MRU: Prioritatile ARD - schimbarea Constitutiei, a sistemului fiscal si reorganizarea teritoriala

Duminica, 07 Octombrie 2012, ora 14:13
4405 citiri
MRU: Prioritatile ARD - schimbarea Constitutiei, a sistemului fiscal si reorganizarea teritoriala
Foto: Gov.ro

Rescrierea Constitutiei, metodele de redresare economica, stabilizarea leului fata de euro si dolar, reforma justitiei si a educatiei reprezinta principalele puncte ale programului de guvernare propus de Alianta Romania Dreapta (ARD), a declarat Mihai Razvan Ungureanu, presedintele Fortei Civice.

Intr-un interviu pentru Deutsche Welle, fostul premier a precizat ca numitorul comun al fortelor politice din ARD - respectiv PDL, PNTCD si Forta Civica - este necesitatea schimbarii Constitutiei.

"Noi suntem de parere ca in acest moment trecem printr-o criza profunda de sistem politic, care obliga la regandirea textului constitutional, macar pentru a elimina situatii de genul celei prin care am trecut", a precizat Ungureanu.

In privinta economiei, ar trebui modificat sistemul de taxe si impozite, pentru a avantaja mediul privat si sa fie incurajate investitiile straine, in special in industria grea prelucratoare, industria agrara si industria serviciilor.

De asemenea, liderul ARD este de parere ca trebuie realizata o echilibrare puternica a leului in raport cu euro si dolarul, pe seama "redesenarii aparatului bugetar".

Reforma aparatului judiciar trebuie sa includa implementarea codurilor de procedura civila si penala, in timp ce, in privinta educatiei, s-ar putea aduce amendamente la legea din 2011.

"In ceea ce priveste sistemul de sanatate, aici discutiile vor continua pentru ca o lege cadru in forma finala nu avem inca. Suntem insa de parere ca este nevoie de a incuraja initiativa privata in materie de asigurari de sanatate pentru a prelua o parte din cheltuielile asociate ingrijirii medicale, fie ca e vorba de spitale, fie ca e vorba de asigurarea tratamentului medicamentos sau a asistentei spitalicesti, medicale in general", a explicat Ungureanu. Treptat, se doreste ajungerea la un primat al asigurarilor private, a adaugat el.

De asemenea, fostul premier sustine ca este necesara reorganizarea teritorial-administrativa, oferind regiunilor o autonomie care sa le responsabilizeze, inclusiv in privinta cheltuielilor din banii publici.

Potrivit spuselor sale, miza alegerilor de pe 9 decembrie o constituie "reunificare nationala", astfel incat factorul politic "sa nu genereze diviziune sau sciziune".

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cu ce se laudă Piedone: ”L-am bătut pe șmecherul numărul 1”. Povestea care i-a adus celebra poreclă
Cu ce se laudă Piedone: ”L-am bătut pe șmecherul numărul 1”. Povestea care i-a adus celebra poreclă
Cristian Popescu-Piedone deja se vede primar al Bucureștiului. El a declarat că va câștiga cu peste 40% și că pentru PSD ar fi bine să-l susțină. De asemenea, politicianul continuă...
Cât de aproape este Nicușor Dan de al doilea mandat. Nou sondaj realizat la comanda actualului primar al Capitalei
Cât de aproape este Nicușor Dan de al doilea mandat. Nou sondaj realizat la comanda actualului primar al Capitalei
Primarul general Nicuşor Dan este favorit în cursa pentru Primăria Capitalei, cu 46,1% din opţiuni, conform unui sondaj Verifield realizat la comanda actualului edil. La întrebarea ”Dacă...
#Mihai Razvan Ungureanu agenda ARD, #program ARD, #Alianta Romania Dreapta program , #ARD