Traumele ireparabile provocate de Antena 3 lui MRU

Autor: Iulian Leca - Senior editor
Joi, 11 Octombrie 2012, ora 12:13
12016 citiri
Traumele ireparabile provocate de Antena 3 lui MRU

Mihai Razvan Ungureanu l-a umilit, fara discutie, pe Mihai Gadea la memorabila emisiune de la Antena 3. Asta a fost sentimentul general, gustul cu care majoritatea telespectatorilor au ramas dupa ce au vizionat infruntarea.

Cel mai probabil si cei doi combatanti au evaluat corect rezultatul final, chiar in timpul derularii emisiunii.

A fost un lucru care s-a vazut destul de clar pe fetele ambilor, pentru cine a avut ochi sa vada. Daca Gadea nu si-a putut ascunde nervii si incurcatura, Ungureanu nu si-a putut disimula satisfactia unui succes facil in fata unui combatant care nu are tot atatea ore in biblioteci.

Insa M.R. Ungureanu ar trebui de acum sa tina minte acel moment ca pe culmea succesului sau in viata politica. Punctul culminant al unei cariere care din chiar acel moment a inceput sa se tot prabuseasca.

Tot atunci, pentru cine a stiut unde sa priveasca, au iesit la iveala cateva pacate bizare ale unui om obisnuit, mai ales in ultimii ani, sa-i fie servit totul de-a gata. Functii in care a fost numit, privilegii pe care le credea eterne, dar mai cu seama impresia ca inteligenta-i da pe afara. S-a intamplat sa-i dea altele, mai degraba.

Mihai Razvan Ungureanu nu si-a putut ascunde mandria, aroganta si bucuria inciudata de a pune la colt, de a umili un jurnalist care fusese prins cu pantalonii in vine. Insa MRU a mai facut o greseala atunci - si-a aratat limitele, dincolo de abilitatea de a cita clisee de licean blazat.

In sfarsit, nu ar fi fost interesant de reluat tema, daca fostul premier nu si-ar fi dat din nou masura uriasei ipocrizii, nu si-ar fi expus aroganta bolnavicioasa.

De ce? Sa vedem doar cateva motive. Ce gaseste de cuviinta MRU sa raspunda tuturor acuzatiilor aduse de Mihai Gadea in ultimele saptamani? Nimic altceva mai bun decat apelul la trecut, adica la exact singurul si unicul sau moment de glorie din spatiul public - emisiunea in care ii place sa creada ca i-a produs "traume" lui Gadea. Probabil i le-o fi cauzat. Posibil si ca Gadea sa nu actioneze de atunci decat in baza resentimentelor si a dorintei de razbunare. Insa una nu are nimic de-a face cu alta.

"Eu cred ca am fost cat se poate de explicit si le multumesc domnilor de la Antena 3 pentru faptul ca imi ofera posibilitatea sa le demonstrez ca ceea ce nu ma doboara ma intareste. Asta este prima chestiune, si a doua chestiune: il rog prieteneste pe domnul Gadea sa depaseasca trauma acelui interviu pentru ca imi pare rau, ma uit la domnia sa, este un om tanar, dar nu poate sa fie atat de traumatizat. Ma doare sufletul" - MRU.

Daca Ungureanu viseaza ca a umili gratuit si de acum fara niciun farmec un moderator slabut, iar asta e si un raspuns unor acuzatii foarte grave, sustinute toate de documente si declaratii, atunci fostul premier demonstreaza nu doar ca e un politician slab, dar confirma si ca inteligenta nu-i chiar cel mai bun prieten al sau.

Dincolo de o spoiala de informatii adunate obsesiv si sub impulsul frustrarilor de prin biblioteci (iar altele de prin serviciile speciale), M.R. Ungureanu isi exhiba mandru dimensiunile uriase ale orgoliului si posibilitatile nelimitate intr-ale slugarniciei.

In loc sa raspunda clar si limpede de ce doar de el se lipesc scandalurile legate de bani, de ce luxul si exclusivitatile excentrice, toate din bani publici sau intermediate cu ajutorul influentei politice, au devenit oarecum a doua sa natura, M.R. Ungureanu nu gaseste niciun alt raspuns decat inca o scatoalca la Gadea. Si inca una invatata de dupa blocuri, dar aplicata si executata ca de un tocilar netalentat, umflat din bani primiti de-a gata de la mama si de la tata.

In fond, MRU nu are timp niciodata sa explice de unde a aparut la el, un bugetar toata viata, aplecarea asta fenomenala catre lux si bani obtinuti in mod dubios de usor (direct sau indirect, prin intermediul contractelor dubioase ale sotiei) si de multi. Daca si pentru asta e de vina lipsa de inspiratie a lui Gadea, atunci Ungureanu poate sa incerce sa-i convinga pe votantii din colegiul lui Vanghelie. Ar avea mai multe sanse decat oriunde l-ar asigura baronii PDL din tara ca-i aranjeaza "alegerea".

Citeste si:
Dosarul 10 august și riscul schimbării axei strategice
Dosarul 10 august și riscul schimbării axei strategice
România pare încremenită la patru ani de la reprimarea marelui miting împotriva guvernării PSD, care cu Liviu Dragnea la butoane strivea Justiția. S-au schimbat doar discursurile și oamenii...
Robert Negoiță, trimis în judecată pentru abuz în serviciu. Acuzațiile care i se aduc primarului Sectorului 3
Robert Negoiță, trimis în judecată pentru abuz în serviciu. Acuzațiile care i se aduc primarului Sectorului 3
Primarul Sectorului 3, Robert Negoiţă, a fost trimis în judecată de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie într-un dosar în care este acuzat de abuz în serviciu în legătură cu...
Comentarii