Rusofilul cu care Mihai Chirica a înfrățit Iașiul. Primarul moldovean nu vorbește limba română și a fost nevoie de un translator. „Momente emoționante” VIDEO

Joi, 02 Februarie 2023, ora 11:07
3923 citiri
Rusofilul cu care Mihai Chirica a înfrățit Iașiul. Primarul moldovean nu vorbește limba română și a fost nevoie de un translator. „Momente emoționante” VIDEO
Primarul din Iași, Mihai Chirica s-a întâlnit la mijlocul lunii ianuarie cu Nicolai Grigorișin, omologul său de la Bălți, Republica Moldova, un rusofil convins FOTO captură YouTube/ Andrei Viliche

Primarul municipiului Iași, Mihai Chirica, s-a întâlnit la mijlocul lunii ianuarie cu Nicolai Grigorișin, omologul său de la Bălți, Republica Moldova, un rusofil convins, fost membru al Partidului Nostru, înființat de Renato Usatîi, una dintre cele mai controversate personalități din Basarabia, un milionar al cărui nume a fost legat de mai multe crime și scandaluri, potrivit 7iasi.ro.

În timpul vizitei lui Mihai Chirica, primarul din Bălți a refuzat să vorbească în limba română și a fost nevoie de un traducător, scrie sursa citată.

Grigorișin s-a afișat în 2019, la o întâlnire publică purtând la reverul hainei un medalion cu secera și ciocanul, dar și panglica Sfântului Gheorghe, simboluri pro-ruse interzise în Republica Moldova.

La Bălți a fost și viceprimarul Cezar Baciu. El a ținut colacul primit de Mihai Chirica și coroana ce a fost depusă la statuia poetului Mihai Eminescu.

Primarul Mihai Chirica și viceprimarul Cezar Baciu au înaintat Consiliului Local raporturi de activitate al vizitei efectuate la Bălți, în Republica Moldova, unde s-au întâlnit cu Nicolai Grigorișin.

Viceprimarul Cezar Baciu a menționat și el că „Iașul este strâns legat de orașele Moldovei lui Ștefan cel Mare prin istorie comună, tradiții, limbă și trăire românească”.

Nicolai Grigorișin a fost exponent al Partidului Nostru, fondat de Renato Usatîi, un personaj controversat din Republica Moldova, implicat în numeroase scandaluri de corupție și chiar crime. Actualul primar din Bălți are cetățenie moldovenească și ucraineană și a fost ales în funcție în decembrie 2021, mai scrie sursa citată.

„Ceremonia semnării a fost urmată de momente emoționante ale depunerii de coroane de flori la bustul Poetului Național de la Liceul Teoretic Mihai Eminescu, unde am fost întâmpinați cu deosebită căldură de conducerea liceului, depuneri de coroane au avut loc și la monumentul marelui poet, aflat pe aleea clasicilor marii culturii naționale”, arată Mihai Chirica în raport.

#mihai chirica, #nicolai grigorisin, #rusofil, #traducator , #Stiri Mihai Chirica