Fifor s-a razgandit: Nu se pune problema remilitarizarii Politiei

Vineri, 09 August 2019, ora 13:29
4237 citiri
Fifor s-a razgandit: Nu se pune problema remilitarizarii Politiei

Ministrul interimar de Interne, Mihai Fifor, a declarat vineri ca a discutat in ultimele zile cu premierul Viorica Dancila si "nu se pune problema remilitarizarii Politiei".

"Am discutat si aseara la un post de televiziune, cat se poate de clar. Am fost intrebat daca s-a discutat si sunt un om onest si v-am promis transparenta totala in mandatul meu. (...) Si am spus: da, a fost aceasta discutie, am discutat cu doamna prim-ministru in ultimele zile si, citez din mine, nu cred ca se va ajunge vreodata in Romania la remilitarizarea Politiei si subliniez pentru toata lumea, ca sa inchidem acest subiect, nu cred ca vreodata vom mai ajunge aici. Si am mai spus ceva.

Daca vreodata se va pune problema unei astfel de chestiuni, desigur primele vor fi sindicatele la masa, pentru ca, in momentul in care am preluat mandatul interimar la Interne, primii cu care m-am intalnit au fost sindicatele. (...) Inchid cu remilitarizarea. Nici nu se pune problema remilitarizarii Politiei", a afirmat Fifor, la sediul Centrului Integrat pentru Situatii de Urgenta din Capitala.

Precizarile vin dupa ce acelasi Fifor a spus ca a abordat tema remilitarizarii ministerului cu premierul Viorica Dancila.

Fifor a facut anuntul referitor la remilitarizarea Politiei, joi seara, la Antena3.

"E un subiect pe care l-am abordat cu doamna prim-ministru, va marturisesc, in ultimele zile. Nu vreau sa dau un semnal in sistem, la momentul acesta, nu vreau sa fie creata niciun fel de presiune in MAI sau sa creada lumea ca, de maine, ne apucam de asa ceva.

Tot astazi m-am intalnit cu Dumitru Coarna, liderul unuia dintre sindicatele din ministerul nostru. Daca vom face asa ceva vreodata, daca o vom face, o vom face printr-o consultare foarte transparenta cu sindicatele, in primul rand, printr-o consultare foarte transparenta cu lucratorii din minister, pentru ca este o decizie grea. Inseamna o schimbare totala de paradigma", declara Fifor.

Aceasta idee a fost criticata de judecatorul Cristi Danilet, fost membru CSM, dar si de Sindicatul politistilor din Romania "Diamantul".

Citeste si:
Motivele pentru care politicienii au o viață mai lungă decât restul oamenilor. Rezultatele dovedite de un studiu Oxford
Motivele pentru care politicienii au o viață mai lungă decât restul oamenilor. Rezultatele dovedite de un studiu Oxford
Politicienii trăiesc mai mult decât restul oamenilor pentru că au venituri mai crescute şi beneficiază de tratamente medicale mai bune, arată un studiu întocmit de Universitatea din Oxford,...
Nume noi în partidul lui Dacian Cioloș. Cristian Presură și Ciprian Mihali au anunțat că s-au înscris în REPER
Nume noi în partidul lui Dacian Cioloș. Cristian Presură și Ciprian Mihali au anunțat că s-au înscris în REPER
REPER, noul partid înfiinţat de Dacian Cioloş şi mai mulţi europarlamentari de la PLUS, are noi membri. Fizicianul Cristian Presură și profesorul Ciprian Mihali, de la departamentul de...