Ziare.com

MRU, despre MCV, dictatura USL si relatia cu Basescu - Interviu

de Lucian Lumezeanu
Joi, 31 Ianuarie 2013, ora 18:29

   

MRU, despre MCV, dictatura USL si relatia cu Basescu - Interviu
Fostul premier Mihai Razvan Ungureanu critica dur USL, intr-un interviu acordat Ziare.com, pentru raportul pe justitie din cadrul Mecanismului de Cooperare si Verificare, referindu-se mai ales la membrii sai cu probleme in justitie sau de incompatibilitate, si spune ca Romania nu mai are nici macar o perspectiva la aderarea la Schengen din aceasta cauza.

"Integritatea si credibilitatea membrilor Guvernului si parlamentarilor este serios pusa la indoiala, iar mentionarea explicita a celor trei ministri cu probleme penale - Dragnea, Sova si Fenechiu - este o pata rusinoasa adusa imaginii Romaniei", a declarat Ungureanu.

El a facut referire si la faptul ca in raport sunt criticate trusturile afiliate USL, care au dus campanii de linsaj mediatic asupra unor reprezentanti ai CSM, ICCJ, DNA sau ANI, considerand ca trebuie gasita o solutie la aceasta problema.

Presedintele Fortei Civice crede ca USL foloseste majoritatea parlamentara ca pe o "dictatura a majoritatii" si se arata ingrijorat de faptul ca Romania s-ar putea decupla de Europa, dar si de faptul ca satisfacerea clientelei USL trece pe primul loc, inaintea interesului national.

Ungureanu a evitat sa dea un raspuns direct la intrebarea daca va candida la presedintie in 2014, spunand ca proiectul sau este Romania, nu Presedintia. Intrebat despre o comparatie cu presedintele PNL, Crin Antonescu, MRU a declarat: "in orice functie administrativa sau didactica am avut, am muncit pentru ceea ce cred ca inseamna viitorul european, democratic al tarii mele, in timp ce Crin Antonescu, din orice pozitie isi asuma, nu face decat sa ne indrepte spre un trecut pe care putini il regreta. Domnul Antonescu reprezinta trecutul, si nu viitorul."

Citeste mai jos interviul acordat Ziare.com de Mihai Razvan Ungureanu:

Cum comentati raportul pe justitie?

Dupa cum ne-am asteptat, nu am primit nici de data aceasta vesti bune de la Comisia Europeana. Intelegem tonul sever, ingrijorator al raportului CE. Romania are nevoie de doua rapoarte pozitive consecutive, pentru ca ridicarea acestui mecanism sa poata sa aiba loc si astfel sa fie eliminata legatura sa informala cu aderarea tarii noastre la Schengen.

Noi l-am avut pe primul in aceasta vara, insa ne-am ratat sansa celui de-al doilea. Din situatia in care eram in aceasta vara, cand se discuta serios despre problema posibilitatii eliminarii acestui mecanism si puteam intrevede aderarea la Schengen, am ajuns sa ni se spuna 'este imposibil acum sa prevedem o data exacta cand se va reconsidera aderarea Romaniei'.

Ratam in continuare momente importante pentru evolutia Romaniei intr-o directie pozitiva, pentru a ne depasi statutul special pe care il avem intre tarile membre UE. Am primit un mesaj politic greu si din nou avem de-a face cu atentionari care nu ne fac deloc cinste si care ne intorc pana la situatia anului 2000, moment in care se discuta despre aceeasi problema a consolidarii statului de drept.

Pentru prima data avem mentionata in raportul MCV situatia independentei mijloacelor de informare in masa. Cu totii stim despre ce parte a presei este vorba. Mentionez domnului prim ministru Ponta si celor din USL care au adus acuzatii grave CE ca partea din raport care se refera la atacurile unor trusturi de presa la adresa unor membri ai CSM, ANI, DNA sau ICCJ constituie o ingradire a libertatii presei, ca nimeni din UE si nici partenerii europeni nu conspira la nivel inalt sa ingradeasca in niciun fel libertatea de exprimare! E ridicola aceasta abordare.

Amintim ca si OSCE si Comisia de la Venetia au evaluat in termeni chiar mai duri campaniile duse de anumite trusturi de presa.

Libertatea presei nu exclude obiectivitatea si responsabilitatea acesteia pentru campaniile pe care le duce. Din nou va spun ca, alaturi de experti, Forta Civica doreste aducerea in discutie a acestui subiect care sa contribuie la recredibilizarea mijloacelor de informare in masa.

Integritatea si credibilitatea membrilor Guvernului si parlamentarilor este serios pusa la indoiala, iar mentionarea explicita a celor trei ministri cu probleme penale - Dragnea, Sova si Fenechiu - este o pata rusinoasa adusa imaginii Romaniei. Legat si de acest subiect, voi cauta sustinere parlamentara pentru a ataca la Curtea Constitutionala unele prevederi ale acestui statut.

Mai mult, reamintesc ca in scopul recredibilizarii parlamentarilor romani, am sustinut modificarea la Statut ca si conflictul de interese sa fie tratat precum o stare de incompatibilitate si sa existe si in acest caz posibilitatea incetarii mandatului unui parlamentar. Trebuie sa salvam ce mai ramane de salvat si sa facem tot posibilul sa reconstruim imaginea patata a Romaniei.

Per total, de ce va temeti cel mai mult din partea guvernarii USL?

