Fostul sef CFR Mihai Necolaiciuc, eliberat din inchisoare - decizie definitiva

Vineri, 17 Iulie 2015, ora 18:53
5912 citiri
Fostul sef CFR Mihai Necolaiciuc, eliberat din inchisoare - decizie definitiva
Foto: Arhiva B1 TV

Fostul director al CFR Mihai Necolaiciuc va fi eliberat conditionat din inchisoare, au decis vineri judecatorii de la Tribunalul Bucuresti.

Necolaiciuc avea de executat o pedeapsa de patru ani si sase luni de inchisoare, in dosarul in care a fost condamnat pentru deturnare de fonduri.

Decia magistratilor bucuresteni este definitiva, transmit televiziunile de stiri. Instanta a decis sa il elibereze conditionat pe Necolaiciuc pentru ca a executat o treime din pedeapsa, respectiv noua luni de inchisoare.

Tribunalul Bucuresti a admis astfel contestatia lui Necolaiciuc la hotararea Judecatoriei Sectorului 5 din 5 iunie, care a respins ca neintemeiata cererea de eliberare conditionata a acestuia.

Comisia de specialitate de la Penitenciarul Rahova ceruse Judecatoriei Sectorului 5 eliberarea conditionata a fostului sef CRF, motivand ca acesta intruneste conditiile necesare.

Mihai Necolaiciuc a fost condamnat definitiv in dosarul de deturnare de fonduri in valoare de 2,7 milioane de euro in luna octombrie a anului trecut, de catre Curtea de Apel Bucuresti.

Ulterior, in iunie 2015, fostul sef CFR a fost condamnat la zece ani de inchisoare pentru abuz in serviciu, aducand companiei de stat un prejudiciu care se ridica la peste 57 milioane de euro. Decizia Judecatoriei Sectorului 1 nu a fost definitiva, fiind atacata cu apel.

Condamnare in dosarul JAF la CFR: Necolaiciuc, 10 ani de inchisoare (Video)

Pedepse contopite

Atunci, judecatorul a constatat ca infractiunile din aceasta cauza sunt concurente cu cea pentru care Mihai Necolaiciuc a fost deja condamnat la patru ani si sase luni de inchisoare si a dispus contopirea pedepselor.

Necolaiciuc este acuzat ca a achizitionat ilegal anumite bunuri la preturi supraevaluate. Initial, acuzatiile au fost formulate in trei dosare separate, care apoi au fost reunite.

In primul dosar, Necolaiciuc a fost trimis in judecata la 1 februarie 2008 pentru o frauda de 18 milioane de euro comisa impreuna cu alte noua persoane, alaturi de care ar fi platit din bugetul companiei in mod ilegal bunuri si servicii care fie nu au fost deloc livrate, fie s-au dovedit a fi nefolositoare.

Necolaiciuc a cumparat, cu banii CFR, vile de vacanta de miliarde de lei vechi

In al doilea dosar, Necolaiciuc a fost trimis in judecata in iunie 2008. Procesul a avut 75 de termene si s-a derulat in jurul unei expertize intocmite de experti judiciari. In acest dosar, fostul director CFR a fost acuzat ca a utilizat subventii in alte scopuri decat cele pentru care au fost acordate, prejudiciind compania cu 35,5 milioane de euro.

Nicolae Popa si Mihai Necolaiciuc, adusi cu aceeasi pereche de catuse in instanta

Al treilea dosar, Necolaiciuc a fost trimis in judecata in februarie 2009, sub acuzatia ca a prejudiciat compania cu alte 2,7 milioane de euro.

Conform DNA, in perioada 2002 - 2003, Mihai Necolaiciuc a semnat 23 de comenzi de achizitii de piese pentru instalatii feroviare catre firma General Comelectrica. Aceste comenzi au fost semnate prin incalcarea prevederilor legale si in lipsa oricaror documente care sa ateste necesitatea si oportunitatea achizitiei, sustin procurorii.

Incredibila si fascinanta poveste a lui "Mihai Necolaiciuc" al Americii

Dat in urmarire generala in octombrie 2006, Mihai Necolaiciuc a fost extradat din SUA in aprilie 2011.

Necolaiciuc a fost adus in tara de Interpol

Eveniment Quarterly Report

Referat DNA: Baronul PSD Dumitru Buzatu făcea presiuni asupra subalternilor care se ocupau de derularea proiectelor finanţate din fonduri europene
Referat DNA: Baronul PSD Dumitru Buzatu făcea presiuni asupra subalternilor care se ocupau de derularea proiectelor finanţate din fonduri europene
Preşedintele Consiliului Judeţean Vaslui, Dumitru Buzatu, făcea presiuni asupra subalternilor săi care se ocupau de derularea unor proiecte finanţate din fonduri europene pentru ca unele sume...
Trecutul puțin știut al lui Dumitru Buzatu: a scris la un ziar celebru, în "grupul acela formidabil": "Un tânăr de treabă ajuns o otreapă"
Trecutul puțin știut al lui Dumitru Buzatu: a scris la un ziar celebru, în "grupul acela formidabil": "Un tânăr de treabă ajuns o otreapă"
Baronul PSD Dumitru Buzatu este amintit de foști colegi de facultate din Iași. În studenție, politicianul ajuns stăpânul "moșiei" Vaslui era apreciat și considerat un tânăr de viitor....
#Mihai Necolaiciuc eliberat, #Mihai Necolaiciuc eliberat conditionat , #inchisoare