ARD cere demisia lui Antonescu: Sfideaza justitia si dispretuieste deciziile CCR

Joi, 22 Noiembrie 2012, ora 19:30
3314 citiri
ARD cere demisia lui Antonescu: Sfideaza justitia si dispretuieste deciziile CCR

Mihai Razvan Ungureanu i-a cerut din nou joi demisia lui Crin Antonescu, in numele ARD, deoarece in calitate de lider al PNL protejeaza trei ministri acuzati de coruptie, acuzadu-l astfel pe liberal ca "sfideaza" hotararile ICCJ si "ignora" concluziile anchetelor ANI.

"Cerem din nou demisia domnului presedinte al Senatului si pentru faptul ca, in calitate de presedinte al PNL, protejeaza trei ministri acuzati de incompatibilitate si conflict de interese, protejeaza in Guvernul Romaniei un ministru care organizeaza adunari in sprijinul unui primar acuzat de fapte de coruptie si aflat sub cercetare penala", a spus el in cadrul ueni conferinte de presa.

Co-presedintele ARD l-a acuzat pe Antonescu ca "sfideaza" hotararile ICCJ si "ignora" concluziile anchetelor ANI.

"Sfideaza hotararile ICCJ, ignora concluziile anchetelor ANI, dispretuieste deciziile Curtii Constitutionale si, cu toate acestea, ne spune ca este european si ca are un comportament european. Europa pe care o viseaza domnul presedinte al Senatului este cu certitudine Europa domniei sale si numai a domniei sale.

Va aduc aminte de faptul ca, nu cu mult timp in urma, domnul Antonescu jubila anticipativ asupra a ceea ce urmeaza sa se intample in Parlament de la jumatatea lunii decembrie incolo: in speta, un Parlament, si il parafrazez, in care majoritatea USL va intrece numeric majoritatile FSN din anii ''90", a punctat presedintele FC.

Crin Antonescu si Romania "bunului plac"

El a mai spus ca viziunea pe care o are Crin Antonescu este aceea a unui Parlament in care domneste "bunul plac", un Parlament care sa fie "prietenos cu infractorii".

"Pentru domnia sa, acest lucru reprezinta o mare realizare istorica. Noi credem ca, dimpotriva, este o tragedie, cea pe care domnul Antonescu o descrie si o sustine. Romania anilor ''90 este Romania decuplata de lumea civilizata, este Romania stagnarii economice, este Romania mimeriadelor, este Romania bunului plac (...). Aceasta este viziunea pe care domnul Antonescu o are, viziunea unui Parlament in care domneste bunul plac, a unui Parlament care va fi prietenos cu infractorii, care dispune orisicum de banul public, a unui Parlament care nu ne poate reprezenta in niciun fel. Este viziunea domniei sale insa", a conchis Mihai Razvan Ungureanu.

Citește și:
”Rabla pentru electrocasnice” va fi regândit: ”Cei care și-au bătut joc de sprijinul financiar nu vor mai avea dreptul să participe”
”Rabla pentru electrocasnice” va fi regândit: ”Cei care și-au bătut joc de sprijinul financiar nu vor mai avea dreptul să participe”
Ministrul Mediului, Tanczos Barna, a anunțat vineri, 2 decembrie, că programul ”Rabla pentru electrocasnice” va fi regândit. ”Lucrurile se vor schimba, pentru că noi am introdus o...
Olanda va susține România pentru Schengen. Austria încă nu este convinsă în privința aderării țării noastre și a Bulgariei
Olanda va susține România pentru Schengen. Austria încă nu este convinsă în privința aderării țării noastre și a Bulgariei
Ambasadorii statelor membre UE au discutat extinderea Spațiului Schengen și propunerile ca Croația, România și Bulgaria să intre în Schengen. Potrivit surselor diplomatice citate de...