A murit actorul Mihai Bica, fost director al teatrului din Sibiu, vocea părintelui Arsenie Boca

Vineri, 27 Ianuarie 2023, ora 15:45
3413 citiri
A murit actorul Mihai Bica, fost director al teatrului din Sibiu, vocea părintelui Arsenie Boca
Mihai Bica

A murit actorul Mihai Boca, fost director al teatrului din Sibiu și unul dintre oamenii care au contribuit la înființarea festivalului de teatru din Sibiu.

Mihai Bica s-a născut în 10 decembrie 1963 la București. Anul acesta ar fi împlinit 60 de ani.

Absolvent al IATC ”IL Caragiale” București (UNATC), 1983- 1987, la clasa profesoarei Olga Tudorache, Mihai Bica a fost actor la Teatrul din Sibiu (1988-2000), Teatrul Național ”IL Caragiale” București, Teatrul "Mic", la Teatrul ”Sică Alexandrescu” din Brașov, din 2002.

Vineri, 27 ianuarie, de la ora 23.00, il puteti asculta pe Mihai Bica la Radio România Cultural, în spectacolul de teatru radiofonic din seria "Biografii, memorii": "Pãrintele Arsenie Boca – Taina Iubirii".

În ultimii ani, Mihai Bica s-a dedicat și picturii, iar pe 3 februarie urmează să se deschidă la Sibiu o expoziție cu tablourile lui.

Mihai Copăceanu, psiholog;

"Mihai Bica nu a fost orice actor. A fost elevul doamnei prof. Olga Tudorache si coleg cu Florin Pittiș și Florin Zamfirescu.

La Sibiu a jucat intre 1988 si 2000. A fost directorul teatului din Sibiu și în ultimii 20 de ani a jucat la Brașov si la București, teatru si film. A fost vocea unică a călugărului Arsenie Boca.

Ar fi împlinit anul acesta...60 de ani!"

#mihai bica, #a murit mihai bica, #mihai bica actor , #stiri cultura