Fifor, despre refuzul Jandarmeriei: Haideti sa nu mai stabilim vinovatii! Operatorul mai avea doua apeluri, unul cu indicii ca se putea petrece o crima

Joi, 01 August 2019, ora 10:24
6178 citiri
Fifor, despre refuzul Jandarmeriei: Haideti sa nu mai stabilim vinovatii! Operatorul mai avea doua apeluri, unul cu indicii ca se putea petrece o crima
Foto: Facebook/Mihai Fifor

Ministrul interimar de Interne, Mihai Fifor, a vorbit, joi dimineata, despre faptul ca Jandarmeria ar fi refuzat initial sa ofere sprijin politistilor care urmau sa faca perchezitii la Caracal, indemnand spre gasirea unor solutii constructive, in locul incercarii de a cauta numai vinovatii.

"Am facut aseara o discutie cu imputernicitul de la jandarmi. Mi-a explicat despre ce a fost vorba. Am inteles ca s-a sunat in virtutea unei relatii de prietenie catre cei de la Craiova si omul acela a spus: 'Domne, nu ma mai suna pe mine, pentru ca eu nu mai lucrez unde stiai tu ca lucrez, suna la colegii de la Olt, daca ai nevoie de sprijinul jandarmilor'. S-a clarificat, s-a sunat la Olt si a fost sprijin.

Categoric nu se lucreaza asa, nu poti sa stai sa cauti in agenda telefonului si sa suni. As vrea sa va rog, sa incercam sa gasim varianta constructiva si sa incercam sa nu mai stabilim vinovatii ", a spus Fifor.

Ministrul interimar a fost intrebat despre cum comenteaza interventia de miercuri a politistilor de la Caracal dupa ce ar fi primit un pont, conform caruia Alexandra ar fi in viata.

"Daca Politia intervine, de ce intervine? Daca nu intervine, de ce nu intervine? E o presiune uriasa pe lucratorii MAI si trebuie sa o intelegem. Faptul ca sunt persoane care au gresit, care au contribuit la ce s-a intamplat la Caracal sunt lucruri pe care le-am recunoscut cu totii si care sunt anchetate.

Dar vreau sa va rog sa intelegeti ca MAI inseamna si oameni bine pregatiti. Lasati-ma sa asez lucrurile. La noi a sosit Corpul de Control al premierului. Tot ce am spus zilele acestea se va implini", a promis Fifor.

Politistul din Caracal avea 3 apeluri simultan

Ministrul a vorbit, din nou, despre politistul de la Caracal care a preluat apelul Alexandrei.

"In cazul tragediei de la Caracal, a fost o problema de logistica. A durat pana s-a facut legatura cu dispecerul de la Politie, dispecerul de la politie la randul lui era singur, asta este o alta problema ca era unul singur, avea trei apeluri simultane.

Operatorul mai avea alte doua apeluri in asteptare, dintre care unul era cu violenta domestica, dar violenta domestica unde existau indicii ca se putea petrece o crima. Probabil, de aceea, ati vazut atitudinea operatorului 112, a stat de vorba in maniera pe care am vazut-o", a spus Fifor.

Cum se muta 112 la MAI

Cat despre integrarea dispecerizarii 112, Fifor a precizat ca se va incepe initial la nivelul Capitalei.

"Incepem la Bucuresti cu aceasta integrare, vom avea pe acelasi loc 112, Ambulanta, SMURD, Pompieri si Politia. De ce nu s-a reusit aceasta integrare pana in momentul de fata nu vreau sa comentez. Cert este ca prin ordinul meu lucrurile acestea se vor petrece pana in data de 8 august, adica va veni si Politia alaturi de structurile de care va vorbeam, pentru a elimina orice fel de intarziere, pentru a elimina orice fel de reactie intarziata.

Un om care suna la 112 face primul contact cu operatorul STS care in 10-15-30 de secunde face o directionare catre politie, ambulanta, SMURD", a punctat Fifor.

Ministrul sustine ca, daca toti dispecerii ar fi fost intr-un singur loc, "se putea lua o masura mult mai rapida, poate ca dispecerul de la Politie anunta in timp util interventia si nu aveam aceasta sincopa".

„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Primarul de la Sectorul 5, Cristian Popescu Piedone, este cotat cel mai bine în majoritatea sondajelor de opinie pentru a câștiga Primăria Capitalei. El este văzut adesea „pe teren”,...
#Mihai Fifor crime Caracal, #crime Caracal , #ministru de Interne