Forta Civica va prezenta in curand un guvern din umbra

Sambata, 12 Ianuarie 2013, ora 21:41
2012 citiri
Forta Civica va prezenta in curand un guvern din umbra

Forta Civica sustine crearea unei Opozitii puternice bazata pe protocolul politic al ARD, a anuntat presedintele FC Mihai Razvan Ungureanu, iar un obiectiv al acestei formatiuni pentru perioada urmatoare va fi prezentarea unui guvern alternativ.

"Forta Civica este obligata sa sustina obiectivele majore asumate la crearea partidului, obicetive care sunt cuprinse in protocolul politic semnat de Forta Civica, PD-L si PNTCD, protocol politic ce a stat la baza formarii Aliantei Romania Dreapta, protocol care nu a fost denuntat de niciunul dintre partidele semnatare.

Printre acestea se numara apararea statului de drept, modernizarea statului, democratia, respectarea legilor, europenizarea Romaniei. Dorim sa facem o altfel de politica, bazata pe aceste valori care sa conduca la dezvoltarea tarii si la cresterea bunastarii cetatenilor", a spus fostul premier al Romaniei.

Acesta a precizat ca in cadrul reuniunii Colegiului Director au fost stabilite principalele actiuni pe care partidul va trebui sa le organizeze in urmatoarele luni, dar si despre obiectivele partidului pe termen mediu si lung.

"Vom fi din ce in ce mai prezenti in atentia publica, vom aborda teme active, reactive si conexe. Vom sustine proiecte de legi si pozitii foarte clare, fara echivoc. Printre temele active pe care le vom aduce in discutie vor fi modificarea Constitutiei, legislatia privind relansare aeconomica, legea IMM-urilor, legea investitiilor.

Intre temele reactive pe care le vom aborda, care vor trebui sa dea raspunsuri foarte clare la teme si legi propuse de numara: legea sanatatii, reorganizarea administrativ-teritoriala de la nivel central si local, iar in cadrul temelor conexe se vor numara legile patrimoniului, inclusiv legile retrocedarii, legislatia indreptata catre protejarea persoanelor cu dizabilitati, legislatia privind diferitele categorii de profesii liberale sau legislatia fondului forestier", a spus Mihai Razvan Ungureanu.

Forta Civica va prezenta, in perioada urmatoare si componenta unui "guvern alternativ", format din mult mai putini membri decat Cabinetul Ponta si care va propune, in contrast cu componenta actualului executiv, personalitati recunoscute in domeniile lor, cu o mare expertiza, care sa poata formula puncte de vedere pertinente legate de toate problemele tarii.

"Vrem sa devenim o voce foarte puternica a Opozitiei, iar ezitarile de care dau dovada in aceasta perioada celelalte partide de opozitie nu fac decat sa fragilizeze aceasta pozitie. Vom declansa discutii serioase legate de aceste probleme, iar existenta protocolului politic semnat la crearea ARD, nu fac decat sa fie o caramida importanta la constructia acestei Opozitii puternice in Parlament", a mai declarat Ungureanu.

Citeste si:
Dacian Cioloș critică cooptarea lui Marian Neacșu la secretariatul general al Guvernului: „Liniștea peneliștilor se plătește cu funcții pentru penali”
Dacian Cioloș critică cooptarea lui Marian Neacșu la secretariatul general al Guvernului: „Liniștea peneliștilor se plătește cu funcții pentru penali”
Președintele USR Dacian Cioloș a transmis vineri, 3 decembrie, un mesaj în care critică numirea lui Marian Neacșu, condamnat în trecut la șase luni de închisoare, în postul de secretar...
Nicuşor Dan: "Bucureştenii vor plăti 164 de lei pentru căldură, aşa cum plătesc şi azi" Care e condiția anunțată de primar pentru menținerea prețului gigacaloriei
Nicuşor Dan: "Bucureştenii vor plăti 164 de lei pentru căldură, aşa cum plătesc şi azi" Care e condiția anunțată de primar pentru menținerea prețului gigacaloriei
Primarul Capitalei, Nicuşor Dan a declarat, vineri, 3 decembrie, după o discuţie cu ministrul Finanţelor Publice, care a avut loc la Palatul Victoria, că bucureştenii vor plăti în...