Candidat Forta Civica: Basescu patroneaza un sistem mafiot

Marti, 09 Octombrie 2012, ora 07:56
9201 citiri
Candidat Forta Civica: Basescu patroneaza un sistem mafiot
Foto: Gazeta Sucevei

Ieri era vicepresedinte PSD Suceava, astazi este candidat al Fortei Civice. Ieri milita pentru demiterea lui Traian Basescu pentru ca a "construit un sistem mafiot", astazi vrea sa intre in Parlament din partea unei formatiuni care il sustine pe Traian Basescu.

Ovidiu Milici este proaspat membru al Fortei Civice, condusa de Mihai Razvan Ungureanu, si viitor candidat al Aliantei Romania Dreapta pentru un post de deputat in colegiul Vatra Dornei. Pana saptamana trecuta era purtator de cuvant si vicepresedinte al organizatiei judetene PSD Suceava, foarte vocal impotriva "gastii portocalii" si a "mafiotilor din jurul lui Traian Basescu".

"Basescu a distrus statul roman"

In campania pentru demiterea lui Traian Basescu, in timp ce Mihai Razvan Ungureanu participa la mitinguri de sustinere a presedintelui, Ovidiu Milici era si el foarte activ. In conferinte de presa sustinute la sediul PSD Suceava, el indemna oamenii sa iasa la vot pentru a scapa de "sistemul mafiot" constituit in jurul lui Traian Basescu.

"Un alt motiv pentru care romanii trebuie sa voteze pentru demiterea lui Traian Basescu este acela ca in jurul acestuia s-a constituit 'un sistem mafiot' format din reprezentanti importanti ai PDL", spunea Milici in urma cu numai trei luni, citat de SuceavaNews. El a adaugat ca Basescu se face vinovat de "distrugerea statului roman", deoarece a decis diminuarea pensiilor si a salariilor.

Un fost prefect preia conducerea partidului lui Ungureanu la Iasi

Insa nu numai Traian Basescu a facut obiectul tirului vicepresedintelui PSD. Chiar si guvernul actualului sau sef de la Forta Civica, Mihai Razvan Ungureanu, a fost catalogat "corupt, clientelar si hot".

"USL a venit la putere pentru ca populatia era satula de masuri de austeritate nejustificate, de coruptie, de clientelism si de hotie", spunea Ovidiu Milici in urma cu cinci luni (vezi video).

"In politica se poate vorbi de onestitate"

Ovidiu Milici s-a inscris in Forta Civica saptamana trecuta, iar presa locala vorbeste deja ca va reprezenta partidul lui MRU in colegiul Vatra Dornei. Jurnalistii suceveni noteaza ca Milici era nemultumit ca, in ciuda muncii sale in slujba PSD, nu a fost propus pentru nicio candidatura.

"Incepand de astazi, 4 octombrie 2012, dupa o activitate de 11 ani, am decis sa demisionez din calitatea de membru PSD, de vicepresedinte al Organizatiei Judetene PSD si de purtator de cuvant. Cred ca gestul meu nu trebuie explicat. (...) Vreau sa-mi cer scuze public fata de toti cei care au apelat la mine de cand USL a preluat guvernarea centrala si locala solicitandu-mi sprijinul. (...) Am crezut ca va fi mult mai usor, USL-ul avand acum parghiile de putere. M-am inselat si am inselat si asteptarile multora, deoarece se pare ca nimic nu se poate rezolva.

Cred ca pot sa pornesc un proiect politic nou, cred ca intr-adevar si in politica se poate vorbi de onestitate, de respectarea promisiunilor date, de faptul ca trebuie si esti obligat sa nu inseli sperantele oamenilor care ti-au dat votul", a declarat Milici intr-un comunicat de presa, citat de SuceavaNews.

Pirpiliu, secretar general Forta Civica: Sunati-ma in 30 de minute

Secretarul-general al Forta Civica, deputatul Stefan Pirpiliu, a fost contactat de Ziare.com pentru a detalia criteriile care au determinat formatiunea lui MRU sa-l accepte si sa-l promoveze pe Ovidiu Milici pe listele Aliantei Romania Dreapta.

"Stiu, purtatorul de cuvant de la PSD Suceava. N-am acum toate datele, sunati-ma in 30 de minute", a spus liderul FC. Stefan Pirpiliu nu a mai fost de gasit ulterior.

Nici presedintele PDL Suceava, totodata si secretar-general al partidului, Gheorghe Flutur, nu a dorit sa ofere prea multe detalii. Intrebat cum comenteaza candidatura lui Ovidiu Milici pe listele ARD, Flutur a spus ca inca "nu s-a negociat acest lucru".

"Este o problema a celor de la Forta Civica, dar mi se pare prea devreme sa discutam acest lucru, n-am negociat acest lucru", a declarat Flutur pentru Ziare.com.

In urma cu numai o luna, la cateva minute dupa ce a fost ales presedinte al Forta Civica, Mihai Razvan Ungureanu sustinea un discurs in care sublinia necesitatea "innoirii" vietii politice romanesti.

Ce le impune Ungureanu membrilor Fortei Civice

"Nu vrem sa va dezamagim, dorim sa facem in asa fel incat acest nou inceput sa insemne un nou suflu in politica romaneasca si sa insemne o speranta justificata. (...) Vrem o tara in care un partid precum Forta Civica sa poata contribui prin propriile idei la innoirea vietii politice din Romania", spunea fostul premier pe 7 septembrie.

Macovei: Votez doar pentru cei ce indeplinesc criteriile de integritate

Candidatii ARD pentru alegerile parlamentare vor trebui sa treaca prin filtrul unei Comisii de Etica, al carei presedinte este Monica Macovei. Printre criteriile de calificare se numara si absenta "traseismului politic".

Recent, Mihai Razvan Ungureanu a calificat traseismul drept o "tema falsa". Printre liderii Forta Civica se numara Marian Saniuta (fost PSD), Ioan Bazac (fost PSD), Stefan Pirpiliu (fost PDL) sau Dan Liga, trecut prin patru partide: PD, PRM, PC si iar PDL.

Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
România intră în spațiul Schengen doar pe cale maritimă și aeriană, la finalul lunii martie 2024. Aderarea va stimula turismul și comerțul și va consolida piața internă. Pe de altă...
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
#Forta Civica traseism, #Ovidiu Milici Forta Civica, #Forta Civica Suceava, #Ovidiu Milici MRU, #traseisti Forta Civica , #Forta Civica