Mintea scurta a lui Mihai Razvan Ungureanu (Opinii)

Luni, 06 August 2012, ora 22:06
10680 citiri
Mintea scurta a lui Mihai Razvan Ungureanu (Opinii)

Dupa demisiile lui Ioan Rus si Victor Paul Dobre din Guvernul Ponta, n-au intarziat sa apara reactiile din tabara adversarilor politici. De exemplu, fostul premier Mihai Razvan Ungureanu spune, intr-o interventie telefonica la postul B1 TV, ca cei doi trebuia sa-si prezinte demisiile pentru ca "adevarul nu poate sa ramana nerazbunat".

Dupa ce si-a prezentat demisia de onoare din Guvernul Ponta, ministrul Rus a declarat in fata presei ca "asupra sa si a ministerului s-au exercitat nenumarate presiuni, discutii si aprecieri din partea politicienilor romani, din partea lui Traian Basescu, dar si a lui Crin Antonescu".

Bineinteles, am fi vrut sa aflam in ce au constatat aceste presiuni si ce l-a determinat pe domnul Rus sa ia o asemenea decizie. Ma indoiesc, insa, ca vom afla vreodata la ce fel de presiuni a fost supusa constiinta fostului ministru al Internelor.

Insa se pare ca nu numai noi vrem sa aflam natura acestor metode de presiune exercitate asupra lui Ioan Rus, ci si fostul premier Ungureanu, care este dornic sa stie cam ce i-au suflat la ureche Crin Antonescu si Traian Basescu mebrului PSD.

"Ii cer in mod public sa se pronunte asupra naturii presiunilor la care a fost supus. Daca este o demisie de onorabilitate, astept sa-mi confirme caracterul domniei sale si prin acest lucru", a mai spus MRU in aceeasi interventie avuta la B1 TV.

Daca am fi trait intr-o tara cu adevarat europeana, ministrul Rus, cu siguranta, ar fi trebuit sa dea explicatii pentru cele declarate. Dar, din moment ce locul faptelor actuale se numeste Romania, si spusele lui Rus vot trece in neant. La fel cum au trecut in nesimtire si cuvintele bomba rostite acum cateva saptamani de MRU, cand acesta vorbea despre spagile care s-au dat unor parlamentari pentru ca guvernul sau sa cada la motiunea de cenzura.

Mihai Razvan Ungureanu batea atunci tara-n lung si-n lat, fiind prezent la mai toate manifestarile de sustinere publica a presedintelui suspendat, Traian Basescu. Intr-un acces teribil de sinceritate, fostul premier a declarat, in cadrul uneia dintre aceste intruniri, ca in Parlamentul Romaniei se practica traficul de voturi contra bani. A mai spus Ungureanu ca a vazut cu ochii sai cum un parlamentar a luat bani de la un altul, pentru a vota motiunea de cenzura impusa impotriva Guvernului condus de el.

Degeaba a fost somat ulterior fostul premier sa spuna cine sunt acesti faptuitori. Degajat, de parca nimic nu s-ar fi intamplat, domnul Ungureanu a declarat ca nu e treaba lui sa dea nume, ci a Justitiei care trebuie sa-si faca datoria.

Cam pana aici a tinut momentul de justitiar al lui MRU. Evident, acum poate se gandeste ca romanul are minte scurta si a uitat acel moment. Sa fie tupeu, ignoranta sau domnul MRU e pe pilot automat?

Citeste si:
Cum l-a resuscitat PSD pe ministrul-clovn din epoca Dragnea. Petre Daea a fost vajnic membru al PCR timp de două decenii
Cum l-a resuscitat PSD pe ministrul-clovn din epoca Dragnea. Petre Daea a fost vajnic membru al PCR timp de două decenii
Petre Daea a fost votat miercuri, 6 iulie, de către membrii PSD pentru portofoliul de ministru al Agriculturii după ce Adrian Chesnoiu a demisionat din funcție ca urmare a unei anchete DNA. Daea...
Liberalii îl izolează tot mai mult pe Nicușor Dan. Condiția nenegociabilă care-i este sugerată pentru a fi candidatul PNL în 2024 SURSE
Liberalii îl izolează tot mai mult pe Nicușor Dan. Condiția nenegociabilă care-i este sugerată pentru a fi candidatul PNL în 2024 SURSE
Liberalii sunt din ce în ce mai nemulțumiți de relația cu primarul Bucureștiului Nicușor Dan. Surse politice susțin, pe de altă parte, că ar există o criză de leadership la nivelul...