Deputatul Mihai Voicu a fost trimis in judecata de DNA

Joi, 21 Decembrie 2017, ora 17:17
7946 citiri
Deputatul Mihai Voicu a fost trimis in judecata de DNA
Foto: Facebook/ Mihai Voicu

Procurorii DNA Craiova l-au trimis in judecata, in stare de libertate, pe deputatul PNL Mihai Voicu, pentru savarsirea infractiunii de folosire a influentei sau a autoritatii in scopul obtinerii pentru sine sau pentru altul de foloase necuvenite.

Potrivit unui comunicat al DNA, alaturi de Mihai Voicu, procurorii i-au mai trimis in judecata pe Dan-Lucian-Stefan Mogos, la data faptei secretar general coordonator al PNL Dolj, pentru savarsirea infractiunii de complicitate la infractiunea de folosire a influentei sau a autoritatii in scopul obtinerii pentru sine sau pentru altul de foloase necuvenite si pe Constantin Enea, la data faptei vicepresedinte al Biroului Permanent Teritorial al PNL Dolj si reprezentant al SC Coliseum SA, pentru savarsirea infractiunii de spalare de bani.

De asemenea, a fost trimisa in judecata SC Coliseum SA, pentru savarsirea infractiunii de complicitate la infractiunea de spalare de bani.

Potrivit anchetatorilor, in perioada ianuarie - aprilie 2012, Mihai Voicu, in calitate de presedinte al unei organizatii judetene de partid si vicepresedinte al aceleiasi formatiuni politice la nivel national, beneficiind de ajutorul inculpatului Mogos, si-a folosit influenta si autoritatea determinate de functiile detinute, pentru a impune membrilor Biroului Permanent Teritorial criterii nestatutare, in sensul ca membrii de partid, pentru a putea candida de pe un loc eligibil, sa sprijine financiar campania electorala prin plata unor contributii individuale.

Concret, "donatiile" respective conditionau candidaturile pe un loc eligibil pe listele de vot la alegerile locale 2012 ori parlamentare din toamna aceluiasi an sau sustinerea politica pentru ocuparea unei functii de conducere intr-o institutie publica.

"Procedand in aceasta maniera, 20 de membri ai organizatiei de partid au fost determinati sa remita diverse sume de bani (intre 5.000 si 20.000 lei) in valoare totala de 290.450 lei. Din aceasta suma de bani, inculpatul Enea Constantin Cosmin a primit 156.680 lei pentru a fi folositi la achizitionarea de materiale promotionale ce urmau a fi folosite in campania electorala din vara anului 2012", se arata in comunicat.

Potrivit sursei citate, din aceasta suma, in realitate au fost folositi in scopul mentionat mai sus doar 24.873 lei, restul fiind insusiti de Constantin Enea prin intermediul SC Coliseum SA.

In cauza s-a dispus masura asiguratorie a sechestrului asupra unor bunuri imobile ce apartin inculpatilor SC Coliseum SA, Enea si Voicu.

Dosarul a fost trimis spre judecare Inaltei Curti de Casatie si Justitie, cu propunere de a se mentine masurile asiguratorii dispuse in cauza.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#Mihai Voicu DNA judecata , #stiri Mihai Alexandru Voicu