Inainte de orice, nu poate fi vorba de teama. Putem vorbi despre ingrijorare, despre atentie sporita si despre sanctionarea imediata a oricarui derapaj al actualei guvernari. Vom face opozitie ca reprezentanti ai dreptei reale, iar in masura in care legea ne-o permite, ne vom opune schimbarilor profund nefavorabile pentru parcursul european al Romaniei.

Cea mai mare ingrijorare este legata de "decuplarea" Romaniei de la Europa si de la valorile occidentale. Vreau sa fie foarte limpede: acest lucru ma preocupa in mod special, pentru ca el se va reflecta in mod imediat si negativ in vietile noastre ale tuturor.

Un alt curs de actiune al USL este si el foarte evident: interesele politice prevaleaza in fata interesului national, iar satisfacerea clientelei politice USL trece pe primul loc, inainte de orice problema, oricat de serioasa si oricat de generalizata, a cetatenilor Romaniei.

Atacul constant asupra independentei si reformei Justitiei demonstreaza interesul principal al USL pentru ajustarea legii, astfel incat sa acomodeze aceste interese de partid in detrimentul consolidarii democratiei si al interesului public. Mai mult, ma preocupa amatorismul si inconsecventa cu care Guvernul trateaza - inclusiv prin bugetul pe 2013 si noile sale masuri fiscale - subiecte extrem de importante cum ar fi relansarea economica si cresterea numarului de locuri de munca nu anunta.

Ati criticat dur proiectul de buget al Guvernului USL pe 2013. Imi puteti spune 3 propuneri ale dvs. si ale Fortei Civice care, daca ar fi implementate in acest buget sau in altul, ar aduce schimbari radicale?

Bugetul nostru ar fi un buget de dreapta realist. Am incepe de la o evaluare pertinenta a cresterii economice, nu de la una convenabila si optimista, asa cum a procedat Guvernul Ponta in cazul bugetului pentru 2013. De asemenea, bugetul Fortei Civice ar fi unul care sa stimuleze cresterea economica si sa creasca numarul de locuri de munca.

Pentru asta, am mari semnificativ alocarile pentru investitii si am revizui sistemul de contributii la asigurarile sociale, implicit scazand ponderea acestora. Asa cum am cerut si pe durata mandatului meu ca prim ministru, am impune transparenta totala in cheltuirea banului public, de la toate institutiile statului, urmarind astfel reducerea si eficientizarea cheltuielilor cu bunuri si servicii.

E dreapta "la pamant" in momentul asta, date fiind situatia din Parlament, sondajele si disputele permanente?

Pozitia USL, aceea de majoritate absoluta in Parlament, este inteleasa de reprezentantii acestei aliante drept o "dictatura a majoritatii", facand astfel imposibila conturarea unor cai de dialog eficiente intre toate formatiunile prezente in Parlament. Rotatia partidelor la guvernare este un proces firesc, democratic. Insa USL trebuie sa inteleaga ca nu este detinator al adevarului absolut in compunerea solutiilor de dezvoltare a tarii.

Pe de alta parte, problema reala a dreptei in acest moment este coagularea ei, capacitatea de a trece de interesele partinice, de a-si reaminti protocolul semnat in vara lui 2012 si a se regasi in jurul principiilor care stau la baza acelui protocol. Avem datoria de a gasi limbajul comun prin care putem sa ajungem la electoratul nostru, pentru a-i recastiga increderea si a-i reda speranta.

Poate ca, pentru o perioada, ar trebui sa facem abstractie de sondaje si sa ne concentram pe proiectul pe care putem sa il ducem impreuna in fata electoratului. Nu trebuie sa permitem ca USL sa profite de capitalul temporar de incredere pe care i l-a acordat o parte a societatii, ci trebuie sa sustinem in mod consecvent alternative la programul socialist pe care USL il pune in aplicare la aceasta ora.

Cu subiect si predicat, veti candida la prezidentiale in 2014,
indiferent de candidatul cu care va veni PDL?


In primul rand, este important sa intelegeti ca persectiva mea asupra unei cursei pentru prezindentiale inseamna in primul rand o competitie intre proiecte. Oricine ar fi candidatii, cred ca romanii merita sa asiste la o dezbatere intre viziuni despre dezvoltarea tarii noastre si nu la un concurs de frumusete.

In ceea ce ma priveste, ma voi pronunta asupra acestei candidaturi in momentul in care, conform statutului intern al Fortei Civice, colegii mei ar alege sa ma nominalizeze pentru a formula un astfel de proiect.

Care e proiectul ori calitatea cu care ar trebui sa-l asociem pe Mihai Razvan Ungureanu, ce are in plus fata de Crin Antonescu, de ce l-as vota vreodata?

O voi spune limpede: proiectul meu nu este Presedintia, ci Romania. Vorbesc aici despre Romania anului 2020, pe care vreau sa o stiu europeana, prospera si democratica. Despre Romania copiilor nostri, pe care imi doresc sa ii avem alaturi in aceasta constructie, nu sa ii vedem acasa de 2 ori pe an, la sarbatorile mari ori sa facem conversatie cu ei pe Internet, de la distanta!

In afara de asta, urmarind parcursul recent al domnului Antonescu, cred ca aceasta comparatie nu este una onoranta pentru mine. Dar va voi raspunde scurt, tot in termeni comparativi: in orice functie administrativa sau didactica am avut, am muncit pentru ceea ce cred ca inseamna viitorul european, democratic al tarii mele, in timp ce Crin Antonescu, din orice pozitie isi asuma, nu face decat sa ne indrepte spre un trecut pe cre putini il regreta. Domnul Antonescu reprezinta trecutul, si nu viitorul.

