Ziare.com

Sicane pentru DNA la tribunal, in cazul Necolaiciuc: Ce vreti, asa sunt unii procurori

Miercuri, 08 Ianuarie 2014, ora 23:04

   

Sicane pentru DNA la tribunal, in cazul Necolaiciuc: Ce vreti, asa sunt unii procurori
DNA cere CAB stramutarea dosarului in care Mihai Necolaiciuc este judecat pentru abuz in serviciu, alaturi de fosti directori din CFR, dupa ce judecatorul i-a facut reprosuri procurorului si dupa ce un avocat a confundat prejudiciul cu creanta, context in care s-a dispus o expertiza gresita.

Procurorii Directiei Nationale Anticoruptie (DNA) au depus la Curtea de Apel Bucuresti (CAB) o cerere de stramutare a dosarului in care Necolaiciuc este judecat alaturi de alte cinci persoane, printre care fosti directori ai companiei CFR, pentru abuz in serviciu contra intereselor publice.

Principalele motive ale demersului anchetatorilor sunt lipsa de impartialitate a judecatorului, derivata dintr-un repros facut unui reprezentant al DNA, inconsecventa in admiterea unor expertize in caz, inclusiv admiterea unei emise pe baza unor premise juridice eronate, acceptate tacit de catre magistratul de caz la initiativa avocatului fostului director comercial al CFR Mihail Gabriel Misir.

In documentul obtinut MEDIAFAX, procurorii arata ca "lipsa de obiectivitate fata de reprezentantul Ministerului Public - Directia Nationala Anticoruptie" rezulta din faptul ca "la termenul de judecata din 16 octombrie 2013, magistratul-judecator Creteanu Olimpiea a manifestat un ton de repros fata de solicitarile reprezentantului Ministerului Public - Directia Nationala Anticoruptie - atunci cand, dupa punerea in discutie a cererilor formulate de acesta si ascultarea avocatilor inculpatilor, doamna judecator a facut afirmatia 'ce vreti, asa sunt unii procurori', aspect care se poate proba cu inregistrarea audio a sedintei".

"Astfel, a fost abandonata solemnitatea sedintei de judecata, iar magistratul care conducea sedinta a lansat acuzatii voalate care nu se regaseau in acel cadru procesual la adresa activitatii Directiei Nationale Anticoruptie, pentru a arata astfel ca pactizeaza cu inculpatii in ceea referitor la punctul de vedere exprimat de catre procuror. Lipsa de obiectivitate rezulta si din faptul ca activitatea doamnei judecator a facut obiectul a doua sesizari ale inspectiei judiciare din partea Directiei Nationale Anticoruptie", se arata in documentul citat.

Procurorii precizeaza, in cererea de stramutare, ca aceasta era singura cale de a muta dosarul de la acest magistrat, in contextul in care magistratii-procurori nu pot face cerere de recuzare impotriva magistratilor-judecatori.

Un alt argument prin care procurorii arata lipsa de impartialitate a judecatorului, prezentat in documentul citat, este acela ca "instanta de judecata cauta sa dispuna prin orice motive amanarea cauzei, prin discutarea repetata, la fiecare termen de judecata, a cererilor de probatorii".

De asemenea, DNA reclama ca "proba cu expertiza contabila in ansamblu a fost respinsa anterior in cinci randuri de instanta, pentru ca a sasea oara sa fie admisa".

Cererea de stramutare va fi luata in discutie de CAB in 16 ianuarie.

Acest dosar de coruptie este pe rolul Judecatoriei Sectorului 1 din 16 februarie 2009, cand fostul director general al CFR a fost trimis in judecata de procurorii DNA, alaturi de alte cinci persoane, printre care si fosti directori ai companiei, pentru abuz in serviciu contra intereselor publice.

Intr-un alt dosar, Necolaiciuc a fost achitat, marti, tot de Judecatoria Sectorului 1, pentru o frauda de 2,7 milioane euro, in legatura cu achizitionarea unor bunuri in cadrul unui proiect de reconstruire a infrastructurii afectate de inundatiile din 2000. Decizia nu este insa definitiva.

Sursa: MEDIAFAX

Articol citit de 2275 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
2 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Necolaiciuc a scapat. Nastase a fost condamnat.

Necolaiciuc a cotizat la greu la partidul-stat, dar nu a fost protejat de justitie. A fost sfatuit sa stearga putina, exact ca alti contributori de nadejde. Daca Necolaiciuc incepe sa toarne, s-ar putea sa cada cateva capete grele pesediste, iar Nastase sa se afunde si mai dihai.

 

mda

Asta s-a asigurat spatele prin faptul ca a cotizat la greu atat la psd cat si la pd
(Mitrea stie el mai bine).Oricum, este jenanta si degradanta prestatia judecatorilor.Sa speram ca pana la urma se va face dreptate!

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor