MRU: Candidatul la prezidentiale al Aliantei DA va fi stabilit la toamna

Joi, 20 Iunie 2013, ora 18:01
1320 citiri
MRU: Candidatul la prezidentiale al Aliantei DA va fi stabilit la toamna
Foto: Arhiva

Presedintele Fortei Civice, Mihai Razvan Ungureanu, a declarat joi la Galati ca Alianta DA si-ar putea stabili candidatul la prezidentiale in aceasta toamna. MRU a precizat ca acesta ar putea fi chiar si din afara aliantei.

"Nu am gandit in momentul de fata in cadrele inguste ale apartenentei la cele doua partide - FC sau PNTCD - pentru ca in intelegerea noastra la Alianta conteaza principiul si profilul, nu ne-am gandit la o persoana, un nume propriu. O candidatura unica la prezindentiale are ca scop strategic reechilibrarea vietii politice in Romania, asta e miza, nu sa aduci un nume de familie in coloana prezidentiala, sa se bucure de o vara la Neptun...

Problema este cum reechilibrezi viata politica din Romania care inseamna 70% USL in Parlament si cum dai o sansa unei actiuni, care ne reprezinta pe noi FC, aceea de profesionalizare a activitatii politice.

E foarte bine daca am avea de ales intre 2-3-5 persoane care sa intre in niste cadre agreate, sa indeplineasca criterii general agreate de fortele politice de dreapta, sa ne hotaram la o persoana indiferent ca nu este in FC sau este, ca nu este in niciun partid, sau este dintr-un alt partid, nu conteaza, important este sa avem toti acelasi numitor comun, nu este un compromis, ci o necesitate", a declarat Mihai Razvan Ungureanu intr-o conferinta de presa la Galati, citat de presagalati.ro.

Ungureanu si Pavelescu: Orice unificare a dreptei va trebui inceputa cu alianta DA

MRU a mai precizat ca Alianta DA va avea candidati unici si la europarlamentare, unde spera ca va obtine 8-10%, adica un numar de 2-3 mandate de europarlamentar.

#MRU candidat prezidentiale, #MRU Alianta DA, #Mihai Razvan Ungureanu prezidentiale , #Forta Civica