la calculator - lucru absolut imposibil in casutele lor saracacioase.

Pentru niste adolescenti care invata la Monaco, acest fapt nu a fost decat o poveste trista pe care ei au inseninat-o, iar iepurasul de Paste a venit mai repede, tocmai dintr-un loc de poveste, cu oameni bogati. Dar poate ca lucrurile nu ar fi stat la fel fara primirea, cu gogosi dulci, calde si ochii in lacrimi de bucurie, pe care copiii de la Petrila au stiut sa i-o faca Mihaelei Radulescu si echipei sale de adolescenti de la Monaco.

"Cei din clasele mici au strans de aceasta data pantofi. Cei mijlocii au strans bani, punandu-si mamele sa faca prajituri. Si eu am facut! Le-au vandut la licitatia de prajituri, au strans bani cu care am cumparat rechizite, carti si jucarii, iar pe cei mari i-am pus sa stranga si haine. Si uite asa s-au strans 824 de kilograme de ajutoare, care au plecat de la Nisa la Petrosani, iar aici au gasit exact pe cine trebuie si povestea e simpla", a adaugat Mihaela Radulescu, care a plans atunci cand a dat cu ochii de copiii care i-au cerut autografe pe tricouri.

Fiecare copil a fost impresionat in felul lui si a plecat acasa cu cate un pachet mare, de abia il carau, dar si cu tricourile cu autograf. "Mi-a dat autograf Mihaela Radulescu. Nu ma asteptam deloc sa o vad aici la Petrila. O stiu de la televizor", spune unul dintre copiii care vin la centrul din Petrila.

"Legatura cu Mihaela Radulescu vine de la Festivalul Brazilor de Craciun, la Bucuresti. Probabil meritam si noi un pic mai mult si de aceea a venit aici. A mai fost si fratele ei, dar acum ne-au coplesit cu atentiile, cu cadourile, iar copiii au plecat foarte fericiti si incarcati cu cadouri si la ei a venit deja iepurasul de Pasti.

Tinerii de la Monaco le-au oferit copiilor niste umerase si ei au spus ca acest lucru semnifica faptul ca ne-au agatat, deci vom avea o prietenie trainica", a adaugat Valeria Popescu, presedinta Organizatiei "Salvati Copiii!" Hunedoara.

Norocul a tinut cu copiii din Petrila. Asta pentru ca in weekendul care a trecut 700 de zboruri au fost anulate din cauza vremii nefavorabile, insa avionul in care s-au imbarcat adolescentii din Monaco a plecat si a aterizat in siguranta la Bucuresti.

Romania - tara "funny"

Mihaela Radulescu a spus ca acesti copii, obisnuiti cu o viata minunata la Monaco, au plecat dintr-un loc cu soare, au ajuns la Bucuresti pe o ploaie urata si au debarcat la Petrila in viscol si zapada si au aflat ca autocarul lor nu a putut urca pana la Rusu, in Parang, unde erau cazati, ca drumul era acoperit de zapada.

A fost nevoita sa ceara sprijin autoritatilor locale si nu a ezitat sa-l apostrofeze pe primarul Ilie Paducel pentru gropile prin care a trecut aici.

"Ei nu au mai fost niciodata intr-o tara asa de funny, ca sa nu folosesc alt cuvant. (...) Pe ei nu ii premiaza nimeni pentru asta si asta e impresionant la ei. Eu mai vin aici cu copii care vor sa ajute, dar promiteti-mi ca primii bani pe care ii obtineti la buget puneti-i la sosele. Eu nu am mai vazut asa ceva ca aici", a spus Mihaela Radulescu, dar Ilie Paducel a tinut sa precizeze ca gropile erau la intrarea in Petrosani si nu la Petrila.

"Va asiguram ca data viitoare cand mai veniti de la Salvati Copiii spre Parang nu veti mai merge prin Petrosani, ci pe ruta Petrila - Jiet - Parang", a completat Paducel.

Ultimul mesaj al lui Piedone despre posibila retragere din cursa pentru Capitală: ”Îi las pe contracandidaţi să facă campanie când cerurile sunt deschise”
Ultimul mesaj al lui Piedone despre posibila retragere din cursa pentru Capitală: ”Îi las pe contracandidaţi să facă campanie când cerurile sunt deschise”
Cristian Popescu Piedone a anunțat joi, 25 aprilie, că rămâne în cursa pentru Primăria Bucureștiului, în ciuda tuturor zvonurilor. "Haideţi să închidem odată... Retragere, mesaje,...
Orban acuză Biroul Electoral Central că favorizează alianța PSD-PNL: ”Le-a dat voie să desfacă alianţa împotriva firii”
Orban acuză Biroul Electoral Central că favorizează alianța PSD-PNL: ”Le-a dat voie să desfacă alianţa împotriva firii”
Liderul Forţa Dreptei, Ludovic Orban, a acuzat joi, 25 aprilie, Biroul Electoral Central că ar fi modificat „în mod ilegal” o hotărâre de guvern şi că instituţia ar fi...
#Mihaela Radulescu Salvati Copiii Petrila , #stiri Mihaela Radulescu