Mihai Voicu: Numirea lui Morar la CC, o forma de rasplata pentru servicii credincioase

Marti, 26 Martie 2013, ora 11:22
2691 citiri
Mihai Voicu: Numirea lui Morar la CC, o forma de rasplata pentru servicii credincioase
Foto: Ziare.com

Numirea fostului sef al DNA, Daniel Morar, la Curtea Constitutionala, de catre presedintele Traian Basescu este "o rasplata pentru servicii facute", spune vicepresedintele PNL, Mihai Voicu, ministru delegat pentru Relatia cu Parlamentul.

Mihai Voicu declara ca "din punct de vedere procedural, este dreptul domnului Traian Basescu sa numeasca un judecator, in momentul in care expira un mandat similar".

"Comentariile nu trebuie facute din aceasta perspectiva si nici macar din perspectiva competentei domnului Morar de a fi judecator la Curtea Constitutionala. Eu as face un comentariu din perspectiva faptului ca e un tip de rasplata pentru servicii facute.

Este un post confortabil cel de judecator la Curtea Constitutionala, pe un mandat indelung, de noua ani, care nu poate fi revocat, care prezinta si niste avantaje materiale, trebuie sa o recunoastem. Deci din aceasta perspectiva, eu o vad ca un fel de rasplata pentru servicii credincioase fata de domnul Traian Basescu!", a spus Mihai Voicu, la RFI Romania.

Vicepresedintele PNL apreciaza ca "o revizuire a modului de numire a judecatorilor Curtii Constitutionale este necesara".

"Poate trebuie sa ne uitam doar catre judecatori de cariera si nu catre orice tip de jurist. Ma rog, sunt mai multe optiuni. Insa din pacate, in acest moment nu putem face ceva, pentru ca este vorba de un text constitutional si doar la revizuirea Constitutiei putem aborda acest subiect", este de parere vicepresedintele liberal.

Daniel Morar, numit de Basescu judecator la CCR

Daniel Morar, fost procuror sef al DNA, in prezent prim-adjunct al procurorului general, a fost numit de presedintele Traian Basescu judecator la Curtea Constitutionala.

"Presedintele Romaniei, domnul Traian Basescu, a semnat luni, 25 martie a.c., Decretul de numire a domnului Daniel-Marius Morar in functia de judecator la Curtea Constitutionala pentru un mandat de 9 ani, incepand cu data de 9 iunie 2013", se arata intr-un comunicat remis presei.

Citeste mai multe despre Voicu: Numirea lui Morar la CC, o forma de rasplata pentru servicii credincioase, pe RFI Romania.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#Voicu Morar CCR rasplata, #Mihai Voicu numire Morar CCR, #Traian Basescu Daniel Morar CCR, #Basescu numire Morar CCR , #PNL
Comentarii