Fifor: Nu am niciun motiv sa nu cred in succesul Rovanei Plumb

Vineri, 27 Septembrie 2019, ora 11:52
3619 citiri
Fifor: Nu am niciun motiv sa nu cred in succesul Rovanei Plumb

La o zi dupa ce candidatura Rovanei Plumb nu a trecut de Comisia pentru Afaceri Judiciare JURI a Parlamentului European, Mihai Fifor spune ca nu are niciun motiv sa nu creada in succesul colegei sale de partid.

Vicepremierul Fifor a declarat ca in momentul de fata trebuie sa se astepte pentru a vedea ce se intampla.

"Este o procedura suspendata. Pana in momentul de fata, nimeni nu a reusit sa completeze ceva concret impotriva Rovanei Plumb. Inteleg ca este mai mult o nonconcordanta intre legislatia tarii si cea europeana. Asteptam sa vedem ce se intampla mai departe", a declarat Mihai Fifor.

Fostul ministru a avut lucruri de reprosat in ceea ce priveste reactia romanilor de dupa respingerea Rovanei Plumb de la Bruxelles.

"Am vazut din nou cum nu am reusit sa fim uniti nici in afara tarii. Sa asteptam sa vedem ce se intampla. Nu am niciun motiv sa nu cred in succesul Rovanei Plumb. Nimeni nu a putut formula ceva impotriva ei", a punctat el.

Amintim ca Rovana Plumb nu a trecut de Comisia pentru Afaceri Judiciare JURI a Parlamentului European, aceasta primind 15 voturi impotriva candidaturii si doar sase pentru.

Trebuie precizat ca, inainte de a fi audiati de comisiile specializate pe domenii, comisarii propusi in noua CE trebuie sa treaca de filtrul Comisiei Juridice, care face un control de integritate, verificand inclusiv declaratiile de avere ale fiecaruia.

In cazul romancei, sunt probleme pentru ca in declaratia de avere depusa in data de 25 iunie 2019 la Camera Deputatilor, Rovana Plumb apare un imprumut la BRD facut in anul 2007, in valoare de 800.000 de euro, cu scandenta in 2030. De asemenea, Plumb mai are un imprumut facut in acest an, in valoare de 800.000 lei, cu scadenta in 2021.

Iata cum s-a derulat audierea Rovanei Plumb de la Bruxelles si la ce intrebari nu a vrut sa raspunda

Citeste si:
Dragnea îl atacă violent pe fostul protejat Petre Daea: „Pentru mine nu mai este om; l-a turnat pe Chesnoiu pentru a-i lua locul”
Dragnea îl atacă violent pe fostul protejat Petre Daea: „Pentru mine nu mai este om; l-a turnat pe Chesnoiu pentru a-i lua locul”
Fostul președinte al PSD Liviu Dragnea a lansat un atac dur la actualul ministru al Agriculturii Petre Daea. În timpul erei Dragnea, Daea ocupa același portofoliu, iar între cei doi exista o...
Nimic nou pe “frontul” economiei naționale
Nimic nou pe “frontul” economiei naționale
Nimic nou pe “frontul” economiei naționale – nici o decizie, înseamnă o decizie bună. Pentru cine?! Nu m-am înșelat, în iulie când am dat vacanța de vară, drept scuză la...