Basescu crede ca Fifor a demisionat ca "sa nu fie parte a mizeriei puse la cale de Daddy" in cazul licitatiei pentru corvete

Marti, 20 Noiembrie 2018, ora 21:56
5977 citiri
Basescu crede ca Fifor a demisionat ca "sa nu fie parte a mizeriei puse la cale de Daddy" in cazul licitatiei pentru corvete
Foto: captura video Facebook / PSD

Fostul presedinte Traian Basescu lanseaza acuzatii grave la adresa lui Liviu Dragnea in privinta achizitionarii celor 4 corvete necesare Fortelor Navale Romane si crede ca Mihai Fifor a preferat sa demisioneze din functia de ministru al Apararii ca "sa nu fie parte a mizeriei puse la cale de Daddy".

Acuzatiile apar intr-o postare pe Facebook, in care Traian Basescu, in prezent senator, intreaba retoric "De ce a vrut Daddy licitatie pentru corvete?".

"Raspuns: ca sa fie ceva de trucat. Prin lege, Romania poate sa achizitioneze echipamente militare fara licitatie, dar prin negociere directa, functie de optiunile tehnice, tactice si de pret ale armatei. Asa a achizitionat armata avioanele multirol F 16, avioanele de transport C 130, avioanele de transport SPARTAN, transportoarele blindate Phirania, rachetele Patriot si multe altele. La nici una din aceste achizitii directe, supravegheate chiar de guvernele statelor furnizoare, nu au existat contestatii sau acuzatii de coruptie.

Dar pentru ca interesele sunt interese, ce credeti ca i-a dat prin cap lui Daddy? Sa organizam o licitatie in valoare de 1,6 miliarde dolari pentru achizitionarea a 4 corvete, necesare Fortelor Navale Romane", a scris pe Facebook fostul presedinte.

Traian Basescu apreciaza decizia ca fiind "ciudata", argumentand ca, astfel, "cele mai bine pazite secrete ale oricarei armate si anume capabilitatile si caracteristicile navelor de lupta si a armamentelor aflate la bord, au fost imprastiate catre toti participantii la licitatie, in loc sa fie cunoscute numai de compania constructoare".

La finalul licitatiei au ajuns trei competitori, sustine Basescu: "olandezii de la Damen, italienii de la Ficantieri si francezii de la Naval Grup".

Fostul presedinte apreciaza ca "si un novice vede la o simpla citire a numelor competitorilor" ca francezii de la Naval Grup, lideri mondiali in constructia de nave militare, sunt "singurii" care pot construi si echipa cele 4 corvete cu tehnica de lupta si tehnologie de ultima generatie perfect compatibila NATO, prin urmare ei "vor veni si cu cea mai buna oferta tehnica dar si cu cel mai bun pret".

"In loc sa facem o achizitie de armament printr-o negociere directa cu firma pe care o consideram cea mai buna, solutie legala pe care nimeni nu ar fi putut sa o conteste, ne-am apucat sa facem o licitatie internationala, inutila, care se va termina cu scandal.

Si atunci de ce a vrut Daddy o licitatie? Pentru ca singura modalitate de a-i ferici pe olandezii de la Damen cu contractul de 1,6 miliarde dolari era o licitatie trucata. Altfel, prin selectie de oferte urmata de negociere directa olandezii n-ar fi avut nici o sansa.

Mihai Fifor, a preferat sa demisioneze inainte de anuntarea rezultatului licitatiei, pentru a nu fi parte a mizeriei puse la cale de Daddy. Si uite asa, pe banii nostri, ne-am mai facut rost de un scandal marca Dragnea, care vine, vine, vine...", sustine Traian Basescu.

La finalul postarii, senatorul PMP tine sa sublinieze ca indiferent cine va obtine contractul, cele patru corvete vor fi construite "intr-un santier naval din Romania (Damen la Galati sau Mangalia, Ficantieri la Tulcea sau Braila si Naval Grup la Constanta) ".

C.B.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Kelemen Hunor, atac la PSD și PNL: "Cu chiu cu vai, au găsit un candidat comun şi acum îl abandonează. O bâlbâială politică de neiertat"
Kelemen Hunor, atac la PSD și PNL: "Cu chiu cu vai, au găsit un candidat comun şi acum îl abandonează. O bâlbâială politică de neiertat"
Retragerea candidatului coaliţiei PSD - PNL pentru Primăria Capitalei reprezintă o "bâlbâială politică de neiertat", consideră Kelemen Hunor, preşedintele UDMR. "Este o situaţie din...
Justificarea la care nimeni nu se aștepta: ”Desemnarea lui Cîrstoiu, legată de tendința de a visa”
Justificarea la care nimeni nu se aștepta: ”Desemnarea lui Cîrstoiu, legată de tendința de a visa”
Senatorul PSD Vasile Dîncu a declarat că renunţarea la varianta unui candidat comun PSD-PNL la Primăria Capitalei şi susţinerea unui candidat propriu denotă ”mai multă flexibilitate”....
#Basescu Fifor demisie corvete, #licitatie corvete , #Ministrul Apararii Nationale