Reacția lui Mihai Chirica după ce a fost trimis în judecată de DNA: „O interpretare abuzivă și greșită a legii”

Joi, 14 Iulie 2022, ora 17:56
2522 citiri
Reacția lui Mihai Chirica după ce a fost trimis în judecată de DNA: „O interpretare abuzivă și greșită a legii”
Primarul Iașului Mihai Chirica a criticat decizia autorităților FOTO Facebook / Mihai Chirica

Primarul Iaşului Mihai Chirica afirmă, referindu-se la trimiterea sa în judecată de către DNA într-un dosar privind extinderea ilegală a unui bloc din oraş, că un primar nu poate şi nu trebuie să verifice "toate situaţiile punctuale" care apar în documentele pe care le semnează.

"Din punctul meu de vedere, este o interpretare abuzivă şi greşită a legii, dublată de o neînţelegere a mecanismelor funcţionării administraţiei publice. Un primar nu poate şi nu trebuie să verifice toate situaţiile punctuale la care se referă documentele pe care le semnează în calitate de demnitar. Verificarea situaţiilor respective şi întocmirea documentelor aferente sunt în responsabilitatea funcţionarilor desemnaţi conform fişei postului", a declarat edilul ieşean Mihai Chirica.

El consideră că "un primar semnează mii şi mii de documente, care sunt întocmite şi verificate de funcţionari, potrivit legii şi regulamentelor interne".

"Sunt nevinovat şi voi demonstra acest lucru cu toate argumentele logice şi juridice. Am încredere că judecătorii vor face dreptate, astfel încât imaginea şi activitatea municipalităţii şi a mea, ca primar, să nu mai aibă de suferit", adaugă primarul Mihai Chirica.

Edilul ieşean Mihai Chirica, a fost trimis joi în judecată de procurorii DNA, în dosarul care vizează extinderea ilegală a unui bloc în municipiul Iaşi.

Mihai Chirica este acuzat de complicitate la fals intelectual, complicitate la abuz în serviciu, dacă funcţionarul public a obţinut, pentru sine sau pentru altul, un folos necuvenit şi fals intelectual în formă continuată (două acte materiale).

Totodată, au mai fost trimişi în judecată fostul viceprimar al Iaşiului Gabriel Harabagiu, fostul arhitect-şef al municipiului Anca Brânduşescu, precum şi Mariana Popa, registrator în cadrul Oficiului de Cadastru şi Publicitate Imobiliară Iaşi. De asemenea, a fost trimis în judecată şi administratorul societăţii FLUX SRL.

UPDATE Percheziții DNA la șeful Poliției Cluj. Mihai Rus i-ar fi determinat pe subalterni să nu-i suspende permisul auto
UPDATE Percheziții DNA la șeful Poliției Cluj. Mihai Rus i-ar fi determinat pe subalterni să nu-i suspende permisul auto
DNA desfășoară mai multe percheziții luni dimineață, 17 iunie, la Inspectoratul de Poliție Județean și la Poliția Rutieră din Cluj. UPDATE 12.28 Procurorii DNA derulează, luni,...
Marcel Ciolacu, ”radiografiat” de Recorder. Ce spun cei care au avut curajul să vorbească despre începuturile actualului premier: "Un șmecheraș"
Marcel Ciolacu, ”radiografiat” de Recorder. Ce spun cei care au avut curajul să vorbească despre începuturile actualului premier: "Un șmecheraș"
Biografia premierului Marcel Ciolacu, probabil viitor candidat PSD la alegerile prezidențiale, stârnește interes în aceste zile, mai ales că există mari diferențe între informațiile...
#mihai chirica, #primarul Iasului, #ancheta DNA , #Stiri Mihai Chirica
  1. Marcel Ciolacu, ”radiografiat” de Recorder. Ce spun cei care au avut curajul să vorbească despre începuturile actualului premier: "Un șmecheraș"
  2. Includerea AUR în Grupul Conservatorilor din PE, criticată de oamenii lui Viktor Orban: FIDESZ nu poate sta alături de „un astfel de partid”
  3. Cum vede CTP retragerea lui Klaus Iohannis: ”Ne mai rămâne totuși o speranță, să ne concentrăm cu toții...”
  4. Variantele pentru organizarea alegerilor prezidențiale. Coaliția va lua decizia finală marți SURSE
  5. Războiul dintre Clotilde Armand și Toni Greblă, tranșat de Autoritatea Electorală Permanentă
  6. Klaus Iohannis și-a retras candidatura de la șefia NATO. România îl va susține pe olandezul Mark Rutte
  7. Crin Antonescu: „Harta s-a înroşit după alegeri, dar n-aş vrea să fiu în pielea lui Ciolacu”
  8. Negocieri USR-REPER. Condiția impusă de Elena Lasconi pentru o alianță: ”Nu mai avem cum să batem palma cu Cioloș”
  9. ”Misiune imposibilă”. Coaliția nu poate stabili data alegerilor prezidențiale. Nicolae Ciucă a fost lăsat cu „ochii în soare”
  10. George Simion, din nou la Parchetul General: Am venit să-mi cer telefonul înapoi. Am informaţii că mă vor ridica şi alte structuri, de exemplu DNA VIDEO