M.R.Ungureanu: Vom face opozitie puternica

Sambata, 12 Ianuarie 2013, ora 17:03
3030 citiri
M.R.Ungureanu: Vom face opozitie puternica
Foto: Arhiva

Presedintele Partidului Forta Civica, Mihai Razvan Ungureanu, a declarat, sambata, la Brasov, ca obiectivele partidului dar si starea de spirit a militantilor Partidului Forta Civica obliga membrii Colegiului Director al acestei formatiuni la actiune politica si opozitie puternica indreptata, prin critica permanenta si motivata, la adresa greselilor guvernantilor.

"Partidul Forta Civica, in oferta politica din zilele urmatoare, oferta politica pe cale de a fi facuta publica, urmeaza sa sustina asa cum a facut-o si pana acum, in mod public, obiectivul pentru care s-a angajat in calitate de parte semnatara a protocolului politic care a generat in toamna anului trecut ARD, protocol politic semnat in luna august 2012 care nu a fost denuntat niciodata sau rupt.

Acest protocol politic contine obiectivele politice pe care Partidul Forta Civica se considera indreptatit sa le sustina si sa le apere. Este vorba despre statul de drept, democratia, libertatile si drepturile cetatenesti, respectarea legilor tarii, europenizarea Romaniei.

Aceste obiective si starea de spirit a militantilor Partidului Forta Civica ne obliga pe membrii Colegiului Director la actiune politica, in opozitie puternica indreptata prin critica permanenta, motivata, acerba la adresa greselilor guvernantilor, ceea ce va face ca tonul nostru sa creasca,sa fim prezenti din ce in ce mai mult in atentia publica.

Nu consideram ca avem timp de pierdut si nu consideram ca pe seama ezitarii altor forte politice din dreapta, a incapacitatii unora dintre fortele politice din dreapta de a-si coagula un discurs critic de opozitie in zilele care au urmat alegerilor generale, noi suntem datori sa asteptam. Vom intra intr-o ofensiva foarte serioasa cu proiecte legislative cat se poate de bine fundamentate", a precizat presedintele Partidului Forta Civica.

El a explicat ca temele pe care parlamentarii partidului Forta Civica le vor aborda se impart in trei categorii: active, pe care parlamentarii urmeaza sa se pronunte si sa le promoveze; reactive, care se refera la raspunsul critic al parlamentarilor la teme deja existente in mediul public si teme conexe care nu au fost pana acum decat tangential aduse la cunostinta membrilor corpului legislativ si al cetatenilor.

In ceea ce priveste obiectivele partidului Forta Civica in primele sase luni ale acestui an, acestea se vor concretiza in primul rand intr-o serie de vizite in teritoriu creearea de sedii functionale in toate organizatiile judetene dar si infiintarea de noi filiale in orasele si municipiile din toata tara.

"Ne propunem sa avem la 1 iunie 2013 un numar de 15.000 de membri in toata tara, fata de 7000 in prezent pentru ca la viitoarele alegeri partidul Forta Civica sa aiba reprezentanti in circumscriptiile electorale. Anul 2013 va fin anul constructiei pentru Forta Civica", a declarat secretarul executiv al partidului Forta Civica, Stefan Pirpiliu.

Conducerea centrala a partidului Forta Civica si reprezentantii filialelor partidului din toata tara s-au intrunit sambata la Brasov in sedinta Colegiului Director pentru a analiza procesul electoral incheiat, un audit al organizatiilor judetene in perioada noiembrie-decembrie 2012, strategia partidului in primele sase luni ale acestui an.

Citește și:
Colegul de bancă din liceu al lui Lucian Bode, pus șef la Imigrări. Șirul lung de funcții în care a fost numit ilegal: ”Nu au fost verificate de nicio instituție a statului”
Colegul de bancă din liceu al lui Lucian Bode, pus șef la Imigrări. Șirul lung de funcții în care a fost numit ilegal: ”Nu au fost verificate de nicio instituție a statului”
Austria a dat vot negativ pentru aderarea României și Bulgariei la Spațiul Schengen, iar motivul invocat a fost cei peste 75.000 de migranți ilegali din Austria care nu au fost înainte...
Miniștrii României nu se mulțumesc cu un singur job. Lista politicienilor care încasează bani din mai multe surse
Miniștrii României nu se mulțumesc cu un singur job. Lista politicienilor care încasează bani din mai multe surse
Miniștrii României încasează lunar aproximativ 2.500 de euro pentru a lua cele mai bune decizii pentru cetățeni din fruntea ministerelor pe care le conduc, însă nu toți trăiesc doar din...