Liderul PSD Iaşi cere demisia primarului Chirica şi a preşedintelui Consiliului Judeţean

Duminica, 20 Februarie 2022, ora 15:18
1963 citiri
Liderul PSD Iaşi cere demisia primarului Chirica şi a preşedintelui Consiliului Judeţean
Maricel Popa, preşedintele PSD Iaşi FOTO Facebook/ Maricel Popa

Preşedintele PSD Iaşi, senatorul Maricel Popa, consideră că primarul Mihai Chirica şi preşedintele Consiliului Judeţean Iaşi, Costel Alexe, ar trebui să demisioneze din funcţii, întrucât au devenit "nefrecventabili" din cauza dosarelor în care sunt anchetaţi.

Maricel Popa a declarat, duminică, într-o conferinţă de presă, că până la sfârşitul anului ar trebui organizate alegeri anticipate, în opinia sa aceasta fiind singura şansă ca Iaşiul să se poată dezvolta şi derula mai departe proiectele.

"Iaşiul trebuie să aibă o administraţie transparentă, de lideri corecţi, nu corupţi, nu combinatori. Nu putem să nu sancţionăm derapajele celor doi. Iaşiul merită mai mult. Singura şansă a noastră este ca Mihai Chirica şi Costel Alexe să îşi dea demisia, să fie alegeri anticipate. Nu poţi să condamni un milion de ieşeni pentru abuzurile care s-au făcut în administraţie. Cei doi sunt nefrecventabili. Nu îi primeşte nimeni când se duc la vreun minister. Vom lupta pentru Iaşi", a afirmat senatorul Maricel Popa.

Reacţia social-democratului vine după ce, vineri, procurorii DNA au anunţat că a început urmărirea penală pe numele preşedintelui Consiliului Judeţean Iaşi, Costel Alexe, pentru abuz în serviciu în formă continuată. În acelaşi dosar mai sunt urmăriţi penal şi alţi doi angajaţi ai CJ. Într-un alt dosar din 2020, Alexe mai este cercetat de DNA pentru fapte de corupţie, pe vremea când acesta era ministru al Mediului.

Tot DNA a deschis mai multe dosare pe numele primarului Mihai Chirica, majoritatea lor fiind în domeniul imobiliar. Din acest motiv procurorii DNA au impus control judiciar pentru 60 de zile, fără dreptul de exercitare a profesiei, însă judecătorii au admis contestaţia primarului Iaşiului, iar acesta şi-a reluat activitatea.

#mihai chirica, #PSD, #costel alexe, #dosar penal , #Stiri Mihai Chirica
Comentarii
Poza FrumoasaTara
FrumoasaTara
rank 5
Ciocoiul pesedist penal maricel popa le cere demisia ciocoilor ...