Ziare.com

Ministrul Agriculturii: Nu putem opri ploaia sau sa luam rolul albinelor

Joi, 22 Iulie 2010, ora 20:24

   

Ministrul Agriculturii, Mihail Dumitru, a respins, joi, acuzatiile unor fermieri cum ca el ar fi cel responsabil pentru situatia grea din agricultura, afirmand ca ministerul nu poate nici opri ploaia, nici prelua rolul albinelor.

"Ce poate face Ministerul Agriculturii? Sa ia rolul albinelor? Mi s-a reprosat ca din cauza ploii albinele nu mai pot capaci fagurii", a spus Dumitru, la seminarul Mediafax Talks about Romanian Agriculture, informeaza Mediafax.

Ministrul a mai afirmat ca nu poate nici opri ploaia, care a produs in acest an pagube semnificative in agricultura.

In timpul discutiilor, Viorel Matei, presedintele Federatiei Nationale a Patronatelor din Agricultura (FNPAR), i-a adresat o sumedenie de reprosuri ministrului Mihai Dumitru.

"L-ati chemat la negocieri pe agricultor, acest om napastuit caruia nu i s-a dat nimic, dar i s-a luat si ce avea? De ce in Romania nu sunt credite pentru agricultura cu o dobanda sub 6%?", l-a intrebat Matei pe ministru, reprosandu-i si ca fermierii au proiecte bune dar nu au bani pentru ele.

"Nu suntem agricultori europeni, ci suntem cobaii Europei. Credeti ca fermierul roman poate rezista cu o subventie inexistenta? Vreti sa fim o tara in care peste ani sa vina turistii si sa vada ca aici a trait candva poporul roman?", a continuat presedintele FNPAR.

"Am avut doi ministri foarte buni in agricultura, pe Remes, care a fost ingropat pentru un carnat si o palinca, si pe Tabara, care a fost ingropat pentru ca n-a fluierat cum canta un partid. Ne doream un ministru specialist sau unul politic. Nu avem nici una, nici alta. Avem un ministru de la Bruxelles", a apreciat Viorel Matei.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 1006 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
2 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

O frina pusa agriculturii romanesti.

Cadastrul si intabularea este o frina pusa agriculturii romanesti. Multe parcele de teren ramin necultivate deoarece orasenii care le-au mostenit nu se duc sa le lucreze si nu le pot vinde. Costul intabularii si al cadastrului depaseste suma care ar obtine-o prin vinzare. La nivelul tarii sint multe mii de asemena cazuri. Cine e de vina ca aceste parcele nu sint cultivate ???

 

rezultatele Bruxelles-ului la noi

Ministrul agriculturii, oricine ar fi acela, impreuna cu echipa din preajma, orice ar face, nu poate opri nici ploaia, nici seceta. In schimb poate prelua rolul albinelor, in sensul de a face ceva pentru agricultori. Iar Viorel Matei, presedintele FNPAR, daca ii regreta pe cei doi ministri, Remes si Tabara,"...foarte buni in agricultura", inseamna ca este un nostalgic. Un nostalgic ar unor vremuri trecut apropiate, cand erau in aceeiasi banda, pardon!, echipa.

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor