MRU cere Avocatului Poporului sa atace la CCR ordonanta privind CNA

Miercuri, 28 Noiembrie 2012, ora 20:51
1766 citiri
MRU cere Avocatului Poporului sa atace la CCR ordonanta privind CNA
Foto: B1TV

Co-presedintele ARD, Mihai-Razvan Ungureanu, a cerut miercuri Avocatului Poporului sa atace la CCR OUG a Guvernului in ceea ce priveste functionarea Consiliului National al Audiovizualului.

"USL nu se mai opreste de la nimic. Dupa atacurile la adresa Justitiei, la adresa ANI, a CSM, la adresa instantelor, a ministerului public, trecem astazi si la atacurile asupra organismelor de reglementare. E vorba de ordonanta legata de activitatea CNA, decizie luata in plina campanie si legata cu sfoara rosie ca sa fie pentru toata lumea clar despre ce este vorba", a sustinut copresedintele ARD intr-o conferinta de presa.

Acesta a explicat ca ARD priveste OUG referitoare la CNA ca pe o decizie luata impotriva unei institutii care "deranjeaza".

"Cum citim noi aceasta ordonanta: in primul rand, e clar ca CNA-ul deranjeaza, deranjeaza foarte mult, indiferent de compozitia politica. Neobrazarea CNA-ului de a sanctiona posturi de televiune sau emisiuni care isi permit sa atace la persoana oameni politici, cetateni ai Romaniei, aceasta neobrazare este drastic lovita de ordonanta adoptata de Guvernul Ponta. Orice decizie adopta CNA-ul, care nu este nici pe departe un obiectiv perfect si care are reactii tarzii de multe ori, dar totusi incearca sa intervina in reglementarea pietei media in asa fel incat sa nu fie depasita macar o granita de bun simt", a mai spus el.

Mai mult, Ungureanu a precizat ca "intai au cerut - domnii de la USL - ca CNA-ul sa fie depolitizat, lucru pe care il accepta cu totii dar mai nou, deciziile CNA-ului sa nu mai conteze deloc, sa nu mai valoreze nimic, ele neputand deveni reale, neputand intra in vigoare decat in conditiile in care exista o hotarare judecatoreasca definitiva asupra deciziei CNA".

CNA e tras pe linie moarta, asa cum si-a dorit mereu Antena 3 - Membri CNA

Presedintele CNA: Ordonanta care modifica Legea audiovizualului e in favoarea mass-media

"Altfel spus, daca un cetatean al Romaniei, este injurat, calomniat, trecut prin noroi, el se adreseaza CNA-ului dupa ce acest lucru a devenit public, CNA-ul emite o decizie, sa presupunem ca-i da dreptate pe seama probelor evidente, ei bine, decizia nu intra in vigoare decat dupa ce se pronunta o intanta judecatoreasca. Cand se pronunta instanta judecatoreasca? Peste o luna, peste trei, peste un an, peste doi ani, intre timp, imaginea omului este terfelita, ajunge obiectul intregului public pentru ca multi dintre noi credem in tot ce vine de la televiziune", a mai explicat liderul FC.

Avocatul Poporului, un domn care tace tot timpul

In acest context, Ungureanu a spus ca "in aceste conditii, CNA-ul este anulat ca institutie" si "s-ar fi asteptat prin aceasta OUG sa desfiinteze de tot CNA-ul, ca ne impiedica", facand referire ca "impiedica USL-ul in drumul spre putere".

"E motivul pentru care cerem Avocatului Poporului, un respectabil domn care tace tot timpul in buna traditie a institutiei, mai ales dupa ce a fost schimbata conducerea sa, sa se sesizeze macar acum si sa se adreseze CCR spre contestarea acestei decizii, acestei OUG, care are adresant", a completat acesta.

Ungureanu a mai sutinut ca aceasta OUG este adresata "trustului dlui Dan Voiculescu" iar prin aceste decizii tara se indreapta "inapoi, inainte de 1989", facand referire in acest context ca "vom avea o singura televiziune care sa aiba program 24/24 in care sa vedem injuratori si calomnii".

"Ne indreptam catre totalitarism mediatic, in adevaratul sens al cuvantului. Daca asta asteptam sa se intample, ca spun ca nu numai ca este impotriva oricarei civilizatii, este impotriva oricarei legislatii europene. Textul OUG a mai ajuns pe masa Guvernului. S-a intamplat ca ea sa fie restrasa atunci, probabil pentru ca exista oameni cu cap care isi dau seama ca o asemenea OUG distruge si bruma de credibilitate care a mai ramas in piata media", a mai spus Ungureanu.

Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Primarul de la Sectorul 5, Cristian Popescu Piedone, este cotat cel mai bine în majoritatea sondajelor de opinie pentru a câștiga Primăria Capitalei. El este văzut adesea „pe teren”,...
România a depășit 1.091 km de autostradă şi drum expres în circulaţie. Anunțul ministrului Transporturilor despre viitoarele proiecte
România a depășit 1.091 km de autostradă şi drum expres în circulaţie. Anunțul ministrului Transporturilor despre viitoarele proiecte
Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a anunțat joi, 28 martie, că sunt implementate - proiectare şi execuţie contracte pentru construirea a încă 729 km de drum de mare viteză....
#Ungureanu legea audiovizualului, #ordonanta Ponta CNA, #ordonanta lege audiovizual , #ARD