Medicul Mihai Lucan scapa de arestul la domiciliu si va putea profesa in spitalele de stat

Vineri, 09 Martie 2018, ora 17:31
5821 citiri
Medicul Mihai Lucan scapa de arestul la domiciliu si va putea profesa in spitalele de stat
Foto: Arhiva Hepta.ro

Fostul manager al Institutului Clinic de Urologie si Transplant Renal Cluj Mihai Lucan, care se afla in arest la domiciliu in dosarul de delapidare cu un prejudiciu de peste cinci milioane de lei, va fi cercetat sub control judiciar, au decis, vineri, magistratii Curtii de Apel Bucuresti.

De asemenea, magistratii au decis ca medicul poate profesa intr-un spital de stat.

Curtea de Apel Bucuresti a decis ridicarea interdictiei impuse medicului Mihai Lucan de a profesa in unitatile medicale de stat, precum si cercetarea acestuia sub control judiciar.

Decizia luata vineri de Curtea de Apel Bucuresti este definitiva.

Curtea de Apel Bucuresti a mentinut, astfel, decizia luata in 1 martie de Tribunalul Bucuresti, care a admis cererea formulata de medicul Lucan de inlocuire a masurii arestului la domiciliu cu masura controlului judiciar pe o perioada de 60 zile. Decizia a fost atacata de catre procurorii DIICOT.

Medicul Mihai Lucan se afla in arest la domiciliu din 12 ianuarie, printr-o decizie a Curtii de Apel Bucuresti, care a decis atunci inlocuirea masurii controlului judiciar.

In 21 decembrie 2017, Mihai Lucan, fiul acestuia, directorul administrativ al Institutului Clinic de Urologie si Transplant Renal Cluj, Dan Emil Fofiu - Sanpatreanu, si directorul economic Sanda Rodica Baciu au fost retinuti pentru 24 de ore de catre procurorii DIICOT, pentru delapidare si constituirea unui grup infractional organizat.

In 22 decembrie, magistratii Tribunalului Bucuresti au respins cererea procurorilor DIICOT de arestare preventiva a fostului sef al Institutului Clinic de Urologie si Transplant Renal Cluj si a fiului acestuia, hotarand sa fie plasati sub control judiciar. Decizia a fost contestata de procurori.

Conform procurorilor, membrii grupului au prejudiciat Institutul Clinic de Urologie si Transplant Renal Cluj-Napoca, inclusiv prin folosirea unui aparat utilizat in tratarea diferitelor forme de cancer prin crioterapie, aparat care a fost transferat la clinica privata fara acte, consumabilele necesare find achitate tot de institut.

Astfel au fost tratati 159 de pacienti, findu-le percepute sume cuprinse intre 3.000 si 6.700 euro/interventie.

Eveniment Quarterly Report

Partidul Verde-Verzii protestează față de măsurile luate de Guvern: ”Ar reprezenta piedici în calea accesului la tehnologii”
Partidul Verde-Verzii protestează față de măsurile luate de Guvern: ”Ar reprezenta piedici în calea accesului la tehnologii”
Partidul Verde-Verzii cere Guvernului să nu crească TVA pentru tehnologii verzi, pentru produse bio și pentru hrana animalelor de companie. ”Protestăm față de propunerea guvernului de...
Dumitru Buzatu rămâne în arest preventiv. Curtea de Apel din Iași a respins contestația fostului președinte al CJ Vaslui
Dumitru Buzatu rămâne în arest preventiv. Curtea de Apel din Iași a respins contestația fostului președinte al CJ Vaslui
Curtea de Apel Iași a respins, vineri, 29 septembrie, solicitarea lui Dumitru Buzatu de a fi eliberat din arest preventiv.Sentința este definitivă. ”Respinge, ca fiind nefondată,...
#Mihai Lucan scapa arest, #Mihai Lucan eliberat , #arest