Fifor explica vag de ce nu s-a mai intalnit Dancila cu vicepresedintele SUA

Vineri, 27 Septembrie 2019, ora 12:40
8615 citiri
Fifor explica vag de ce nu s-a mai intalnit Dancila cu vicepresedintele SUA

Mihai Fifor a spus, vineri, ca intalnirea dintre premierul Viorica Dancila si vicepresedintele american Mike Pence era programata, dar ca nu a mai avut loc din cauza procedurilor din Congresul SUA.

Intrebat de jurnalisti daca intalnirea era programata, Fifor a spus ca da si a indemnat publicul: "sa nu ne imaginam ca premierul se gandeste intr-o dimineata sa se urce in avion, sa plece in Statele Unite si sa bata pe la usile birourilor unor oficiali".

El a precizat ca intalnirea dintre cei doi nu a mai avut loc din cauza unor proceduri din Congres.

"Am inteles ca este o chestiune legata de procedurile din Congres, ati vazut ca si acolo exista o procedura care urmeaza sa se desfasoare, asteptam sa revina acasa doamna prim-ministru si cu siguranta va va oferi mult mai multe informatii", a punctat vicepremierul.

Amintim ca Dancila spunea, sambata, ca in cadrul vizitei pe care o va efectua in Statele Unite ale Americii urma sa aiba intrevedere cu vicepresedintele Mike Pence, insa aceasta nu a mai avut loc, atragand diverse comentarii.

Vizita facuta de Dancila in America a fost ironizata de doua ori in aceasta saptamana de eurodeputatul PNL Siegfried Muresan. Acesta s-a legat prima data de intalnirea dintre Dancila si primarul din New Jersey. Muresan a transmis pe Facebook ca prim-ministrul roman s-a dus pana in New Jersey ca sa o "primeasca cineva", deci "e ca si cum in Romania ar veni in vizita prim-ministrul unei alte tari si ar fi primit de primarul orasului Pantelimon".

Apoi, Muresan s-a amuzat pe baza pozei cu Dancila si presedintele francez, Emmanuel Macron, aparuta in presa. Europarlamentarul a scris ca nu a fost vorba despre o intalnire in adevaratul sens al cuvantului, ci doar o strangere de mana.

"Fotografia facuta pe fuga de prim-ministrul Dancila cu presedintele Frantei, Emmanuel Macron, la reuniunea ONU, valoreaza la fel ca toate fotografiile obtinute pe holuri, intre doua intalniri, de alti politicieni la fel de putin relevanti pe plan international.

Prim-ministrul Dancila sta o saptamana in SUA, dar nu a obtinut nici macar 15 minute de intrevedere cu un politician de anvergura", a scris Muresan.

Citeste si:
Dragnea îl atacă violent pe fostul protejat Petre Daea: „Pentru mine nu mai este om; l-a turnat pe Chesnoiu pentru a-i lua locul”
Dragnea îl atacă violent pe fostul protejat Petre Daea: „Pentru mine nu mai este om; l-a turnat pe Chesnoiu pentru a-i lua locul”
Fostul președinte al PSD Liviu Dragnea a lansat un atac dur la actualul ministru al Agriculturii Petre Daea. În timpul erei Dragnea, Daea ocupa același portofoliu, iar între cei doi exista o...
Nimic nou pe “frontul” economiei naționale
Nimic nou pe “frontul” economiei naționale
Nimic nou pe “frontul” economiei naționale – nici o decizie, înseamnă o decizie bună. Pentru cine?! Nu m-am înșelat, în iulie când am dat vacanța de vară, drept scuză la...