PSD insista cu promisiunile ca Marina militara va fi dotata cu mai multe submarine produse chiar in Romania

Sambata, 03 Februarie 2018, ora 22:55
5505 citiri
PSD insista cu promisiunile ca Marina militara va fi dotata cu mai multe submarine produse chiar in Romania
Foto: Facebook / Mihai Fifor

Ministrul Apararii, Mihai Fifor, spune ca modernizarea Marinei militare a Romaniei nu mai poate fi amanata si ca programele de achizitie a corvetelor multifunctionale, de modernizare a celor doua fregate si de dotare cu submarine se vor derula pornind de la "conditia esentiala si nenegociabila ca aceste produse de inalt nivel tehnologic sa fie produse in Romania".

Mihai Fifor scrie, pe Facebook, ca sambata a continuat vizita la structurile Marinei militare, mergand la Centrul 39 Scafandri din Constanta, la Grupul 256 Elicoptere din Tuzla si la Mangalia, in portul militar, unde a vazut Divizioanele 150 Nave Purtatoare de Rachete si 50 Corvete.

El spune ca dupa aceste vizite s-a convins ca convins ca interesele de securitate ale Romaniei la Marea Neagra sunt aparate de oameni foarte valorosi, cu pasiune si vocatie pentru profesia lor.

"Am vazut echipe sudate si eficiente, in care fiecare om isi cunoaste rolul si isi indeplineste precis sarcinile. Iar determinarea o asum in nume propriu, dar si al echipei pe care o conduc la varful ministerului, in ceea ce priveste modernizarea marinei militare a Romaniei, care nu mai poate fi amanata.

Anul 2018 va fi unul de referinta pentru aceasta categorie de forte. Suntem pregatiti sa lansam programul de achizitie a corvetelor multifunctionale - program care va asigura, prin offset-ul aferent, si modernizarea celor doua fregate tip T-22 si vom pregati conditiile pentru derularea achizitiilor pentru sistemul de instalatii mobile de lansare de rachete antinava.

Suntem in plin proces de fundamentare a conceptiei de inzestrare pentru inca un program strategic- dotarea cu Fortelor Navale cu submarine, conceptie pe care o vom prezenta cat mai curand in CSAT, pentru aprobare, iar ulterior Parlamentului Romaniei.

Toate acestea se vor derula pornind de la conditia esentiala si nenegociabila ca aceste produse de inalt nivel tehnologic sa fie produse in Romania, pentru a intoarce in industria nationala de aparare importante resurse", afirma ministrul Apararii.

El adauga ca, pentru a putea consolida pozitia strategica a Romaniei la Marea Neagra, este nevoie de forte navale performante, iar "2018 va fi inceputul implinirii acestor obiective".

Mihai Fifor a anuntat, vineri, la Constanta, unde a vizitat nave militare si a discutat cu echipajele acestora, ca in sedinta de Guvern de saptamana viitoare va intra proiectul privind cele patru corvete multifunctionale, dorind ca acest contract sa fie semnat pana la sfarsitul anului.

El a mai spus ca aceste corvete vor fi construite intr-un santier naval din Romania. In cadrul acestui proiect, se afla si modernizarea fregatelor "Regele Ferdinand" si "Regina Maria".

Fifor a mai spus ca Fortele Navale Romane vor fi dotate cu trei submarine, printr-un proiect de inzestrare a Armatei care va fi prezentat in Consiliul Superior de Aparare a Tarii si in Parlament, dupa ce vor fi stabiliti parametrii tehnici.

Grindeanu, la inaugurarea noului terminal al Aeroportului Timișoara: ”Două zile ne mai despart de aderarea la Schengen”
Grindeanu, la inaugurarea noului terminal al Aeroportului Timișoara: ”Două zile ne mai despart de aderarea la Schengen”
Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a afirmat că deschiderea noului terminal al Aeroportului Internaţional Timişoara este dovada că România ştie să materializeze proiecte concrete...
Tehnica averii deținute pe firmă. Cîrstoiu are apartamente, un penthouse și bolizi de lux, pe lângă bunurile declarate
Tehnica averii deținute pe firmă. Cîrstoiu are apartamente, un penthouse și bolizi de lux, pe lângă bunurile declarate
Medicul Cătălin Cîrstoiu, candidatul susținut de PNL și PSD în lupta pentru Primăria Capitalei, deține mai multe bunuri decât cele care apar în declarația de avere, însă acestea sunt...
#Fifor submarine, #submarine fabricate Romania , #Ministrul Apararii Nationale