Mihai Chirica, dus la audieri în urma percheziţiilor DIICOT la Primăria Iași. Primarul și-a chemat avocatul

Miercuri, 14 Decembrie 2022, ora 11:54
4716 citiri
Mihai Chirica, dus la audieri în urma percheziţiilor DIICOT la Primăria Iași. Primarul și-a chemat avocatul
Chirica le-a spus jurnaliştilor că merge să dea declaraţii procurorilor DIICOT FOTO reporteris.ro

Primarul Iaşiului Mihai Chirica a fost dus la audieri miercuri, 14 decembrie, după percheziţiile DIICOT care au avut loc la sediul municipalității.

Primarul a fost însoţit de avocat.

La ieşire din sediul Primăriei, Chirica le-a spus jurnaliştilor că merge să dea declaraţii procurorilor DIICOT, afirmând că nu are nicio teamă.

La audieri au fost duşi miercuri dimineaţă mai mulţi angajaţi din Primărie. Trei şefe ale Serviciului Juridic s-au numărat printre persoanele care vor fi audiate. Este vorba despre:

  • Mihai Chirica, primar
  • Gabriel Harabagiu, fost viceprimar, actual șef serviciu
  • Cristina Oțeleanu, șef serviciu Juridic
  • Alexandru Mustiață, arhitect-șef
  • Raluca Andreea Mocanu, director la Urbanism, fost arhitect-șef
  • Elena Herțanu, consilier Urbanism
  • Andrei Gabriel Pascariu, consilier Urbanism

Procurorii DIICOT Iaşi şi poliţiştii BCCO Iaşi au efectuat, miercuri, 24 de percheziţii într-un dosar care vizează mai multe fapte, printre care abuz în serviciu şi uzurparea funcţiei, iar 30 de persoane vor fi audiate.

Conform unor comunicate transmise de DIICOT şi IGPR, percheziţiile vizează domiciliile şi imobilele deţinute sau folosite de mai multe persoane fizice, precum şi sediile unor autorităţi publice locale.

Descinderile s-au desfăşurat într-o cauză în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de abuz în serviciu, în vederea obţinerii unui folos necuvenit, uzurparea funcţiei, delapidare, spălarea banilor, folosirea cu rea-credinţă a bunurilor sau creditului societăţii într-un scop contrar intereselor acesteia, fals intelectual, fals în înscrisuri sub semnătură privată şi uz de fals, arată sursele citate.

"Activităţile sunt efectuate în continuarea cercetărilor într-o cauză privind constituirea unui grup infracţional organizat şi vizează procedura de autorizare a executării lucrărilor de construcţii de către dezvoltatori imobiliari, care s-ar fi folosit de conexiunile cu funcţionari din administraţia publică locală cu atribuţii în domeniul emiterii şi urmăririi respectării documentaţiilor de urbanism", precizează anchetatorii.

#mihai chirica, #audieri, #perchezitii DIICOT, #primarie, #Iasi , #Stiri Mihai Chirica