Multi se asteptau sa fiti "locomotiva" ARD la parlamentare - de ce nu s-a intamplat asta? N-au permis conditiile sau v-a lovit foarte puternic scandalul cheltuielilor de protocol?

Alianta Romania Dreapta a fost o alianta electorala a mai multe partide. Nu a existat o singura "locomotiva" - am auzit voci, venite chiar din randul simpatizantilor dreptei, care au acuzat faptul ca au fost prea multe astfel de "locomotive". In orice caz, ar fi greu de crezut ca PDL, un partid cu trecut consistent pe scena politica romaneasca, si-ar fi sprijinit intrega campanie electorala pe astfel de considerente, pe imaginea unei singure persoane.

Ceea ce s-a intamplat este, de fapt, ca am luptat cu totii, umar la umar, si ne-am asumat impreuna aceasta batalie, cu toate consecintele ei.

Folosind metafora propusa, as putea duce imaginea mai departe si v-as putea spune ca, in timp ce noi - asa-zisele "locomotive" ARD - ne croiam drum cu onestitate si seriozitate in aceasta campanie, trenul nostru a fost pus in impas de atitudinea celor de la USL, care nu s-au dat inapoi de la niciun mijloc pentru a demonta, sistematic si fara nicio remuscare, cursul unui proces electoral cu adevarat democratic.

Cat despre asa-zisul scandal al chetuielilor de protocol, el nu este decat o fabricatie de presa, asa incat nu ma putea lovi decat superficial. Cei care ma cunosc si cei care imi impartasesc valorile nu au cum sa se lase influentati de o astfel de maltratare grosolana a adevarului.

Insa, la momentul potrivit, Justitia imi va da dreptate, iar cei aflati in spatele acestei manipulari vor suporta consecintele, in conformitate cu legea.

Posturile de televiziune ale "mogulilor" USL Voiculescu si Ghita, adica Antena 3 si Romania TV, dar si alte parti ale mass-media au dus campanii foarte dure impotriva dvs. Se poate castiga atunci cand ai o alianta mediatica si politica impotriva ta?

Ca istoric, va pot spune ca marile izbanzi se pot castiga mai ales in conditii potrivnice - atunci se face dovada adevaratei determinari. Este, insa, un tip de experienta din care trebuie sa invatam cu totii. Pentru ca pe noi toti trebuie sa ne ingrijoreze modul in care aceste "masinarii" media s-au comportat in campanie si continua sa se comporte si in afara ei.

Si mai pot sa va spun ceva: o batalie electorala se poate castiga atunci cand faci campanie din om in om, cu foarte multa munca, energie si efort. Cand oamenii te vad, te cunosc si inteleg ce fel de persoana esti, este greu sa se mai lase amagiti de stiri prefabricate.

Unii v-au acuzat ca "v-ati departat" de Traian Basescu. Ati fost vreodata apropiat de Traian Basescu, ati fost vreodata "omul sau de incredere"?

Traian Basescu este un om politic pe care il respect. Indiferent de functia administrativa pe care am avut-o, pot spune ca am colaborat foarte bine cu domnul presedinte Basescu. Cred ca noi toti ar trebui sa-i respectam determinarea de care a dat dovada in privinta sporirii independentei Justitiei, a pastrarii valorilor statului de drept si atasamentului nostru, ca tara, fata de Uniunea Europeana si partenerii cei mai importanti.

Oricine ar fi succesorul sau, acesta va avea obligatia sa continue aceste proiecte vitale pentru parcursul pro-european al Romaniei.

Dupa cum am mai spus-o si in alte randuri, cred, insa, ca in politica romaneasca este prea mult vorba despre oameni, despre concursuri de popularitate si de imagine intre acestia, si prea putin despre proiectele oamenilor politici.

In afara de profilul moral si profesional al politicienilor, care trebuie sa fie intr-adevar exemplare, cred ca a venit vremea sa discutam mai mult despre propunerile pe care politicienii le aduc in fata alegatorilor si mai putin despre relatiile lor interpersonale.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 8389 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
79 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Concluzii ale raportului MCV ce trebuiesc urmarite

Acest Raport a evidentiat situatia de fapt legata de agresiunile la adresa statului de drept in Romania. Sa vedem incalcarile subliniate in Raport, care intr-un stat de drept sunt de la sine inteles ca inacceptabile.

- simulacrul de selectie pentru conducerile celor doua parchete (Parchetul general si DNA)
- incercarile grosolane de subordonare politica a Justitiei (Mona Pivniceru)
- protejarea prin toate mijloacele a politicienilor anchetati penal (Costica Voicu, Dan Voiculescu,…)
mentinerea demnitarilor incompatibili, ministri cu dosare penale grele (Relu Fenechiu, Liviu Dragnea, Varujan Vosganian). Liviu Dragnea (ministrul Dezvoltarii regionale si Administratiei publice) are calitatea de invinuit in dosarul referendumului, instrumentat de DNA. Relu Fenechiu (ministrul Transporturilor) a fost trimis in judecata de DNA in “dosarul Transformatorul". Varujan Vosganian (ministrul economiei) in legatura cu dosarul Romgaz – Interagro, dar la acest moment nu exista o comunicare oficiala a DIICOT privind inceperea urmaririi penale.
- campaniile de presa impotriva institutiilor statului (CSM, DNA, CCR)
- unele mijloace de informare in masa (Antena 3) au exercitat presiuni asupra sistemului judiciar, au dus o campanie sustinuta de intimidare si hartuire a unor judecatori.
- un trust de presa (Intact) in special insulta, calomniaza, calca in picioare viata privata, demoleaza prin campanii de manipulare si intimidare institutii, oameni si rastoarna valorile, sub umbrela libertatii de expresie.
- indoieli cu privire la eficacitatea activitatii de supraveghere desfasurata de Consiliul National al Audiovizualului
- indoieli asupra parlamentarilor dupa deciziile nesimtite cu care s-au grabit sa-si blindeze pozitiile in fata Justitiei si sa-si salveze colegii penali.
imunitatile folosite ca bariera in calea Justitiei (Dan Voiculescu)
- Avocatul Poporului este in continuare o institutie anihilata.

 

Romania a facut progrese.

S-a subliniat in Raport necesitatea integritatii si credibilitatii membrilor Guvernului Ponta si a parlamentarilor USL,care lipseste insa cu desavarsire.

 

Ponta se facea ca nu-i stie pe cei 3 ministri, cica "hai spuneti ...

...care sunteti"? Asta face mishto de noi, cu zambetul pe buze. La un moment dat si-a amintit de Fenechiu, dar nu avea curaj sa spuna-Dragnea si Sova. Care mai sunteti, spuneti. Jenan dotoore.

 

tu jaculezi ante portas

asteapta sa se dea verdictul si dupa aia fa ce trebuie.

baaaaa unguene

nu ai dreptul sa vorbesti de dicatura usl, atata timp cat suntem condusi de dictatorul basesc si facuti de ras la Bruxelles de comunistoida fascista Makovei

E care pe care: sau BaSecu va lichideaza sau...

viceveresa.
finita la comedia portocalia!

 

MRU nu mai poate fi solutia de viitor a PDL-ului

De vorbit a vorbit frumos MRU, dar, in realitate este cu totul altceva cand este vorba de politica. A ratat sansa de a fi "locomotiva" dreptei, a ratat sansa de a fi un premier intuitiv si mult mai agil A intarziat cu masurile de relaxare salariala si revenirea pensiilor la forma initiala. Boc asta ii lasase pe birou, sa indeplineasca ceea ce urma sa faca el daca nu ar fi fost schimbat. MRU a gresit fundamental aducandu-l fara sa sa-si dea seama, pe Ponta la guvernare. Din nefericire a platit PDL-ul din cauza acestor greseli ale lui MRU. De asta, el nu nu mai poate fi o solutie de viitor in ceea ce priveste PDL-ul.

@ cristiann ... ca sa primesti 5 stele,

intr-o gradina pdl-ista este interesant!
Ori astia nu stiu ce vor, ori li se lumineaza capatinile.

Va repet - USL este o oportunitate, de a se identifica legile necesare si aplica.
Peste 3 ani DDl si PNL vor reveni pe dreapta.

Ce este rau? - poate ... Antonescu, o bomba gata sa explodeze oricand, si sa dinamiteze USL mai devreme.

Asa ca isteti si grobieni dati-va mana la vot pentru ... Tariceanu, solutia (in)corecta, (i)morala, dar ... sanatoasa! In perspectica refacerii dreptei.
Bagati la cap !

@Cristiann80: hai sa-l lasam pe mru in teoria lui,

ca oricum are dreptate dar fara folos, si sa clasificam greseala corect: neavand experienta democratica este absolut normal sa gresim, si vom gresi frecvent pana vom invata din propriile greseli, deci este o expresie a incepatorului politic. De partea cealalta avem o haita de partide care ievolueaza grosolan de profitabil pe seama inculturii sociale asociate cu greseala tratata mai sus; au cadru legislativ de partea lor, in curand si pe cel juridic si trag vartos pentru cel constitutional: si atunci sa te tii trai pe vatrai si-o mirare crunta ca nu va mai gresi nimeni!!! Usl-u este promotoru acestui tip de politica, pdl-u a fost contestatar pana si-a asigurat centru de greutate dupa care a reactionat la fel ca pesedistii: aparitia tripletei de mucava a insemnat oficial ingroparea spiritului liberal la adapostul ideologiei primare. De atunci si pana-n prezent singurele directii liberale s-au dezvoltat pe axa servicii - justitie sub directa influenta a presedintiei. Decaderea lui mru si ascensiunea cinstitilor s-a produs sub oficializarea politica a fugii de justitie, de responsabilitate la urma urmei: ca nici in iad nu poti face un munte de fapte bune fara sa raspunzi!
Asa ca ideea cu MRU salvator este depasita: nu suntem pregatiti politic sa delegam atata putere unui singur personaj, in arhitectura legislativa actuala a unei pseudodemocratii originale: nici de dreapta da nici de stanga, numai politicu sa nu plateasca nimic niciodata.

Cu ce drept vorbeste acest ins,un jefuitor de bani publici,tradator!

Cum isi permite acest individ dispretuit in toata tara sa mai deschida gura si sa vorbeasca cu ura stalinist-nazista impotriva romanilor care-l doresc judecat si condamnat,atat pentru jaful banilor publici cat si pentru inalta tradare in cazurile Fundatiei Gozdu si a OMV-AG,tradare de pe urma careia turnatorul la securitate si terorist in dec.1989 la Cluj( asa cum singur declara)are beneficii pecuniare prin navasta-sa?Cat mai trebuie sa suporte romanii aceste grave atentate la siguranta lor publica,pentru ca ori de cate ori acest individ, cu grele crime savarsite in comunism impotriva romanilor,apare in mod sigur vor mai muri oameni in tara.Acum amenintati sunt aradenii care nu-l recunosc ca senator de Arad pentru ca nu l-au votat.

http://stareanatiunii.com/aradenii-au-decis-nu-vor-sa-fie-ungurenii-lui-mru.html

@anti virus ! Pai numai de Fenechiu era "Pe placul lui Crin".;

Cum sa-si aminteasca si de ai sai ?

