PSD vrea comisie parlamentara de ancheta privind posibila fraudare a alegerilor din 26 mai

Miercuri, 19 Iunie 2019, ora 18:46
5212 citiri
PSD vrea comisie parlamentara de ancheta privind posibila fraudare a alegerilor din 26 mai
Foto: Facebook Mihai Fifor

Mihai Fifor, presedintele Consiliului National si purtatorul de cuvant al PSD, a declarat, miercuri, intr-o interventie telefonica la Antena 3, ca se va discuta in coalitia de guvernare despre infiintarea unei comisii parlamentare de ancheta privind posibila fraudare a alegerilor europarlamentare din 26 mai.

"Urmarim cu foarte mare atentie tot ce a aparut in spatiul public in ultimele zile legat de o posibila fraudare a alegerilor in 26 mai. Am discutat si probabil ca vom avea ca tema in cadrul unei sedinte de coalitie si ideea infiintarii unei comisii parlamentare de ancheta pentru votul din 26 mai, pentru ca, la urma urmei, cred ca este foarte important ca toata lumea sa stie ca lucrurile au decurs corect sau daca au existat aceste probleme sa poata fi evidentiate", a declarat Mihai Fifor.

Pe de alta parte, referitor la discursul presedintelui Klaus Iohannis legat de votul din Diaspora, Fifor a spus ca este un lucru pe care Partidul Social Democrat il are in vedere si ca nimeni nu isi mai doreste ca in Diaspora sa existe cozi la vot, asa cum s-a intamplat in 26 mai.

"Ne dorim un vot corect, proceduri foarte bine puse la punct. Nimeni nu isi doreste sa isi vada compatriotii la cozi interminabile si sa nu poata sa isi exercite dreptul la vot", a declarat Mihai Fifor.

In ceea ce priveste votul prin corespondenta, Mihai Fifor a declarat ca acesta are anumite rigori, de care cetateanul roman trebuie sa tina cont.

"Lucrul acesta presupune ca cetateanul roman care traieste in strainatate trebuie sa se inregistreze intr-un anumit registru, sunt necesare date de identificare ale cetateanului respectiv. Este important ca toata lumea sa stie ca aceste rigori se vor aplica odata ce se va adopta un astfel de proces legislativ", a precizat Mihai Fifor.

Presedintele Klaus Iohannis a cerut miercuri Guvernului sa elaboreze urgent un proiect de lege care sa fie adoptat de Parlament in actuala sesiune parlamentara, astfel incat situatiile precum cele de la votul din 26 mai, cand mai multi alegatori nu au putut vota, sa fie evitate.

#PSD comisie ancheta fraudare alegeri europarlamentare , #stiri Mihai Fifor