Rusofilul cu care Mihai Chirica a înfrățit Iașiul. Primarul moldovean nu vorbește limba română și a fost nevoie de un translator. „Momente emoționante” VIDEO

Joi, 02 Februarie 2023, ora 11:07
4130 citiri
Rusofilul cu care Mihai Chirica a înfrățit Iașiul. Primarul moldovean nu vorbește limba română și a fost nevoie de un translator. „Momente emoționante” VIDEO
Primarul din Iași, Mihai Chirica s-a întâlnit la mijlocul lunii ianuarie cu Nicolai Grigorișin, omologul său de la Bălți, Republica Moldova, un rusofil convins FOTO captură YouTube/ Andrei Viliche

Primarul municipiului Iași, Mihai Chirica, s-a întâlnit la mijlocul lunii ianuarie cu Nicolai Grigorișin, omologul său de la Bălți, Republica Moldova, un rusofil convins, fost membru al Partidului Nostru, înființat de Renato Usatîi, una dintre cele mai controversate personalități din Basarabia, un milionar al cărui nume a fost legat de mai multe crime și scandaluri, potrivit 7iasi.ro.

În timpul vizitei lui Mihai Chirica, primarul din Bălți a refuzat să vorbească în limba română și a fost nevoie de un traducător, scrie sursa citată.

Grigorișin s-a afișat în 2019, la o întâlnire publică purtând la reverul hainei un medalion cu secera și ciocanul, dar și panglica Sfântului Gheorghe, simboluri pro-ruse interzise în Republica Moldova.

La Bălți a fost și viceprimarul Cezar Baciu. El a ținut colacul primit de Mihai Chirica și coroana ce a fost depusă la statuia poetului Mihai Eminescu.

Primarul Mihai Chirica și viceprimarul Cezar Baciu au înaintat Consiliului Local raporturi de activitate al vizitei efectuate la Bălți, în Republica Moldova, unde s-au întâlnit cu Nicolai Grigorișin.

Viceprimarul Cezar Baciu a menționat și el că „Iașul este strâns legat de orașele Moldovei lui Ștefan cel Mare prin istorie comună, tradiții, limbă și trăire românească”.

Nicolai Grigorișin a fost exponent al Partidului Nostru, fondat de Renato Usatîi, un personaj controversat din Republica Moldova, implicat în numeroase scandaluri de corupție și chiar crime. Actualul primar din Bălți are cetățenie moldovenească și ucraineană și a fost ales în funcție în decembrie 2021, mai scrie sursa citată.

„Ceremonia semnării a fost urmată de momente emoționante ale depunerii de coroane de flori la bustul Poetului Național de la Liceul Teoretic Mihai Eminescu, unde am fost întâmpinați cu deosebită căldură de conducerea liceului, depuneri de coroane au avut loc și la monumentul marelui poet, aflat pe aleea clasicilor marii culturii naționale”, arată Mihai Chirica în raport.

Ciolacu anunță semnarea unui acord cu următoarea Comisie Europeană pentru asumarea deficitului de 3%. „Asta arată că nimeni nu vrea majorarea vreunui impozit”
Ciolacu anunță semnarea unui acord cu următoarea Comisie Europeană pentru asumarea deficitului de 3%. „Asta arată că nimeni nu vrea majorarea vreunui impozit”
Premierul Marcel Ciolacu a anunțat marți, 16 iulie, că România va semna cu următoarea Comisie Europeană un acord astfel încât într-o perioadă de şapte ani să ajungă la deficitul de 3%...
Marcel Ciolacu, ironic cu anunțurile făcute de viitorii „prezidențiabili” la Washington. „Mă abțin cu greu, închipuirea performanţei”
Marcel Ciolacu, ironic cu anunțurile făcute de viitorii „prezidențiabili” la Washington. „Mă abțin cu greu, închipuirea performanţei”
Premierul Marcel Ciolacu a declarat marți, 16 iulie, că nu are o problemă ca preşedintele Klaus Iohannis să fie premier după alegerile din toamnă, singura problemă fiind că ”trebuie să...
#mihai chirica, #nicolai grigorisin, #rusofil, #traducator , #Stiri Mihai Chirica
Comentarii
  1. Ciolacu anunță semnarea unui acord cu următoarea Comisie Europeană pentru asumarea deficitului de 3%. „Asta arată că nimeni nu vrea majorarea vreunui impozit”
  2. Marcel Ciolacu, ironic cu anunțurile făcute de viitorii „prezidențiabili” la Washington. „Mă abțin cu greu, închipuirea performanţei”
  3. Geoană dă noi indicii despre candidatura sa: „Nu cred că a fost ultimul meu summit NATO, dar din această poziție, sigur”
  4. Clotilde Armand nu renunță: a cerut anularea alegerilor locale din Sectorul 1. „Fraudă electorală”
  5. Un miliardar celebru va dona lunar 45 de milioane de dolari pentru campania lui Donald Trump
  6. Declarația pe care președintele Joe Biden o regretă acum. A fost făcută cu câteva zile înainte de tentativa de asasinat: "Este timpul să-l țintim pe Trump"
  7. Cum a ajuns Nicolae Ciucă să-și facă campanie printre liderii NATO: „Următoarele 4-6 săptămâni sunt decisive pentru candidatură”
  8. Elena Lasconi, atac discret la Nicolae Ciucă după ce și-a anunțat candidatura la prezidențiale. "Nu mă deranjează cu cine o să intru în turul 2"
  9. Nicolae Ciucă s-a decis. Candidează pentru funcția de președinte al României. Cine mai trebuie să-i dea aprobare
  10. Ordonanța care prevede restituirea permiselor dacă nu se primesc analizele în 72 de ore a fost publicată în Monitorul Oficial