Dragnea spune ca MRU l-a sunat si i-a spus care este motivul demisiei

Miercuri, 28 Septembrie 2016, ora 07:18
7021 citiri
Dragnea spune ca MRU l-a sunat si i-a spus care este motivul demisiei

Presedintele PSD, Liviu Dragnea, a afirmat marti seara ca Mihai Razvan Ungureanu l-a sunat la cateva minute dupa demisia din functia de director al SIE si i-a spus ca motivul acestui demers este legat de starea de sanatate.

"Am aflat din presa. Am spus pe Facebook ca daca aceasta demisie este rezultatul unui razboi personal, al unui conflict intre institutii, daca sunt alte cauze incorecte care au dus la aceasta demisie nu e in regula si lucrurile trebuie clarificate. In cateva minute m-a sunat dl. Mihai Razvan Ungureanu, nu cred ca e un secret asta, am mai comunicat, nu foarte des, poate la doua luni, un om civilizat din punctul asta de vedere.

Probabil ca a vazut postarea mea sau o fi vorbit cu toti presedintii de partide, nu am de unde sa stiu si mi-a spus ca motivul demisiei il reprezinta o stare de sanatate care nu e buna, nu este altceva, i-am urat multa sanatate si i-am zis si eu sa nu fie alt motiv. Si am inteles ca presedintele Romaniei va si spune lucrul asta ca din motive de sanatate si-a dat demisia. Nu am vazut la presedintele Romaniei aceasta afirmatie, ba dimpotriva", a spus Dragnea la Antena 3.

Intrebat daca este de datoria lui Ungureanu sa clarifice totusi motivele demisiei, Dragnea a continuat sa povesteasca convorbirea telefonica cu acesta.

"Prima mea reactie a fost bun, atunci astept, banuiesc ca o sa prezentati intr-o conferinta de presa care sunt motivele demisiei, mi se pare firesc, totusi aveti votul parlamentului, ati primit increderea de la presedinte. Si a zis ca, am inteles, ca nu va face conferinta de presa", a mai spus Dragnea.

In opinia presedintelui PSD, "sigur ca imediat se nasc semne de intrebare si suspiciuni".

"Ori asta nu ajuta pe nimeni, nici pe Razvan Ungureanu, nici SIE, nici macar pe presedintele Romaniei. Noi stam si ne uitam si vedem ca exista acolo adevaruri nespuse care desigur ca sunt seminte pentru tot felul de scenarii. Nu e vinovat cel care face scenarii atat timp cat nu dai informatia completa. Este obligatoriu sa se dea informatia completa pentru ca nu este in serviciul personal al cuiva, nu este in subordinea personala a cuiva, este un serviciu al Romaniei, serviciu important, public, de asta poate controlul public asupra serviciilor de informatii trebuie sa fie, poate sa fie pregnant, asa cum e de exemplu in SUA", a argumentat el.

Intrebat pe cine ar vedea sef la SIE, Dragnea a sustinut ca nu este preocupat de o viitoare propunere, nefiind atributul sau.

Citeste si:
Nume noi în partidul lui Dacian Cioloș. Cristian Presură și Ciprian Mihali au anunțat că s-au înscris în REPER
Nume noi în partidul lui Dacian Cioloș. Cristian Presură și Ciprian Mihali au anunțat că s-au înscris în REPER
REPER, noul partid înfiinţat de Dacian Cioloş şi mai mulţi europarlamentari de la PLUS, are noi membri. Fizicianul Cristian Presură și profesorul Ciprian Mihali, de la departamentul de...
George Simion și-a dezvăluit logodnica: ”Are 24 de ani și s-a amuzat teribil de toate variantele de soții”
George Simion și-a dezvăluit logodnica: ”Are 24 de ani și s-a amuzat teribil de toate variantele de soții”
Președintelui AUR, George Simion, a făcut publică identitatea viitoarei sale soții printr-o postare publicată sâmbătă, 25 iunie, pe pagina sa de Facebook. Politicianul a precizat că...