Mihai Chirica, noi probleme în justiție: o angajată a Primăriei Iași îl acuză de hărțuire și intimidare. „Aceste fotografii sunt rezultatul unor acţiuni de filaj”

Luni, 21 Februarie 2022, ora 07:59
6578 citiri
Mihai Chirica, noi probleme în justiție: o angajată a Primăriei Iași îl acuză de hărțuire și intimidare. „Aceste fotografii sunt rezultatul unor acţiuni de filaj”
Denisa Ionaşcu (stânga) descrie o stare de temere şi nesiguranţă FOTO Ziarul de Iași

Primarul Iașiului, Mihai Chirica, are un nou proces în instanţă, după ce secretarul general al primăriei, jurista Denisa Ionaşcu, a făcut plângere în care cere judecătorilor să îl oblige pe edil să-i respecte demnitatea în muncă şi să înceteze hărţuirea morală asupra ei.

În sesizare se vorbeşte de acţiuni de filaj făcute cu scopul de a fi intimidată, dar nu atribuie acestea direct primarului, care a emis în ultimul timp critici privind activitatea juristei.

Acţiunea a fost depusă săptămâna trecută, iar daunele morale solicitate sunt în cuantum de 100.000 lei.

Denisa Ionaşcu descrie o stare de temere şi nesiguranţă în care se află, iar stresul cauzat „a fost foarte mare, având puseuri de tensiune după fiecare astfel de moment consumat”.

„Toate aceste ieşiri publice prin care sunt atacată îmi creează o stare de temere şi nesiguranţă a locului de muncă şi a singurei mele surse de venit, mai cu seamă că acestea vin din partea angajatorului şi mă vizează direct”, se arată în plângere. În acelaşi timp, în acţiune, secretarul vorbeşte despre acţiuni de filaj care ar fi fost făcute cu scopul de a fi intimidată, dar nu atribuie primarului aceste acţiuni.

Anterior intrării în vigoare a Codului Administrativ, primarul, în calitate de conducător al instituţiei, a evaluat-o anual pe Denisa Ionaşcu cu punctaj maxim şi calificativul „foarte bun”, respectiv în toată perioada 2015 - 2019.

Colaborarea instituţională dintre cei doi a început să se deterioreze în aprilie 2021, când au avut loc percheziţii la Primăria Iaşi în dosarul „Zoiosu”, anchetă DIICOT în care Ionaşcu este martor iar primarul, inculpat.

De la acel moment, secretarul spune că a devenit „ţinta unor atacuri nejustificate exprimate prin cuvinte, acţiuni şi conduită ostilă din partea domnului Chirica Mihai” prin care i-au fost atacate „demnitatea, credibilitatea şi competenţa”, relatează Ziarul de Iași.

În acţiune, Denisa Ionaşcu răspunde primarului şi în ceea ce priveşte aluziile acestuia la viaţa ei privată, aluzii făcute în cadrul unei conferinţe de presă de la începutul acestui an.

În context, ea precizează că, în octombrie 2021, au fost trimise, prin Poştă, aşa-numite „avertizări de integritate” către mai multe instituţii (inclusiv către primar) care cuprindeau fotografii cu Denisa Ionaşcu, „avertizările” fiind semnate sub numele martorului cu identitate protejată din dosarul „Zoiosu”.

„Aceste fotografii sunt rezultatul unor acţiuni de filaj, realizate în scopul intimidării mele, şi au fost ataşate la «sesizările» depuse, neasumate prin semnătură de o persoană identificabilă”, a menţionat Ionaşcu, adăugând că „conţinutul acestor fotografii nu are nimic imoral”.

Context: fotografiile şi sesizările la adresa Denisei Ionaşcu au fost trimise la scurt timp după ce aceasta, sub identitate asumată, a dat declaraţii în calitate de martor la DIICOT. Secretarul spune că i-a adus la cunoştinţă primarului faptul că acuzaţiile din petiţie sunt false, iar scopul lor era „denigrarea ca o formă de răzbunare pentru declaraţiile date în dosarul penal”.

La câteva luni, în ianuarie 2022, într-o conferinţă de presă, Mihai Chirica invoca public materialele. „(...) acesta s-a lansat în atacuri vizând viaţa mea privată făcând referire la subsemnata într-o viziune imorală - cu trimitere la materialul calomnios comunicat pe numele martorului protejat (...) La aceeaşi dată, 19 ianuarie 2022, în cadrul conferinţei de presă, Mihai Chirica formulează atacuri menite să mă discrediteze, absolut nefondate, nu doar cu privire la statutul marital, dar şi cu privire la activitatea profesională desfăşurată de subsemnata, punându-mi la îndoială competenţa şi credibilitatea”, se arată în acţiune.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Figuri din lumea interlopă la priveghiul lui Costel Corduneanu, ”Stăpânul Moldovei”. Pe cine a trimis Vasluiul VIDEO
Figuri din lumea interlopă la priveghiul lui Costel Corduneanu, ”Stăpânul Moldovei”. Pe cine a trimis Vasluiul VIDEO
Lumea interlopă din județul Vaslui și-a trimis reprezentanții la priveghiul celui considerat cel mai temut interlop din România, Costel Corduneanu. Printre aceștia, Ionuț Moșailov, un...
Dumitru Buzatu rămâne în arest la domiciliu, a decis Curtea de Apel Iaşi. Ce interdicții are fostul baron
Dumitru Buzatu rămâne în arest la domiciliu, a decis Curtea de Apel Iaşi. Ce interdicții are fostul baron
Curtea de Apel Iaşi a menţinut miercuri, 17 aprilie, decizia dată de Tribunalul Vaslui privind plasarea în arest la domiciliu a fostului lider PSD Vaslui, Dumitru Buzatu. Hotărârea Curţii...
#mihai chirica, #hartuire, #secretar, #primarie, #Iasi , #Stiri Mihai Chirica
Comentarii
Poza eu-ca
eu-ca
rank 5
Daca era Dragnia, era de mult la brutarie. Sa vina Rares sa-l laude
N
neagra13
rank 5