Ziare.com
Mihai Dumitru

Despre Mihai Dumitru

Mihail Dumitru este specialist in economie agrara, iar din decembrie 2009 pana in septembrie 2010 a ocupat functia de ministru al Agriculturii in Guvernul Emil Boc II.

Nascut in 8 iulie 1964, la Raul Alb, in judetul Dambovita, este casatorit si are un copil

Din septembrie 2006 si pana in decembrie 2009 a fost negociator-coordonator al Programului de dezvoltare rurala pentru Romania, la Comisia Europeana.

Studii

Din 1998 este doctor in economie, Institutul National pentru Cercetare Economica, Academia Romana

In 1998 a urmat un curs de “Management Training si Team Development” la Universitatea Bradford

In 1994 a absolvit un master in Economia Dezvoltarii Rurale, la Centrul International pentru Studii Agronomice Mediteraneene Avansate (Paris)

In 1992 a obtinut o diploma de specializare post-universitara in Economie Agroalimentara la la Centrul International pentru Studii Agronomice Mediteraneene Avansate (Paris)

In 1991 a urmat un curs de “Politici Agricole si Relatiile Nord – Sud” la Universitatea Hassan II din Maroc si un alt curs “Politica Agricola Comuna: mecanisme si reforme”, in Belgia  

In 1988, a absolvit Academia de Studii Economice, Facultatea de Economie Agrara

Activitate profesionala

Din septembrie 2006 pana in decembrie 2009 a fost fost negociator-coordonator al Programului de dezvoltare rurala pentru Romania, la Comisia Europeana.

In perioada ianuarie 2000  - august 2006 a fost sef al Departamentului Agricultura si piata interna de la Delegatia CE.

Din august 1995 pana in ianuarie 2000 a fost manager de sector agricultura, dezvoltare rurala, securitatea produselor alimentare la Delegatia Comisiei Europene in Romania

In perioada ianuarie - iulie 1995 a fost sef departament cercetare la Institutul de Economie Agricola

In perioada mai 1990 - decembrie 1994 a fost cercetator stiintific la Institutul de Economie Agricola

Intre 1988 si 1990 a fost economist la Intreprinderea de stat pentru cresterea porcilor de la Stancesti, judetul Prahova

Ministru de rezerva

Dupa scrutinul prezidential din decembrie 2009, presedintele reales Traian Basescu l-a desemnat pe Emil Boc sa formeze noul guvern.  

Conducerea PD-L l-a ales pe Orest Onofrei  pentru portofoliul Agriculturii.

Senatorul de Suceava Orest Onofrei s-a retras insa pentru ca a observat ca in mass-media sunt reluate informatii privind un accident mortal din anul 2002 in care a fost implicat si in care justitia l-a achitat.

Asa incat conducerea PD-L a trebuit sa gaseasca alt nume pentru Agricultura, iar acesta a fost Mihail Dumitru, expert la Comisia Europeana.

La prima sa intalnire cu presa, noul ministru al Agriculturii a dat asigurari ca poate deosebi o vaca de o capra, promitand totodata ca, chiar daca vine de la Bruxelles, va incerca sa gaseasca un limbaj simplu de comunicare cu toti fermierii din tara.

A fost schimbat din functie in septembrie 2010 odata cu o remaniere guvernamentala.

Desfiintarea ADS

Ca ministru al Agriculturii, Mihail Dumitru a declarat ca are in plan realizarea unei analize a activitatii Agentiei Domeniilor Statului (ADS), luand in calcul desfiintarea acesteia.

"Se numeste Agentia Domeniilor Statului, va trebui sa vad cate domenii ale statului mai sunt si daca mai este sau nu nevoie de o institutie care sa le gestioneze. Daca situatia o va impune, vom merge chiar pe desfiintarea ei, sau pe gestionarea diferita a resursei pentru care a fost creata", a spus Mihai Dumitru.

Averea

Patru automobile, trei depozite in euro si doua in lei, un apartament si o casa reprezinta, in linii mari, averea lui Mihail Dumitru.

La capitolul imobiliar, noul ministru a scris in declaratia de avere ca are un apartament de 65 mp in Bucuresti, care este pe numele sotiei, si o casa de 148 mp, construita in 2001, in regie proprie, in Crevedia, judetul Dambovita.

Impreuna cu sotia sa mai are si un teren intravilan de 2.449 mp, cumparat in 1998, in comuna Crevedia, judetul Dambovita.

Pentru ca a lucrat la Bruxelles, Mihail Dumitru are majoritatea economiilor in depozite in Belgia. Astfel, el detine un cont de 139.000 euro la ING Bruxelles si un cont curent de 3.490 euro la aceeasi banca.

In tara, la RBS Bucuresti, ministrul are un depozit de 18.477 euro, dar si un depozit de 6.485 lei la BCR si 2.477 lei intr-un cont curent la ING Romania. Nu detine bunuri sub forma de metale pretioase, obiecte de cult sau colectii de arta care sa depaseasca 5.000 euro.

Mihai Dumitru
Mihai Dumitru

Data nasterii:  8 iulie 1964

Cariera:  negociator-coordonator pentru Romania la Bruxelles, ministru al Agriculturii

Daca detineti informatii relevante, poze, inregistrari audio sau video inedite cu Mihai Dumitru, le puteti trimite la adresa de e-mail redactia@ziare.com.

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
 
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor