MRU: Daca Ponta nu se intoarce cu ceva palpabil de la Bruxelles, sa ramana la perfectionare

Miercuri, 22 Mai 2013, ora 11:03
2752 citiri
MRU: Daca Ponta nu se intoarce cu ceva palpabil de la Bruxelles, sa ramana la perfectionare

Senatorul Mihai Razvan Ungureanu considera ca, daca prim-ministrul Victor Ponta nu se va intoarce de la Consiliul European de la Bruxelles "cu ceva palpabil", atunci acesta ar trebui sa ramana acolo "pentru perfectionare in domeniul afacerilor europene", cativa ani.

"Maine (miercuri - n.red.) Victor Ponta intra in sfarsit in legalitate! Premierul va participa la primul sau summit european in calitate de reprezentant legitim al statului roman. Daca nu se intoarce cu ceva palpabil de la Bruxelles, ii recomand sa ramana acolo la un curs de perfectionare", a scris Mihai Razvan Ungureanu, pe blogul sau.

Ponta a uzurpat atributiile presedintelui, dar nu calitatea de presedinte - NUP in dosarul reprezentarii la Bruxelles

Acesta considera ca summit-ul din 22 mai reprezinta pentru Ponta "ultima ocazie de a-si repara imaginea in fata partenerilor europeni", iar Romania are nevoie ca premierul "se intoarca cu rezultate din aceasta misiune de reprezentare".

"Daca domnul Ponta nu va reusi sa aduca acasa ceva concret, recomandarea mea este sa mai ramana cativa ani la Bruxelles, pentru a se perfectiona in domeniul afacerilor europene", a adaugat fostul premier.

Ce chestiuni ar trebui sa urmareasca Ponta la Bruxelles

Mihai Razvan Ungureanu afirma ca subiectul gazoductului Nabucco-Vest este unul important pe agenda Consiliului European, gazoductul fiind "o ruta importanta pentru viitorul energetic al Europei, deoarece permite reducerea dependentei fata de gazul rusesc".

"Ponta trebuie sa vina cu un mesaj clar din partea liderilor UE ca proiectul Nabucco-vest are sprijinul oficial al Uniunii. Altminteri, consecintele pe termen lung in ceea ce priveste securitatea energetica a Romaniei vor fi semnificative", a precizat fostul premier.

Acesta a amintit si chestiunea gazelor de sist: "Ma astept acum de la domnul Ponta sa treaca peste fanfaronada cinic-politicianista care a caracterizat abordarea domniei sale in privinta dosarului gazelor de sist si sa obtina de la partenerii europeni sprijin pentru dezvoltarea acestei resurse".

Nu in ultimul rand, Mihai Razvan Ungureanu, apreciaza ca Victor Ponta trebuie sa obtina angajamente concrete de la partenerii europeni privind alocarea de sume pentru reabilitarea termica a blocurilor, "care sa se faca cu bani luati de la subventiile pentru regenerabile".

"Desi agenda Ssmmitului cuprinde si alte teme de importanta pentru noi, vreau sa ma rezum la chestiunile dezvoltate anterior in speranta, macar la una dintre ele, premierul european Victor Ponta va veni cu ceva palpabil pentru cetatenii acestei tari. Altminteri, repet, recomandarea mea colegiala si umana este sa incerce sa ramana la Bruxelles la un curs de perfectionare, eventual sa-si continue studiile incepute in Catania", a conchis fostul prim-ministru.

Victor Ponta participa miercuri la reuniunea Consiliului European de la Bruxelles

Prim-ministrul Victor Ponta va participa miercuri la reuniunea Consiliului European, dedicata energiei si combaterii evaziunii fiscale. Pe agenda vizitei premierului la Bruxelles figureaza si o intrevedere cu presedintele Parlamentului European, Martin Schulz.

Mandatul premierului include subiecte vizand alinierea politicii Romaniei privind energiile regenerabile la media europeana, implicit "costuri acceptabile", interconectarea energetica regionala si protectia consumatorului vulnerabil.

F.N.

Citeste si:
Premierul Nicolae Ciucă, la 6 luni de guvernare: „Pas cu pas, ne apropiem de atingerea tuturor obiectivelor propuse”
Premierul Nicolae Ciucă, la 6 luni de guvernare: „Pas cu pas, ne apropiem de atingerea tuturor obiectivelor propuse”
Premierul Nicolae Ciucă a prezentat, la Liga Aleşilor Locali organizată de PNL joi la Braşov, bilanţul guvernării în prima jumătate a anului. Premierul a precizat că, după şase luni,...
Marcel Ciolacu va veni în Parlament cu bilanțul „nefardat” al primelor 6 luni de guvernare
Marcel Ciolacu va veni în Parlament cu bilanțul „nefardat” al primelor 6 luni de guvernare
PSD va prezenta în fața Parlamentului, joi, de la ora 18.00, bilanţul primelor 6 luni de guvernare. Liderul partidului, Marcel Ciolacu, a afirmat că bilanţul va fi unul cinstit şi realist,...
Comentarii