Romania, in recesiune: Se cere demisia lui Voinea si a sefului INS

Joi, 14 August 2014, ora 20:47
5624 citiri
Romania, in recesiune: Se cere demisia lui Voinea si a sefului INS
Foto: cursdeguvernare.ro

Prim-vicepresedintele PDL Mihai Razvan Ungureanu cere demisia directorului INS, Tudorel Andrei (foto), si demisia de onoare a ministrului Bugetului, Liviu Voinea, in conditiile in care Romania a intrat in recesiune, iar INS nu a prezentat public datele corecte.

"Cer in mod imperios demisia lui Tudorel Andrei, directorului INS, numit in functie de Victor Ponta. Iata la ce duce politizarea institutiilor. INS a fost politizata si a devenit piesa a aparatului de propaganda a lui Victor Ponta.

Lui Liviu Voinea ii cer demisia de onoare, cu atat mai mult cu cat va pleca in scurt timp la BNR pe functia de Viceguvernator. Ce a facut Liviu Voinea astazi pune sub semnul intrebarii motivele pentru care domnia sa a fost propus pe functia de viceguvernator al BNR", afirma Mihai Razvan Ungureanu, conform unui comunicat remis Ziare.com.

Prim-vicepresedintele PDL ii acuza pe Tudorel Andrei si Liviu Voinea ca "au incercat sa ascunda cifrele reale ale dezastrului economic in care a ajuns Romania".

"Sunt convins ca au facut acest lucru pentru a-l ajuta in campania electorala pe Victor Ponta", spune MRU, acuzandu-l pe premier ca nu a reusit sa pastreze echilibrul economic in care se afla tara atunci cand a preluat Executivul si ca incearca sa "cosmetizeze o situatie dramatica".

"Victor Ponta ramane acelasi politician iresponsabil pentru ca, desi stie ca ultimile sale masuri economice vor fi decontate de noi toti la inceputul anului viitor, pur si simplu nu are nicio limita in a arunca banii aiurea pe masuri electorale.

Oamenii trebuie sa stie ca ceea ce le ofera Victor Ponta sunt cadouri otravite. Banii si scutirile oferite de Victor Ponta si Guvernul sau vor fi luate inapoi cu doua maini in scurt timp. Nimeni din cei care primesc pomeni de la Victor Ponta nu vor apuca sa se bucure de ele", mai sustine Ungureanu.

"Victor Ponta a distrus economia romaneasca"

Acesta il mai acuza pe presedintele PSD ca nu a facut decat sa "dezvolte procesele economice de asistenta sociala, in timp ce a ignorat complet economia reala pe care a impovarat-o cu taxe noi".

"Desi i s-a atras atentia, dinspre mediul privat, ca nu face bine ce face prin cresterea taxelor, Victor Ponta a continuat sa adauge taxa peste taxa. Rezultatele se vad acum, cand, spre deosebire de restul Europei, ne afundam intr-o politica economica dezastruoasa.

Victor Ponta a distrus economia romaneasca. Cifrele pe care a incercat sa le ascunda sunt un motiv suficient sa demisioneze din fruntea Guvernului. Ce sa ma discutam de o candidatura la Presedintie. Victor Ponta ar trebui sa se ascunda de rusine", conchide prim-vicepresedintele PDL.

Ponta ii raspunde lui Basescu: Mizeriile lui nu sunt importante. Avem locuri de munca, incasari bugetare

Romania a inregistrat doua trimestre consecutive de scadere economica, ceea ce inseamna ca a intrat in recesiune tehnica. In trimestrul al doilea, tara noastra a avut cea mai mare scadere a produsului intern brut (PIB) dintre cele 28 de state ale Uniunii Europene (UE), de 1%, comparativ cu primul trimestru, arata Eurostat.

Romania a intrat din nou in recesiune

Datele nu au fost insa oferite si de Institutul National de Statistica (INS), motiv pentru care presedintele Traian Basescu a acuzat conducerea institutiei ca a capotat in fata presiunilor politice exercitate de partidul condus de Victor Ponta.

Romania, in recesiune Basescu: PSD, PNL si PDL ii mint pe romani pentru a le lua voturile. INS capoteaza sub presiune politica

"Vad ca si INS, care a lansat o minciuna prin omisiune, revine si isi aduce aminte ca a folosit un formular standard din 2009. Cum este posibil sa ne spuna UE ca am intrat in recesiune, si nu Institutul National de Statistica al tarii noastre? Am impresia ca este a treia institutie care capoteaza sub presiune politica si vine sa completeze salba de institutii puse sub control politic, alaturi de Avocatul Poporului si de CNA.

Ce a facut astazi INS este ca scoaterea sigurantei la CNA. Au scos si ei putin siguranta, ca sa poata minti Victor-Viorel. Ei, si ce au facut rau? Au facut ce a facut si seful lor: au plagiat un formular din 2009 si de asta au omis sa spuna tarii ca a intrat in recesiune", a acuzat presedintele intr-o declaratie de presa tinuta, joi, la Palatul Cotroceni.

Moartea unui om politic - pomenirea și lecțiile acesteia. Partea I: de ce trebuie să (ne) criticăm liderii?
Moartea unui om politic - pomenirea și lecțiile acesteia. Partea I: de ce trebuie să (ne) criticăm liderii?
Acum la mine e noapte târziu, dar calendaristic ziua de 27 martie a început deja. Când domniile voastre (sau majoritatea) veți citi acest articol (în două părți), peste cea de-a 29-a zi a...
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
România intră în spațiul Schengen doar pe cale maritimă și aeriană, la finalul lunii martie 2024. Aderarea va stimula turismul și comerțul și va consolida piața internă. Pe de altă...
#Ungureanu demisie sef INS, #Ungureanu demisie Liviu Voinea , #demis