MRU: Geoana, Tariceanu si Boc trebuie sa-si exprime un punct de vedere fata de cazurile de plagiat

Luni, 03 Decembrie 2012, ora 09:00
4328 citiri
MRU: Geoana, Tariceanu si Boc trebuie sa-si exprime un punct de vedere fata de cazurile de plagiat
Foto: B1TV

Co-presedintele ARD, Mihai Razvan Ungureanu, a declarat, duminica seara, ca Mircea Geoana, Calin Popescu Tariceanu si Emil Boc, cei care au semnat Pactul national pentru educatie, trebuie sa isi exprime un punct de vedere cu privire la cazurile de plagiat.

"Pactul national pentru educatie a fost semnat de nume mari ale politicii romanesti. A fost atunci o concordie generala la Cotroceni. Care era miza? Aplicarea la litera si in spirit a Legii Educatiei. Toata lumea intelegea ca este sigurul mod in care poate fi corectata.

Vreau si eu sa-i aud pe cei care au semnat pactul. Ca deocamdata nu stiu un singur nume, si asta este presedinte insusi, care este consecvent cu Legea, isi aduce aminte de ea. In rest? Mircea Geoana - l-ati auzit spunand ceva vreodata despre plagiat si despre calitatea actului doctoral in Romania? Nu. Are doctorat. Domnul Calin Popescu-Tariceanu - l-ati auzit vreodata vorbind despre chestiunea aceasta. Domnul Emil Boc, si domnia sa are doctorat" a declarat Ungureanu, la B1 TV.

Acesta a precizat ca este aproape obligatoriu ca acestia sa comenteze cele intamplate pentru ca "si-au angajat in mod public semnatura pe un act care inseamna consens national pe aplicarea legii si pe garantia de civilizatie a sistemului educational din Romania".

"Imparatul e gol. Sa nu fim ipocriti. Ne-a trebuit atata timp sa ne dam seama cum se fac tezele de doctorat in Romania? Pai cate teze nu se fac la universitati care au aparut precum ciupercile dupa ploaie, unde se stie foarte bine ca pe seama platei obtii teza de doctorat", a continuat fostul ministru.

Acesta a atacat-o si pe Ecaterina Andronescu, ministrul Educatiei, implicata intr-un nou scandal de plagiat.

"Doamna ministru (Ecaterina Andronescu - n.red.) a avut zilele trecute o declaratie care m-a stupefiat. Nu ma astept la asa ceva din partea doamnei profesor universitar Andronescu. Sincer va spun. Cum poti sa spui ca daca ai teza de doctorat si esti demnitar nu se aplica Legea invatamantului? Deci daca esti demnitar iti poti permite sa faci orice cu teza de doctorat. Chiar sa o plagiezi. Este de negandit", a adaugat Mihai Razvan Ungureanu.

Andronescu sustine ca nu are competente pentru a-i retrage lui Ponta titlul de doctor

Declaratia acestuia vine la cateva zile dupa ce Andronescu a declarat ca nu are competente in a-i retrage lui Victor Ponta titlu de doctor in drept.

"Eu va invit sa cititi Legea invatamantului si o sa vedeti ca din acest punct de vedere pentru demnitari ministrul nu are nicio competenta. Avem un Consiliu National de Etica, l-a prevazut domnul Funeriu in legea pe care a scris-o cu echipa domniei sale, pe care nu am apucat sa o schimbam.

Acest consiliu de etica a constituit o comisie de profesori cu experienta si expertiza in domeniul stiintelor juridice si a dat un verdict. Ministrul nu are competente", a declarat Ecaterina Andronescu.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cu ce se laudă Piedone: ”L-am bătut pe șmecherul numărul 1”. Povestea care i-a adus celebra poreclă
Cu ce se laudă Piedone: ”L-am bătut pe șmecherul numărul 1”. Povestea care i-a adus celebra poreclă
Cristian Popescu-Piedone deja se vede primar al Bucureștiului. El a declarat că va câștiga cu peste 40% și că pentru PSD ar fi bine să-l susțină. De asemenea, politicianul continuă...
Cât de aproape este Nicușor Dan de al doilea mandat. Nou sondaj realizat la comanda actualului primar al Capitalei
Cât de aproape este Nicușor Dan de al doilea mandat. Nou sondaj realizat la comanda actualului primar al Capitalei
Primarul general Nicuşor Dan este favorit în cursa pentru Primăria Capitalei, cu 46,1% din opţiuni, conform unui sondaj Verifield realizat la comanda actualului edil. La întrebarea ”Dacă...
#Ungureanu acuzatii plagiat, #Ungureanu Tariceanu Boc plagiat, #Ungureanu teze doctorat plagiate , #ARD