Numele lui Mihai Fifor si Ion Mocioalca apar in ancheta DIICOT privind permisele port-arma eliberate ilegal

Autor: Ionel Stoica - Redactor-sef adjunct Ziare.com
Joi, 05 Decembrie 2019, ora 17:02
5256 citiri
Numele lui Mihai Fifor si Ion Mocioalca apar in ancheta DIICOT privind permisele port-arma eliberate ilegal

Numele fostului ministru interimar de Interne, Mihai Fifor, si cel al fostului lider judetean PSD, Ioan Mocioalca, apar in ancheta procurorilor DIICOT privind permisele port-arma eliberate ilegal.

Este vorba despre un caz in care seful Serviciului Arme, Explozivi si Substante Periculoase (AESP) din cadrul IPJ Caras-Severin, comisarul Stefan Radu, a fost retinut pentru 24 de ore.

Mai multi angajati ai structurii de politie sunt cercetati ca ajutau, contra cost, diverse persoane sa obtina autorizatii de detinere a armelor, inclusiv prin organizarea de cursuri de instruire, care in realitate nu aveau loc.

Totodata, ei sunt banuiti ca favorizau persoane importante care detineau deja arme si care savarsisera infractiuni sau contraventii.

Contextul

Potrivit referatului procurorilor DIICOT, unul dintre cei implicati in ancheta a pus la dispozitia acestei grupari informatii pe care le detinea despre legaturile dintre ministrul interimar de Interne "Fifor" si "Mocioalca", pentru a fi folosite in intimidarea conducerii IPJ Caras-Severin.

Este vorba despre o persoana care ar fi beneficiat in mod ilegal de mentinerea dreptului de port-arma si ar fi invocat numele celor doi pentru a castiga credibilitate, dar si pentru a pune presiune pe conducerea IPJ Caras Severin, potrivit procurorilor.

Barbatul era nemultumit pe conducerea IPJ Caras-Severin si voia sa se razbune pentru modul corect in care a gestionat examenul de absolvire a cursului organizat de o firma de tir, in scopul obtinerii documentelor necesare pentru a nu putea fi tras la raspundere penala cu privire la detinerea fara drept a unei arme.

De ce este acuzat prefectul demisionar

Prefectul demisionar al judetului Caras-Severin, Matei Lupu, este suspectat de abuz in serviciu, dupa ce ar fi intervenit in favoarea unor apropiati. El a fost plasat sub control judiciar si si-a dat demisia din functie.

Printre altele, Matei Lupu ar fi intervenit pentru favorizarea unui coleg de scoala din Moldova Noua, prins ca a pierdut o cantitate de munitie.

De asemenea, la data de 14 august 2019 - Matei Lupu folosindu-se de calitatea de reprezentant al Guvernului in teritoriu, insarcinat cu monitorizarea organelor abilitate in combaterea infractionalitatii in judet - ar fi intervenit la adjunctul inspectorului sef al IPJ Caras-Severin, persoana care raspundea de sectorul de activitate - ordine publica, solicitandu-i acestuia sa aiba o conduita contrara combaterii infractionalitatii, respectiv de a interveni in bunul mers al urmaririi penale si a proteja o persoana suspecta de taiere de material lemnos.

Frica de interceptari

Potrivit datelor din ancheta, din analiza conversatiilor redate, rezulta ca Stefan Radu ar avea cunostinta de faptul ca in biroul sau ar putea fi "bagata" tehnica de interceptare.

Din acet motiv, politistul vorbeste in soapta ori de cate ori ar exista aspecte care l-ar putea incrimina.

Citeste si:
Motivele pentru care politicienii au o viață mai lungă decât restul oamenilor. Rezultatele dovedite de un studiu Oxford
Motivele pentru care politicienii au o viață mai lungă decât restul oamenilor. Rezultatele dovedite de un studiu Oxford
Politicienii trăiesc mai mult decât restul oamenilor pentru că au venituri mai crescute şi beneficiază de tratamente medicale mai bune, arată un studiu întocmit de Universitatea din Oxford,...
Nume noi în partidul lui Dacian Cioloș. Cristian Presură și Ciprian Mihali au anunțat că s-au înscris în REPER
Nume noi în partidul lui Dacian Cioloș. Cristian Presură și Ciprian Mihali au anunțat că s-au înscris în REPER
REPER, noul partid înfiinţat de Dacian Cioloş şi mai mulţi europarlamentari de la PLUS, are noi membri. Fizicianul Cristian Presură și profesorul Ciprian Mihali, de la departamentul de...