Necolaiciuc, condamnat la inchisoare: A fost ridicat din sala de judecata si dus la Rahova

Vineri, 17 Octombrie 2014, ora 18:02
6060 citiri
Necolaiciuc, condamnat la inchisoare: A fost ridicat din sala de judecata si dus la Rahova

Fostul director general al CFR Marfa Mihai Necolaiciuc a fost ridicat de politisti, vineri dupa-amiaza, si dus la Penitenciarul Rahova, el fiind condamnat la patru ani si jumatate de inchisoare cu executare.

Necolaiciuc a fost ridicat in jurul orei 17.15, iar vineri seara se afla la Rahova.

Potrivit Mediafax, dupa ce au primit mandatul de executare a pedepsei din partea Judecatoriei Sectorului 1, politistii au plecat sa-l caute pe fostul sef al CFR Marfa.

Mihai Necolaiciuc, fostul director CFR, condamnat la 4 ani si jumatate de inchisoare cu executare

Acesta se afla chiar la Judecatoria Sectorului 1, fiind prezent la un termen de judecata intr-un alt dosar, iar el va ramane in carantina la Penitenciarul Rahova timp de 21 de zile, dupa care se va stabili daca va ramane acolo sau va fi transferat intr-o alta inchisoare.

Vineri, la "Directia Generala de Politie a Municipiului Bucuresti a fost transmis, de catre Judecatoria Sectorului 1, un mandat de executare a pedepsei cu inchisoarea, pe numele unei persoane condamnate, avand domiciliul pe raza municipiului. Mandatul de executare a pedepsei cu inchisoarea a fost pus in aplicare de catre politisti, urmandu-se procedura legala, persoana condamnata fiind condusa la Penitenciarul Rahova, in vederea incarcerarii", a transmis Politia Capitalei.

4 ani cu executare pentru aproape 3 milioane de euro

Mihai Necolaiciuc a fost condamnat vineri de Curtea de Apel Bucuresti la 4 ani si jumatate de inchisoare cu executare, intr-un dosar de deturnare de fonduri europene, iar decizia este definitiva.

In dosarul judecat de magistratii Curti de Apel Bucuresti, acesta a fost gasit vinovat de producerea unui prejudiciu de 2.754.728 milioane de euro, bani proveniti din fonduri europene deturnate de la destinatia lor fireasca.

Necolaiciuc contractase fonduri europene destinate repararii infrastructurii CFR avariate in urma unor inundatii din anul 2000, insa, dupa accesarea banilor, acestia au fost indreptati in alta parte.

In 2003, la finele mandatului sau, Necolaiciuc a lasat in urma, la CFR, o gaura de 111 milioane de euro, si datorii de peste 500 de milioane de euro.

El a fost urmarit international aproape cinci ani, fiind judecat in lipsa, in trei dosare in care au fost inregistrate prejudicii de peste 100 de milioane de euro.

In 2011, in luna aprilie, acesta a fost adus in tara din Statele Unite de o escorta a Biroului National Interpol din Romania. Din condamnare ii va fi scazuta perioada stata in arest, din 17 iunie 2009 pana in 18 octombrie 2011.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Președintele USR Cătălin Drulă a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători” și a vorbit despre obiectivele USR și ale Dreptei Unite pentru alegerile din 9 iunie, despre misiunea...
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Atacat în ultimele zile atât de adversarii direcți la alegerile locale, cât și de alți politicieni, dar și de ziariști, Cătălin Cîrstoiu, candidatul susţinut de PSD şi PNL pentru...
#Necolaiciuc Penitenciarul Rahova, #Necolaiciuc condamnat inchisoare , #inchisoare