Fifor acuza Opozitia ca face joc politic pe securitate nationala, pentru ca-i cere demisia dupa gafa "balistica"

Miercuri, 01 August 2018, ora 15:31
4240 citiri
Fifor acuza Opozitia ca face joc politic pe securitate nationala, pentru ca-i cere demisia dupa gafa "balistica"
Foto: Arhiva (Guvernul Romaniei)

Ministrul Apararii, Mihai Fifor, a declarat ca la Deveselu nu exista rachete balistice si ca intreaga situatie iscata in urma afirmatiilor de marti seara reprezinta o "inflamare artificiala" si o eroare de intelegere, subliniind ca nu il mira cererile privind demisia sa, din partea Opozitiei.

"Categoric, nu avem (rachete balistice - n.red.) A fost o inflamare artificiala a unui subiect extrem de delicat. Eu am declarat cat se poate de clar faptul ca la Deveselu nu exista rachete balistice si sustin punctul de vedere si-l afirm cu toata taria.

Sistemul de la Deveselu are rachete interceptoare si sunt lucruri foarte bine cunoscute. Toti cei care incearca acum sa faca un joc mai mult decat iresponsabil pe un astfel de subiect cred ca gresesc foarte mult.

Cert este ca, in cel mai rau caz, a fost vorba de o greseala de intelegere. Eu nu am afirmat niciodata ca la Deveselu s-ar afla rachete balistice. Este, oricum, un lucru foarte greu de crezut ca ministrul Apararii vreodata ar putea sa sustina asemenea chestiune. Cred ca a fost o intrepretare gresita. Cred ca de-a lungul acestor luni am incercat cu totii sa aratam ca pozitionarea Romaniei este una foarte ferma si lucrurile acestea cred ca au fost clar intelese", a declarat Fifor.

In ceea ce priveste cererea Opozitiei ca ministrul sa demisioneze dupa afirmatiile lansate marti seara, Mihai Fifor a precizat ca acest lucru nu il mira.

"Nu ma mira. Se face un joc politic pe un subiect de securitate nationala si lucrul acesta nu este in regula. E menirea Opozitiei sa faca astfel de jocuri. Nu au decat sa o faca, chiar nu ma mai mira nimic din partea domniilor lor, dar eu cred ca este important sa ramanem in programul pe care ni l-am asumat si pe care ni-l ducem la indeplinire in fiecare zi. (...) La MApN lucrurile merg foarte bine si suntem pe programul de guvernare", a mai spus Mihai Fifor.

Precizarile vin dupa ce Opozitia i-a cerut, miercuri, pe mai multe voci, ministrului Apararii, Mihai Fifor, sa demisioneze.

Ministrul Apararii a declarat, marti seara, la Antena3, ca la baza de la Deveselu sunt "rachete balistice".

"Cum ar putea fi vreodata presedintele Putin incantat de faptul ca in Romania avem baza militara de la Deveselu, cu rachetele balistice? Cum ar putea vreodata presedintele Putin sa fie incantat ca avem baza de la Mihail Kogalniceanu, populata cu militari americani si noi insistam in continuare fata de SUA in parteneriatul strategic sa asiguram permanenta militarilor americani pe teritorul romanesc? Cum ar putea Federatia Rusa sa fie incantata ca Romania isi dezvolta capabilitatile navale?", a spus Mihai Fifor.

Citește și:
Precizările lui Sorin Grindeanu despre măsurătorile de pe canalul Bîstroe: ”Ucraina nu a transmis României data la care vor începe”
Precizările lui Sorin Grindeanu despre măsurătorile de pe canalul Bîstroe: ”Ucraina nu a transmis României data la care vor începe”
Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a făcut miercuri, 22 martie, precizări privind acordul dat de Ucraina pentru măsurătorile de pe Canalul Bîstroe și Brațul Chilia, ”pentru a nu...
Deputatul care a demisionat din PSD ca să intre în PNL a rămas pe dinafară. Liberalii nu-l mai vor
Deputatul care a demisionat din PSD ca să intre în PNL a rămas pe dinafară. Liberalii nu-l mai vor
Deputatul George Adrian Paladi, care este și finul europarlamentarului Mihai Tudose, a demisionat săptămâna trecută din PSD și a anunțat că se alătură grupului parlamentar al PNL. Cu...
#Fifor Opozitie demisie gafa rachete balistice , #Ministrul Apararii Nationale