Mihai Voicu: Teodor Melescanu va fi dat afara din PNL

Luni, 05 Martie 2012, ora 15:05
2244 citiri

Vicepresedintele PNL, Mihai Voicu, a vorbit despre excluderea lui Teodor Melescanu din PNL, precizand ca acesta va fi dat afara din partid.

Totodata, deputatul PNL a declarat ca autosuspendarea actualului sef al SIE poate fi supusa unor sanctiuni.

"Autosuspendarea implica o calitate care poate fi supusa unor sanctiuni", a fost parerea vicepresedintelui liberal.

Conducerea PNL urmeaza sa propuna Comitetului Executiv al partdiului excluderea lui Teodor Melescanu, dupa decizia luata luni de Biroul Politic al PNL.

Lui Teodor Melescanu i s-a reprosat faptul ca a fost numit in functia de sef al Serviciului de Informatii Externe, de catre presedintele Traian Basescu, fara sa consulte in prealabil partidul.

Senatorul PNL fusese propus de presedintele Romaniei pentru a prelua functia de director al SIE, lasata libera dupa numirea lui Mihai Razvan Ungureanu in functia de prim-ministru al Romaniei.

Dupa ce a devenit sef al SIE, Melescanu s-a autosuspendat din PNL. Cu toate acestea, presedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat ca Teodor Melescanu va fi exclus din PNL.

Crin Antonescu: Teodor Melescanu va fi exclus din PNL

"Am primit din partea domnului Teodor Melescanu un fel de cerere in care anunta ca se autosuspenda, ceea ce nu este cazul. Voi cere excluderea lui Melescanu din PNL, din motive lesne de inteles. Teodor Melescanu nu va mai fi membru al PNL, nu autosuspendat, ci exclus", a precizat liderul liberal, pe 27 februarie.

Teodor Melescanu a declarat ca nu crede ca poate fi exclus din PNL, asa cum spune liderul acestui partid, intrucat s-a autosuspendat.

Melescanu nu crede ca poate fi exclus din PNL - vezi de ce

"Suntem un partid liberal, fiecare are dreptul la opinie, prevederile statutare sunt foarte clare, le-am urmat pas cu pas. E foarte greu sau imposibil sa-l excluzi pe unul deja suspendat", a spus Melescanu inainte de audierile din comisiile de Aparare si de control SIE din Parlament.

Fenechiu: Melescanu va avea o cariera scurta la SIE

La randul sau, Relu Fenechiu spune ca "autosuspendarea din PNL este o poveste frumoasa".

"Nu exista institutia autosuspendarii in statutul PNL, motiv pentru care la prima sedinta sunt convins ca se va vota in unanimitate excluderea domnului Melescanu din partid", afirma vicepresedintele liberal.

Citește și:
Ce spune Ilie Bolojan despre candidatura sa la Primăria Capitalei
Ce spune Ilie Bolojan despre candidatura sa la Primăria Capitalei
Președintele Consiliului Județean Bihor, liberalul Ilie Bolojan, spune că „nu se pune problema” să candideze la Primăria Capitalei, relatează Bihoreanul. El a fost inclus de PNL în...
George Simion, taxat dur după ce a cerut ca România să nu mai ajute Republica Moldova: ”Avem şi noi un mic Putin al nostru”
George Simion, taxat dur după ce a cerut ca România să nu mai ajute Republica Moldova: ”Avem şi noi un mic Putin al nostru”
Liderul PNL Iaşi, deputatul Alexandru Muraru, a criticat declaraţiile liderului AUR George Simion, prin care acesta solicită ca România să nu mai ajute Republica Moldova, susţinând că...