Deutsche Welle: Dreapta romaneasca se uneste si promite schimbarea clasei politice

Vineri, 05 Octombrie 2012, ora 11:40
3708 citiri
Deutsche Welle: Dreapta romaneasca se uneste si promite schimbarea clasei politice
Foto: Deutsche Welle

In Romania, o alianta organizata de premierul de stanga Victor Ponta a castigat alegerile locale. Acum este randul conservatorilor, care au anuntat ca se grupeaza intr-o alianta proprie.

Pentru alegerile din 9 decembrie, alianta tripartita USL se plaseaza pe primul loc in sondaje. Aceasta grupare social democrata, ce sustine economia de piata, condusa de premierul Victor Ponta, este o alianta de partide care uneste multe dintre retelele de coruptie din tara, se afirma intr-un comentariu despre Romania, publicat pe Deutscshe Welle.

Alianta lui Ponta a provocat o criza politica de trei luni, care a paralizat Romania in vara si a provocat o ruptura intre tara si Occident. Succesul previzibil al USL se datoreaza insa faptului ca majoritatea romanilor s-a intors impotriva presedintelui Traian Basescu si a Partidului Democrat. Oamenii dau vina pe presedinte pentru masurile de austeritate si pentru stilul autoritar de a conduce, precum si pentru ignorarea coruptiei din jurul sau.

Bucurestiul trebuie sa indeplineasca standardele europene

Cu numai doua luni inainte de alegeri, tabara conservatoare incearca sa se refaca. Weekendul trecut, liberal democratii s-au aliat cu alte formatiuni conservatoare si au format Alianta Romania Dreapta (ARD).

Nu este numai o incercare de a opri dezintegrarea dreptei si nici una de a contracara victoria absoluta a ULS in alegerile ce urmeaza. ARD se prezinta ca fiind o forta politice ce sustine reforma radicala a clasei politice si promite sa aduca romanilor o schimbare fundamentala: fara coruptie, nepotism sau structuri obscure.

Unul dintre liderii si co-organizatorii ARD este Mihai Razvan Ungureanu, fost ministru de Externe in perioada 2004 - 2007, fost sef al Serviciilor de Informatii Externe, in perioada 2007 - 2012, si premier din februarie pana in aprilie. Se spune despre el ca are ambitii prezidentiale, in 2014.

Tanarul Ungureanu stie ca in ultimii 20 de ani a fost anuntata o schimbare a clasei politice, dar acest lucru nu s-a intamplat. "Nu promitem minuni, dar promitem sa fim consecventi in actiuni, sa onoram principiile pe care le-am adoptat. Politicienii care vor fi pe listele noastre electorale vor fi precum Romania pe care noi vrem sa o construim", a declarat Ungureanu, intr-un interviu acordat Deutsche Welle.

Lupta impotriva coruptiei

Mihai Razvan Ungureanu mai spune ca ARD intentioneaza sa reformeze competentele administrative, sa schimbe sistemul de taxe si pe cel al ajutoarelor sociale. Fireste, una dintre prioritatile unui eventual guvern ARD va fi continuarea reformei sistemului judiciar si lupta impotriva coruptiei.

Ce anume il face pe Ungureanu sa fie sigur ca alianta sa va reusi acolo unde altii au dat gres? Adica sa aduca schimbarea clasei politice romanesti?

"Cred ca in Romania, binele sta in majoritate. Majoritatea cetatenilor romani vor sa traiasca intr-o tara in care legea, ordinea si integritatea stau la loc de cinste. Intrebarea este cum sa oferi legitimitate acestei majoritati", precizeaza Ungureanu.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cu ce se laudă Piedone: ”L-am bătut pe șmecherul numărul 1”. Povestea care i-a adus celebra poreclă
Cu ce se laudă Piedone: ”L-am bătut pe șmecherul numărul 1”. Povestea care i-a adus celebra poreclă
Cristian Popescu-Piedone deja se vede primar al Bucureștiului. El a declarat că va câștiga cu peste 40% și că pentru PSD ar fi bine să-l susțină. De asemenea, politicianul continuă...
Cât de aproape este Nicușor Dan de al doilea mandat. Nou sondaj realizat la comanda actualului primar al Capitalei
Cât de aproape este Nicușor Dan de al doilea mandat. Nou sondaj realizat la comanda actualului primar al Capitalei
Primarul general Nicuşor Dan este favorit în cursa pentru Primăria Capitalei, cu 46,1% din opţiuni, conform unui sondaj Verifield realizat la comanda actualului edil. La întrebarea ”Dacă...
#alianta conservatori Romania, #Alianta Romania Dreapta presa straina, #Ungureanu reforma clasa politica , #ARD