Sixtus

Ai uitat de dosarele penale ale lui base(flota,mihaileanu,vila din Otopeni si terenurile- spalare de bani,pasajul Basarab) dosare lui nutzy,boagiu,ritzi,ariton,vreme,videanu,murgeanu,traila-ANREMAP,l negoita,(sect 3),flutur,falca,pinalty,boc(centura ocolitoare Cluj)apostu,bica,ioan oltean etc. Toate astea stau in dulapurile procurorilor inregimentati in oastea lui baserau.Sfarsitul nu-i aici vorba lui Florian Pitis.
base mai sta un an si 10 luni si apoi apocalipsa portocalie.
Apropo daca nu a comunicat DIICOT de unde stie UE+CE + macovei spaima sticlelor de vin. Procurorii sunt independenti si trebuie sa asigure secretul investigatiei pana predau cazul la judecator.
Antena 3 a criticat hahalerele din CSM(ghica,haineala si vasilica)+ papagalul presedinte de la ANI ala dat afara de peste tot pe care il imprumuta nasul cu 300000 Euro ca sa-si cumpere casa de la parinti (ca matusa tamara)
Dragnea este invinuit pt 5 voturi furate la referendum

MRU incearca dezinformarea cu care este obisnuit.

Norocul nostru este ca romanii stiu cu cine au de aface.Cu acest raport se vor termina si motivele de bucurie a basistilor. Astept ca Parlamentul sa se tina de cuvant.

SENIN, SENIN, da nu se lasa pana nu afla toti !

Pozitia USL, aceea de majoritate absoluta in Parlament, este inteleasa de reprezentantii acestei aliante drept o "dictatura a majoritatii", facand astfel imposibila conturarea unor cai de dialog eficiente intre toate formatiunile prezente in Parlament. Rotatia partidelor la guvernare este un proces firesc, democratic. Insa USL trebuie sa inteleaga ca nu este detinator al adevarului absolut in compunerea solutiilor de dezvoltare a tarii.

SENINULE !

Bugetul nostru ar fi un buget de dreapta realist

Ar fi, ba unguent, dar nu este! Bugetul vostru, pur si simplu, nu exista!
Conditional-optativ? uite, iti dau un exemplu-ghicitoare potrivit: daca cainele vanatorului n-ar fi trebuit sa faca treaba mare, ar fi prins iepurele... ghici cine sunt cainele, vanatorul si iepurele!
Alo, Ziare.com, puneti si voi la inaintare unul care nu produce alergie!

 

unguentul loveste din nou,

vorbeste despre ministrii penali, amaratul nu a auzit ca UE si-a retras comunicatul,si ca au gresit, el era invatat cu mafiotii lui ortocalii, adica toata ciuma portocalie cu hahait cu tot.

nu dau doi bani pe ce spune Ungueanu

CElcare a cumparat prezervati8ve pentru ai lui, si pentru care am fost penalizat de zoaie.comuniste ca am spus adevarul.Restul e nimic, pentru ca opozitia nu are rost, fiind din ce in ce mai mica.Cat despre mcv, a avut grija comunistoida Makovei si basescu sa denigreze tara care ii uraste pe amandoi, doi comunisti inraiti, care au distrus tara pentru 100 de ani.Pe cand pedeapsa asemanatoare lui Ceausescu, cel care isi apara tara ? Vanzatorii de tara Makovei si basescu trebuiesc pedepsiti!

 

yo4kpa

Am mai spus-o si ieri, reiau si astazi, poate, poate veti intelege. Daca Monica Macovei merge la Bruxelles si spune vrute si nevrute pe acolo si aia de acolo o cred, inseamna ca Monica Macovei are o buna reputatie si se bucura de o mare incredere acolo. Si asta este meritul ei. Daca Daciana Sarbu, Alina Valean, Norica Nicolai si cine o mai fi de la USL pe la Bruxelles, spun adevarul despre Romania si nu sunt crezuti inseamna ca respectivii nu se bucura de credibilitate, de respect acolo. Acum noi stam si ne uitam. Europa ne pune la colt, dumneavoastra spuneti ca Europa este dezinformata de Monica Macovei si de Basescu, dar nu ne spuneti ce faceti voi, prin ai vostri reprezentanti de la USL sa informati corect Europa. Pentru ca eu, desi nu sunt la Bruxelles, inca nu am vazut pe acolo vreun europarlamentar sau orice alt demintar cu leucoplast pe gura, acolo oricine are dreptul la opinie, la cuvant. De ce este crezuta Monica Macovei, de ce este crezut Traian Basescu, si nu sunt crezuti Daciana Sarbu, Alina Valean, Norica Nicolai, Ivan, Severin si ceilati reprezentanti ai USL acolo? Daca nu v-ati pus niciodata aceasta intrebare, iata, va intreb eu; de ce?

da si raspunsul, daca il stii,

ca ai spus-o si ieri si lumea n-a priceput.

