PSD, atac furibund la adresa unui ministru PNL: „Așa a înțeles să trateze tragedia de la Alba! Tăcând!”

Marti, 28 Martie 2023, ora 16:54
2742 citiri
PSD, atac furibund la adresa unui ministru PNL: „Așa a înțeles să trateze tragedia de la Alba! Tăcând!”
Senatorul PSD Mihai Fifor a mai atacat și alți miniștri liberali FOTO Facebook / Mihai Fifor

Doi senatori PSD, Mihai Fifor şi Călin George Matieş au lansat marţi, 28 martie, un atac la adresa ministrului de Interne al PNL, Lucian Bode şi la directorul CFR, Traian Preoteasa, un apropiat al PNL.

Mihai Fifor îl acuză pe Bode că se ascunde, el cerând o comisie parlamentară de anchetă în acest caz. Fifor mai cere şi demiterea directorului CFR Călători, Traian Preoteasa, pus în funcţie în guvernarea liberală, în urma accidentului feroviar din weekend de la Galaţi.

”Ministrul Bode tace! Se ascunde... Aşa a înţeles Lucian Bode sa trateze tragedia de la Alba! Tăcând! Cunoaştem tragedia de la Alba, care a oripilat o ţară întreagă: un copil de doar un an a fost spânzurat de tatăl său, care apoi s-a sinucis, iar poliţiştii au tergiversat cu orele intrarea în apartamentul în care s-a produs nefericitul eveniment. Poliţia a reacţionat tardiv, neprofesionist şi ministrul de Interne tace”, spune Mihai Fifor într-o postare.

Senatorul PSD arată că ”tăcerea ministrului de Interne, Lucian Bode, dezonorează şi transmite tuturor cetăţenilor români că nimeni, la nevoie, nu poate conta pe Poliţia Română”.

”Pentru a da doar un exemplu recent de modul in care trebuie gestionata o situaţie de criză, amintesc faptul ca, ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a reacţionat, cu profesionalism si demnitate, imediat după accidentul feroviar de la Galaţi. Sorin Grindeanu a anunţat că se află deja o anchetă în curs şi că va trimite Corpul de Control al Ministerului Transporturilor la CFR Călători. Este un gest firesc pentru un ministru al României să reacţioneze, să explice opiniei publice ce s-a întâmplat şi, mai ales, să ia decizii ferme. Vreau să îl văd pe ministrul Internelor cum iese public şi anunţă că va ordona o anchetă asupra acestui caz! Să explice public românilor ce s-a întâmplat şi ce masuri a luat. Să încerce, măcar, sa redea încrederea românilor in instituţia chemată să le asigure siguranţa zilnică”, arată Fifor.

El continuă: ”Solicit, totodată, cu fermitate, înfiinţarea unei comisii parlamentare de anchetă, care să cerceteze cauzele de sistem care au făcut posibil ca o asemenea tragedie să poată fi din nou posibilă, pentru că poliţiştii români sunt mereu cei lăsaţi s plătească oalele sparte”.

Fifor menţionează: ”Avem cu toţii datoria, ministrul Afacerilor Interne, noi, parlamentarii, să reparăm ceea ce este de reparat în cadrul legislativ care guvernează astfel de situaţii de urgenţă cu potenţial tragic. Nu avem voie să lăsăm ca alte cazuri Caracal şi Alba să mai fie posibile! Românii trebuie să se simtă în siguranţă, apăraţi de organele de ordine, nu să cadă victime incompetenţei şi lipsei acestora de reacţie!”, spune senatorul.

Social-democratul cere demiteri şi în cazul accidentului feroviar de la Galaţi.

”Revenind la cazul Galaţi, cer imperativ ca directorul general al CFR Călători, Traian Preoteasa, să plece! Demisia este unicul lucru onorabil pe care îl mai poate face! Este timpul să înţelegem că şeful instituţiei este direct răspunzător de toate neregulile pe care le-a tolerat în sistemul pe care îl conduce!”, mai spune Fifor.

Un alt senator PSD, Călin George Matieş, spune la rândul lui că ministrul de Interne trebuie să ceară de urgenţă o anchetă în cazul de la Alba.

”Pentru câteva zile am decis să nu abordez acest subiect, însă sunt nevoit să rup tăcerea văzând că ministrul PNL Lucian Bode nu ia atitudine când este cazul să ceară o comisie de anchetă şi să aibă curajul să iasă public şi să vorbească despre cele întâmplate. Ministrul Bode trebuie să ia decizii ferme, la fel cum a făcut ministrul PSD al Transporturilor, Sorin Grindeanu, în cazul accidentului feroviar produs în Gara Galaţi unde a fost deschisă o anchetă”, spune senatorul.

”În acest caz, solicit demisia directorului CFR Călători, Traian Preoteasa. Accidentul s-ar fi produs din cauza unei defecţiuni tehnice la sistemul de accelerare al locomotivei, iar conducerea companiei putea să prevadă că există astfel de probleme”, mai scrie Matieş în postare.

Un bărbat şi fiul său, în vârstă de un an, au fost găsiţi spânzuraţi într-un apartament din Alba Iulia. Poliţiştii anchetează o posibilă crimă, urmată de o sinucidere. Bărbatul ar fi vrut să se răzbune pe mama copilului, care nu a vrut să se împace cu el.

Femeia a suferit un şoc şi a fost dusă la spital. Poliţiştii au intrat dimineaţa în apartament, deşi mama copilului sunase în jurul orei 01:00, la 112, exprimându-şi îngrijorarea în legătură cu fiul său, în vârstă de un an, pe care-l lăsase în grija fostului său partener. Din primele date, proprietarul apartamentului a fost cel care nu a permis spargerea uşii apartamentului, el fiind aşteptat să vină de la Turda cu un rând de chei. Purtătorul de cuvânt al Poliţiei Române, Georgian Drăgan, a afirmat, referindu-se la acest caz că în urma raportului medico-legal a reieşit că tatăl a curmat viaţa copilului cândva între miezul nopţii şi ora 1.00, înainte ca poliţiştii să fie sesizaţi de mama micuţului.

”Mama copilului nu a afirmat nicio secundă că acel copil ar fi în pericol”, a adăugat el.

Eveniment Quarterly Report

Referat DNA: Baronul PSD Dumitru Buzatu făcea presiuni asupra subalternilor care se ocupau de derularea proiectelor finanţate din fonduri europene
Referat DNA: Baronul PSD Dumitru Buzatu făcea presiuni asupra subalternilor care se ocupau de derularea proiectelor finanţate din fonduri europene
Preşedintele Consiliului Judeţean Vaslui, Dumitru Buzatu, făcea presiuni asupra subalternilor săi care se ocupau de derularea unor proiecte finanţate din fonduri europene pentru ca unele sume...
Tudor Buzatu, despre decizia de a demisiona de la guvern după ce tatăl său a fost prins când lua mită: ”Iubesc partidul, atitudinea lor este una politică”
Tudor Buzatu, despre decizia de a demisiona de la guvern după ce tatăl său a fost prins când lua mită: ”Iubesc partidul, atitudinea lor este una politică”
Tudor Buzatu, fiul preşedintelui Consiliului Judeţean Vaslui, a dat detalii sâmbătă seară, 23 septembrie, despre decizia sa de a demsiona din funcţia de secretar de stat de la Secretariatul...
#mihai fifor, #PSD, #senator PSD, #lucian bode, #ministrul de interne , #stiri Mihai Fifor