In ce conditii ar colabora MRU cu PNL

Joi, 25 Octombrie 2012, ora 09:27
2946 citiri
In ce conditii ar colabora MRU cu PNL

Co-presedintele ARD, Mihai Razvan Ungureanu, a vorbit miercuri despre posibilitatea unei cooperari cu liberalii si a precizat ca se gandeste "foarte serios" la modul in care ARD ar putea incheia o alianta cu un PNL fara Antonescu, Fenechiu si "altii aidoma".

"Obiectivul nostru este ca ARD sa ajunga la 30 de procente, capabila fiind in acel moment sa deschida negocieri pentru formarea unei coalitii de guvernare si pentru sustinerea unui guvern altul decat cel de azi", a declarat MRU, intr-o conferinta de presa.

Fostul premier a explicat ca politica de aliante nu a fost stabilita inca in ARD si ca despre acest lucru se va discuta dupa campania electorala pentru alegerile de pe 9 decembrie.

"Ma gandesc foarte serios la felul in care am putea inchega o cooperare politica cu Partidul National Liberal. Mai departe, fantezia mea in momentul acesta nu merge. (...) PNL ar trebui sa fie legitim interesat de a-si ocupa locul in jumatatea de centru dreapta a spectrului politic romanesc", a mentionat Ungureanu, subliniind insa ca nu crede ca acest lucru este posibil "avand in frunte actuala compozitie in care intra presedintele Antonescu, domnul Fenechiu si altii aidoma".

Fostul prim-ministru a adaugat ca PNL "are multi militanti de valoare, oameni care cred neabatut in dreapta liberala si care incep sa-si dea seama de enorma manipulare la care au fost supusi".

Banii economisiti in prima parte a anului sunt irositi pe masuri populiste

In alta ordine de idei, Mihai Razvan Ungureanu a atacat Guvernul Ponta, precizand ca acesta "isi vede de orice decat de guvernare nu" si ca nu isi da seama ce se va intampla cu tara dupa ce doua treimi din Executiv va pleca curand in campanie electorala.

"Banii economisiti in prima parte a anului de cele doua guverne, Boc si Ungureanu, sunt irositi pe masuri populiste. Vom ajunge la sfarsit de an sa ne imprumutam iar sau sa suprataxam cetateanul. (...) O dovada este si faptul ca nu vor intocmi un buget care sa poata fi analizat inainte de alegeri", a completat MRU.

Presedintele Fortei Civice a mai spus ca eforturile "care au traversat guverne" ale Romaniei de a intra in Schengen au fost distruse in ultima jumatate de an.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cu ce se laudă Piedone: ”L-am bătut pe șmecherul numărul 1”. Povestea care i-a adus celebra poreclă
Cu ce se laudă Piedone: ”L-am bătut pe șmecherul numărul 1”. Povestea care i-a adus celebra poreclă
Cristian Popescu-Piedone deja se vede primar al Bucureștiului. El a declarat că va câștiga cu peste 40% și că pentru PSD ar fi bine să-l susțină. De asemenea, politicianul continuă...
Cât de aproape este Nicușor Dan de al doilea mandat. Nou sondaj realizat la comanda actualului primar al Capitalei
Cât de aproape este Nicușor Dan de al doilea mandat. Nou sondaj realizat la comanda actualului primar al Capitalei
Primarul general Nicuşor Dan este favorit în cursa pentru Primăria Capitalei, cu 46,1% din opţiuni, conform unui sondaj Verifield realizat la comanda actualului edil. La întrebarea ”Dacă...
#MRU cooperare PNL Antonescu, #Ungureanu ataca Guvern Ponta, #MRU alianta ARD PNL , #ARD