Cele trei "gratii' sunt niste anonime

Daciana Sarbu, Alina Valean, Norica N.? Iti garantez ca aceste femei sunt doar figurante pe acolo. Sunt niste femei lipsite de personalitate, inteligenta, carisma, discurs, sunt niste femei care doar conjuctura le-a facut europarlementari.Apropae ca nu ai ce spune despre aceste femei, nu au scliptit cu nimic, nu au nicio realizare importanta cum sa mai fie si crezute la un asa nivel cum este Parlamentul european?

 

 

Ce sa ceri unui fost spion extras de SRI in1995 si pus la

fezandat.
Base l-a pus sef la SIE ca sa poata fi suprevegheat mai bine de baietii destepti de acolo si folosit ca momeala pt cei pt. care a spionat.
Baiat destept dar nu are stofa de politician,nu are pic de cohones,personalitate+are fata de milog sau popa de tara. Este antipatic ca individ mereu transpirat si uleios cu fata imatura plina de cosurile pubertale.
Locul sau este pe la un obscur liceu ca profesoras.
In plus are si tinichele legate de coada in care poate fi acuzat de furt de bani pe cand era la Viena

 

Viitorul presedinte al Romaniei, cu siguranta va fi M.R.Ungureanu.

Este mult peste alti pretendenti, valoarea il recomanda.

 

Unguent presedintele Romaniei?

Fara buget? Cu "ar fi", "locomotive ARD", si alte etcaetere, cu ignoratio aerenchi la intrebarile ce i se pun? Asta presedinte? Vedeti-va de treaba!

Sigur, al 4lea,

la cerera ta, iata si raspunsul; Monica Macovei, Traian Basescu si in general reprezentantii PD-L in Parlamentul European spun adevarul, nu mint acolo. Pe cand reprezentantii USL mint. Si la Bruxelles se stie adevarul si din surse independente cum ar fi Ambasadele sau chiar expertii si oficialii UE care activeaza in toate tarile Uniunii, inclusiv in Romania. De aceea unii sunt crezuti si altii ba. Cei crezuti sunt cei care spun adevarul, ceilati nu sunt crezuti pentru ca mint.

E care pe care: sau BaSecu ne lichideaza sau...

viceveresa.
finita la comedia portocalia

darnic zero total, adevarul e dicolo de ce vezi tu

Basescu Traian are la activ prea multe crime ,multe dintre ele imprescriptibile ,crime impotriva umanitatii,intai laudat apoi judecat si condamnat,ai exemple destule in istoria Europei, iata pentru mintea ta de zero total ,exemplu ceausescu...

lol...

...
hai lasa-mi cu amintirile de comedianti cu dem radulesc, jean constantin si altii, ca ei erau platiti sa fie de rasul lumii!

Legenda "cărturarului" M. R. Ungureanu,O INCROPEALA securista.

credeti ca nu mai este un ratat MR Unguent Ungureanu daca ati ascuns un comentariu bazat pe fapte?Iata aici cum acest turnator la securitate si-0a incropit "opira" drept rasplata crimelor savarsite ca nomenclaturist UTC.Jalnica "operă" a cărturarului MRU o gasiti aici documentat sia rgumentat.MR Unguent Ungureanu este o rusine pentru generatia lui si un ultim blestem securisto-basist pentru Romania,

Am o intrebare va sunat MR unguent mancator de *** kobe si jefuitor -infractor ,inca nejudecat din bani publici sa stergeti comentariul care-l caracterizeaza?Iata eu mi-am argumentat comentariu ,el MR Unguent argumenteaza ca nu-i un r.a.t.a.t !Sa-l auzim.

http://www.cotidianul.ro/legenda-carturarului-m-r-ungureanu-fata-in-fata-cu-incropeala-numita-opera-180520/

 

Astia scriu in stare de ebrietate!

Unul care-l vede pe mru viitorul presedinte al Romaniei, e cel putin ciudat! Ca sa nu zic altfel.

mru nu vede s-au se face ca nu vede realitatea

pai tocmai din cauza voastra au ajuns usl-istii sa aiba o dictatura a majoritatii,din cauza dezmatului de care ati fost capabili sa-l faceti cind aveati puterea, asa ca mai bine taceti din gura ca oamenii nu sunt chiar asa naivi cum ati crezut voi sau cum vor crede si altii.

 

???????

Dictatura majoritatii infractional criminal terorist baseasca a avuto doar PDL-ul.Actualul Parlament este pluripolitic bine proportionat ,liberalism de dreapta si social-democratia de stanga,celelalte partide de centru dreapta ,sau de centru stanga ce au de readus in tara nivelul de trai decent distrus total de mafiotii lui Basescu PDL rebotezati ARD.

Olivia( a lui Popey marinarul).....

Parlamentul ala de care pomenesti tu este bine proportionat intrade-var,compus din Plagiatori,Incompatibili,puscariasi si puscariabili,toti de la USL. O mare rusine pentru Romania,asta este Parlamentul tau mai Olivia,ca sa nu mai zic ca si in guvernul asta fantoma al vostru aveti 3 ministri care au mari probleme cu Justitia Romaneasca,pe care voi incercati sa punti labele,dar nu ve-ti reusi pentru ca UE,este cu ochii pe voi ca pe butelie !

Nu vede hotia si dezastrul pe care-l face USLacum in Romania?

???!!!~
Imagineaza-ti cum ar fi aratat tara asta condusa de MRU si cuum ar fi aratat Raportul MCV!
La toamna am fi fost in Schengen si n-aveam inflatia de 5 ori mai mare si someri cu 70 000 mai mult,buget fara bani pt investitii si toate porcariile USL!

