Fostul sef CFR Mihai Necolaiciuc a fost condamnat definitiv la 8 ani de inchisoare UPDATE

Miercuri, 23 Noiembrie 2016, ora 15:10
14723 citiri
Fostul sef CFR Mihai Necolaiciuc a fost condamnat definitiv la 8 ani de inchisoare UPDATE
Foto: Arhiva Digi 24 TV

Fostul director general al CFR Mihai Necolaiciuc a fost condamnat, miercuri, la 8 ani de inchisoare cu executare, pentru abuz in serviciu.

Decizia Curtii de Apel Bucuresti este definitiva.

De asemenea, magistratii au mai decis ca Necolaiciuc trebuie sa plateasca daune de 100 de milioane de lei vechi, relateaza Digi24.

UPDATE 15:10 - Mihai Necolaiciuc a fost ridicat de la domiciliu, cu mandat, de politistii constanteni, urmand sa fie transferat in cursul zilei la Penitenciarul Poarta Alba din Constanta, relateaza Mediafax.

Conform deciziei Curtii de Apel Bucuresti, din pedeapsa de 8 ani de inchisoare se vor deduce perioadele in care a stat in arest preventiv.

Anul trecut, Mihai Necolaiciuc a fost condamnat in prima instanta la 10 ani de inchisoare, pentru fapte comise in perioada 2001-2003. Procurorii au apreciat ca prejudiciul total adus companiei CFR prin atribuirea unei serii de contracte a fost de peste 57 milioane de euro.

Decizia Judecatoriei Sectorului 1 a fost ulterior atacata cu apel.

Acuzatiile de abuz in serviciu au fost formulate de procurorii DNA initial in trei dosare separate, dar ulterior ele au fost reunite intr-unul singur.

Citeste si Necolaiciuc a cumparat, cu banii CFR, vile de vacanta de miliarde de lei vechi

Procurorii au mai sustinut ca in perioada mentionata CFR a cumparat, printre altele, trandafiri in valoare de 50.000 lei, la preturi supraevaluate.

Dat in urmarire generala in octombrie 2006, Mihai Necolaiciuc a fost extradat din SUA in aprilie 2011 si adus in tara de Interpol.

C.B.

Quarterly Report - Editia 4

Ciolacu, despre audierea lui Coldea la DNA: ”Lucrurile sunt într-o normalitate”
Ciolacu, despre audierea lui Coldea la DNA: ”Lucrurile sunt într-o normalitate”
Premierul Marcel Ciolacu a declarat joi, 23 mai, întrebat despre situaţia fostului şef din Serviciul Român de Informaţii Florian Coldea, chemat la DNA, că ”lucrurile sunt într-o...
Avertismentul lui Traian Băsescu: Alegerile ar putea fi contestate
Avertismentul lui Traian Băsescu: Alegerile ar putea fi contestate
Fostul preşedinte Traian Băsescu a declarat joi, 23 mai, că dacă PMP nu primeşte banii de subvenţie ca urmare a deciziilor favorabile primite în justiţie, nu poate decât să conteste...
#Mihai Necolaiciuc condamnat definitiv inchisoare , #CFR