Calvarul trait de Mihaita Nesu

Vineri, 17 Februarie 2012, ora 13:40
4036 citiri
Calvarul trait de Mihaita Nesu

Mihaita Nesu, fostul fotbalist roman accidentat extrem de grav in timpul unui antrenament al celor de la FC Utrecht, are puterea sa vorbeasca deschis despre momentul care i-a schimbat viata si chiar sa glumeasca, amar ce-i drept, pe aceasta tema.

Fostul jucator al Stelei marturiseste ca a devenit, fara sa vrea, cel mai mediatizat sportiv roman, insa recunoaste ca nu il incanta cu nimic acest gen de expunere in media.

"Acum sunt cel mai faimos fotbalist din Romania, desi eu nu mai joc deloc. Anul trecut am fost subiect de stiri mai mult decat oricine. Nu-mi place publicitatea asta. Am stat sase luni intr-un centru de reabilitare. Nu mai suportam. De doua luni sunt acasa. Acum ma simt putin mai bine. Putin mai bine. Nu-mi amintesc nimic despre accidentare. Stiu doar ca am cazut si atat. Nu puteam respira si nu simteam nimic. De la umeri pana la degetele de la picioare, nu simteam nimic", a marturisit Nesu pentru publicatia batava Voetbal International.

Apoi, Mihaita le-a spus olandezilor ce progrese a facut in lunile care s-au scurs de la accident si pana in prezent.

"In opt luni, mi-am revenit putin la bratul drept. De la umar pana la cot, nervii sunt recuperati oarecum. Mai jos nu-mi simt decat foarte putin degetele. Eu nu simt rece sau cald. La atingerea obiectelor, simt doar contactul. Daca as inchide ochii, nu as putea distinge materialul obiectului atins. O data la cateva luni simt totusi ceva progrese. De exemplu, acum pot sa-mi ridic bratul stang cam doi centimetri, lucru pe care nu-l puteam face la inceput. Poate peste alte cateva luni voi putea ridica bratul mai mult", a mai povestit Nesu.

"Bichonul" si-a expus, pe final, planurile de viitor, toate legandu-se invariabil de recuperarea, chiar si partiala, a functiilor corpului.

El nu uita sa precizeze ca medicii olandezi sunt circumspecti, asa cum fost din prima zi de tratament, ferindu-se sa ii ofere sperante prea mari.

"Doar Dumnezeu stie daca imi voi reveni. Doctorii nu vor sa-mi dea iluzii. in centrul de recuperare, imi ziceau ca probabil nu-mi voi putea misca niciodata bratul stang. Si iata ca l-am miscat. Totul depinde de nervi. Daca lucrurile raman asa, atunci nu voi mai putea merge niciodata. Mai exista insa sperante, care sunt legate de statistica si de alte precedente.

Ceva din mine imi spune ca acest lucru e posibil. Sunt insa si zile in care nu mai cred in nimic. Sa lupti si sa speri in acelasi timp e foarte greu uneori. Dar nu am alta solutie. Cel mai enervant e ca am nevoie de ajutor pentru orice lucru pe care il fac. Cateodata visez ca sunt inca un fotbalist activ. In toate visele mele sunt un om normal. Sunt sigur ca si in viitor voi fi. Singura multumire vine din faptul ca ma simt putin mai bine decat au prezis medicii. Primul doctor care m-a vazut credea ca nu voi mai putea respira normal, iar viata mea va fi legata de o masina", a incheiat Nesu.

Mihaita a avut parte de o mare surpriza la meciul dintre Steaua si Twente, fanii "ros-albastrilor" afisand o coregrafie de zile mari, care il infatisa.

Nesu s-a accidentat la inceputul lunii mai a anului trecut, atunci cand s-a ciocnit de un coechipier de la Utrecht in timpul unui antrenament.

A cazut ca secerat la pamant, paralizat de la gat in jos. A fost operat de urgenta in Olanda si, dupa multe luni de chin si munca, a reusit sa isi recapete partial simturile in cele doua brate.

M.D.

Controversata taxă pe soare, eliminată de Guvern. Anunțul ministrului Energiei pentru prosumatori
Controversata taxă pe soare, eliminată de Guvern. Anunțul ministrului Energiei pentru prosumatori
Guvernul a adoptat joi, 28 martie, Ordonanţa pentru modificarea şi completarea OUG 27/2022 prin care este eliminată taxa pe soare pentru prosumatori şi actualizează schema de sprijin pentru...
Se interzise fumatul țigărilor electronice în spațiile publice închise și în birouri. Ce mai prevede legea promulgată de Klaus Iohannis
Se interzise fumatul țigărilor electronice în spațiile publice închise și în birouri. Ce mai prevede legea promulgată de Klaus Iohannis
O lege promulgată deja de președintele Klaus Iohannis interzice vânzarea către minori a țigărilor electronice, dar și a dispozitivelor de vapat, cu sau fără nicotină. Acestea au fost...
#calvar mihai nesu, #accidentare mihai nesu, #coregrafie mihai nesu , #accidentare
Comentarii