Seriozitatea, deprinderea de a munci, de a fi temeinic il recomanda

pentru o pozitie foarte importanta in stat. Mai devreme sau mai tarziu, cei care si-au cladit cariera prea usor, prin smecherii, profitand de atmosfera atat de propice imposturii din scoala romaneasca actuala, isi dau in petec si in politica.
Imi pare bine ca MRU a ales sa contribuie la constructia unui partid, sa lupte in parlament, ca este atent la ce de intampla acolo si ca reactioneaza energic . Asa are mai multe sanse sa ajunga presedinte decat ca "pogorat", cum inclinau unii si aproape ca il convinsesera si pe el.

 

ai sa-l vezi presedinte

cand o zbura orcu, cand o face plopu pere si rachita micsunele, cand ai sa-ti vezi ceafa. N-are nici o sansa.

de ce nu ? presedinte mru, pm nastase, felix justi

-tie, dragnea dezvoltator economic, vanghelu invatamant, jiji la sport, crinuta minoritati, samd. Habar ai tu de cate salturi este responsabil orcu; aditza cunoaste personal situatia de la ferma.

Noi...

...zicem cand vor face plopu' ananas și răchita banane sau chivi...

Viva onorabilul senator Voiculesco!

E care pe care : sau BaSecu pe noi ,sau viceversa

Finita la comedia portocalia!

A ajuns ziare.com sa ia interviu la toti ciudatii

...vietii politice din Romania. Degeaba a achizitionat utecistul Ungureanu atitea alifii, ca nu stie la ce sa le foloseasca. Desigur, pentru un propagandist bolsevic ca Ungureanu e de rau daca adversarilor lui politici le iese treaba. Stim cu totii ca Justitia nu este independenta, ci subjugata chiriasului de la Cotroceni, iar Raportul MCV chiar asta scoate in evidenta. De aceea si aceasta lupta pentru a reda independenta Justitiei.

pai prietene, cam cine citeste ...

Dupa mine:
- 80% voturi vin de la nostalgicii PDL
- 15% sunt cautatori de adrenalina pe seama adversarilor
- 5% chiar ar vrea sa faca ceva serios pentru tara dar sunt sufocati de dragostea celorlalti!
Asa ca deh, se-ncepe cu MRU, nae X-escu s.a.m.d.
Din fericire sunt si alte site-uri, eu prefer grobienii americani de pe ebay Forum decat pe cei neaosi pe Hot News sau Ziare etc.
Mai vin prin cartier sa mai trag cate un semnal!

Daca va candida

la alegerile prezidentiale din 2014, va obtine 4 voturi tata+mama+antyvirus+vai3, poate inca cateva de pe aici date de 2-3 telectuali, colegi de nestiinte si practici unguente, cu mru.
Cu calitatilelui deosebite poate ajunge departe in MISA lui gregori bivolica.

Lesin, n-am mai ras demult cu-asa pofta!

Bravo, nene, esti tare, asta e gluma lunii ianuarie, luna unirii principatelor romane si a nasterii celui mai iubit dintre pamanteni!

Apropos de "tata-mama" + MR Unguent si iesenii

intr-un ziar iesean a aparut in preajma craciunului o stire precum ca MR unguent Ungureanu le-ar fi spus unor vecini sa fie mandru de el ca el va fi urmatorul presedinte roman.Unul din vecini s-ar fi adresat ziarului iesean pentru a spune ca tov. turnator la securitate fiul unui inrait securisto-comunist isi insulta vecinii si-ii tracaseaza.

Domnule Ungureanu, este trist ca din cauza tradarii unor PDlisti

ati fot nevoit sa abandonati functia de premier. As fi dorit sa vad ca ceea ce declarati acum putea fi construit sau realizat. Ati fi avut capitalul de incredere de care duceti lipsa. Trebuie sa gasiti un alt mijloc decit critica USL pentru a va auri blazonul si pentru a cistiga increderea electoratului roman, cit mai larg. Banuiesc ca un limbaj simplu ar fi mai pe intelesul majoritatii mai putin educate, cu exemple precise si concrete. Putet prezenta si contrapropuneri de calitate in parlament,... nu imi permit sa va invat eu ce aveti de facut, aveti calitatile de a evolua! Doresc succes oricui este capabil sa aduca bunastarea in tara si sa conduca RO in EU! Deci succes dl. MRU.

 

un limbaj mai simplu antreneaza o logica la fel de intuitiva:

de 23 de ani toate guvernele acuza greaua mostenire fara ca s-o numeasca, analizeze corect, inclusiv sa o asaneze. In aceeasi masura cretinoida toti gresesc dar numai in defavoarea societatii......tatuka ilici a stiut el bine ce poame suntem si ce scaieti riscam sa devenim. In orice tara civilizata functia este sustinuta financiar si garantata responsabil, la noi garantia se muta numai pe acumulatura. Limbaju mai simplu ar trebui sa explice si cretinatatea asta!

succes oricui este capabil sa aduca bunastarea in tara

bravo! Asa da! dar ce bunastare poate aduce un unguent?

Poate...

...poate aduce unguent sau alifie cu ghivent...de la și ezact ca Bodo Homobach=LOVE...

Viva onorabilul Voiculesco! Chiar și Fenechiu!

Pacat ca ramineti la nivelul "cremei" si altor

referinte de acest gen. Va descalificati singur. Poate din lipsa de adevarate argumente?

