Alegeri parlamentare 2012: Averea, salariul si datoriile lui MRU

Luni, 12 Noiembrie 2012, ora 18:05
5543 citiri
Alegeri parlamentare 2012: Averea, salariul si datoriile lui MRU

Fostul prim-ministru Mihai Razvan Ungureanu are trecute, in declaratia de avere, conturi in banci de aproximativ 25.000 de euro, dar si datorii de aproape 140.000 de euro. Totodata, candidatul ARD la un post de senator in judetul Arad are trei terenuri si doua locuinte.

In declaratia de avere postata pe site-ul Agentiei Nationale de Integritate, presedintele Fortei Civice a precizat ca detine un teren intravilan de 5.000 de metri patrati in comuna Nistoresti din judetul Prahova, dar si un teren intravilan de 423 de metri patrati in orasul Voluntari. In plus, are si un teren agricol extravilan de 20.000 de metri patrati in judetul Ialomita, langa orasul Slobozia.

In Iasi, MRU detine un apartament de 42 de metri patrati, cumparat in anul 1996, iar in orasul Voluntari are o casa de 283 de metri patrati, dobandita in anul 2007.

Fostul premier are sase depozite in lei si in euro, deschise la patru banci, care insumeaza aproape 25.000 de euro. Totodata, Mihai Razvan Ungureanu are doua credite contractate in anul 2006, in valoare totala de aproape 139.000 de euro, care au scadenta in anul 2031, respectiv 2021.

Venituri anuale totale de peste 25.000 de euro

In ultimul an fiscal, Ungureanu a obtinut peste 16.800 de lei drepturi salariale in calitate de prim-ministru al Romaniei, pentru cele 78 de zile in care a fost seful Executivului.

De asemenea, in ultimul an fiscal, MRU a mai primit peste 66.500 de lei in calitate de sef al Serviciului de Informatii Externe, functie pe care a ocupat-o pana pe 8 februarie 2012, cu o zi inainte de a fi investit prim-ministru.

Totodata, fostul premier a primit un salariu de peste 27.000 de lei de la Univeristatea Bucuresti, el fiind profesor de istorie. Nu in ultimul rand, MRU a primit peste 1.000 de euro din diferite drepturi de autor, in ultimul an fiscal incheiat.

Mult mai mult a castigat sotia sa, care a primit peste 46.000 de lei pentru activitatea prestata la Institutul Fundeni, dar si 80.000 de euro pentru servicii de consultanta medicala, in Viena.

Mihai Razvan Ungureanu va candida pentru prima oara pentru un post de parlamentar, in Colegiul 1 Senat din judetul Arad, pe listele ARD din partea Fortei Civice. Acesta il va avea drept contracandidat pe actualul senator liberal Ovidiu Marian.

Decizia BEC de a respinge protocolul Alianței Dreapta Unită, trasă la indigo cu cea dată pentru Alianța USR-PLUS în 2019. Excepția pentru PSD și precedentul Vadim Tudor
Decizia BEC de a respinge protocolul Alianței Dreapta Unită, trasă la indigo cu cea dată pentru Alianța USR-PLUS în 2019. Excepția pentru PSD și precedentul Vadim Tudor
Alianța Dreapta Unită, formată din USR, PMP și partidul Forța Dreptei se găsește în imposibilitatea de a avea liste comune de candidați pentru alegerile din 9 iunie, după ce Biroul...
Cătălin Drulă acuză PSD că i-a ”momit” sau șantajat pe primarii USR: ”Ai zece milioane, dacă treci la noi”
Cătălin Drulă acuză PSD că i-a ”momit” sau șantajat pe primarii USR: ”Ai zece milioane, dacă treci la noi”
Preşedintele USR, Cătălin Drulă, susţine că unii primari USR ar fi fost ”şantajaţi” sau ”momiţi” să treacă la PSD, în condiţiile în care de faţă era şi liderul social...
#Mihai Razvan Ungureanu declaratie avere, #Mihai Razvan Ungureanu candidat ARD, #MRU candidat alegeri parlamentare, #ARD alegeri parlamentare, #alegeri parlamentare 2012 , #Forta Civica