@Mos Gerila ! Astia sunt din TARA MITICILOR, nu-i

....cunoasteti ?
Ce sa pretinzi unor MITICI ?

Bancul zilei !!

anty virus :"'Viitorul presedinte al Romaniei, cu siguranta va fi M.R.Ungureanu''.Poate va fi bine,va scadea TVA-ul la parfumuri,unguente,o sa fie numai laptisor de matca in tara asta.

 
 

 

Domnul Mihai Razvan Ungureanu are rolul sau prin candidatura la...

....prezidentiale.
Domnuia sa gandeste logic si impinge in turul doi alegerea presedintelui, tur in care se face regruparea electoratului.
Deci e constient ca nu va castiga, insa va favoriza electoratul sa se regrupeze, sa-si ordoneze optiunile spre un anume candidat, caci sigur vor candida si Gyory Frunda,Miron Cozma, Remus Cernea, Regele Cioaba si careva print al regalitarii din cei trei.

 

Asta da strategie, bravo, acum am inteles!

Noroc ca-ai explicat-o tu, ca el vad ca nu e-n stare sa faca lumea sa-l inteleaga.

 

Iertare, n-am citit articolul !

Cand este vorba despre MRU, prefer sa-l ignor...e un tip care ma agaseaza nu numai cu mutra lui, ci si cu discursul sau de fost spion-sef al Romaniei...
El a fost principalul personaj care a scazut procentul PDL la parlamentare...el plus, Blaga, Neamtu,Cezar Preda si alte gorile care conduc la dezastru opozitia...
Orice analiza e usor de facut in opozitie fiind : el trebuia sa-si demonstreze inteligenta in timpul scurtului sau mandat de prim-ministru,in timpul caruia a facut numai idiotenii, dar, deh, dupa razboi multi viteji s-arata !

 

Si eu ignor postarea matale. Postarea se face la articol.

.
Autorul articolului nu este obiect de comentat.

NENE MRU ...

Astampara-te Dom'le ...
Te_AU mirosti Romanii.

You ARE "bourned" ...

Romanii STIU ca Scopul ... Matale, ma rog, este Proiectul Romania.
Pheyyii, TOCMAI D'AIA.

NU MAI avem UNDE fugi ...

Chiar SI AIA care au fugit de AICI, in Lume, Mare Parte se vor intoarce ...
Multi Liphtacks au luat Plasa crezandu_NE Prosti ...

Io chiar TE ințeleg pe Matale.
NU este ASA de Isteț cum iți place sa TE crezi ...

Antrenamentul 'Telectual PERFECT maschează BINE, inclusiv fata de Sub_Liminaluu' Matale,

cel MULT Puternica Inteligenta Mediocra ... :)):)):))

NU trebuie sa te superi !

ESTE EXACT Diagnosticul lui George Călinescu pentru Titu Maiorescu ... :)):)):))
Si pentru Gu_Gustiucks SNOBI, care au CIUGULIT Repede, pe Scurtatura FGPPR, Facultati grila Party_PARTE Rezervata,

adica
AIA care iși pun Speranțele de Afirmare in Matale ...
OMUU' "VEDE" CE dorește ...

AICI, ACUM si Veșnic, Matale vei repeta Destinul lui Petrica Roman ... :)):)):))
FOSTA Speranta Politica a UNORA.

Forta Democrata la Petre Roman.
Forta Civica a lu' Matale.

Ambele Amandoua, Tous les Deux_Ensemble
au fost MICI si Blege,
INAINTE de Intro_Misionare ... :)):)):))

S-au "desteptatara" Romanii.

In Ciuda MULTOR Căzături ROMANE Im_PUSE NOUA, Romanilor ...

 

Daca raportul era pozitiv

sa-l fi vazut pe MRU sau Boc cum si-ar fi arogat meritele.

Niciunul dintre ei nu are voie sa zica nimic. Sunt la fel de vinovati pentru situatia din justitie, oricat de sfinti ar dori ei sa para!

 

Nu se putea realiza asta cu un Amtonescu,Ponta si USL.

Daca ar fi rezistat b guvernul BOC pana acum, am fi scapat definitiv de monitorizare si aveam liber la Schengen.
Cu USL..... sigur vom primii santiuni drastice si....ADIO Schengen !

Bre, nu mai debita prostii!

Ai tai sunt de aproape un an la guvernare. Raportul MCV e pe ULTIMELE 6 luni. Adica din august incoace, de dupa porcaria cu suspendarea. Ce treaba au Boc si Mru, cu magariile facute de USL?
Iti reamintesc ca si in vara am avut un raport negativ, in special pe lovitura de stat esuata, dupa arestarea lu' Nastase, autorii fiind tot US-Lasii tai.

Bruxelles da inapoi deja face modificari la MCV

Aceasta la vedere ,fara ca semnatarii acestui Raport tipic stalinisto- STASI sa-si prezinte scuzele publice de rigoare fata de romani.In ce priveste implicarea mass-mediei la ordinul infractorului Basescu si ai complicilor lui in MCV ar trebui ca Curtea de Justitie de la Luxembourg sa se pronunte pentru ca se pot crea precedente si-n alte tari europene.Churchill avea o vorba ,politicianmul care s eleaga de presa este terminat.Semnatarii MCV -lui SUNT TERMINATI,cine i-a pus sa creaca in cel mai abject criminal al securiattii ceausiste a in acrui regim mafiot au fost arsi de vii bebelusi,contrabandist in zone de razboi supuse embargoului ONU!


Prima   1   2   Ultima
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor