Ziare.com

MRU: Fapte, nu vorbe!

Vineri, 22 Noiembrie 2013, ora 10:06

   

MRU: Fapte, nu vorbe!
Cateva precizari necesare si un apel:

I. Caderea Guvernului Ungureanu (29 aprilie 2012): Nu PDL a tradat, au tradat oameni din PDL. Unii s-au reintors in PDL si sunt in pozitii de conducere sau in Parlament.

II. Plecarea la Varsovia, in ultima zi de guvernare, a fost discutata cu Presedintele Traian Basescu. Premierul Romaniei nu putea lipsi de la o reuniune de lucru care insemna intalnirea cu Prim-Ministrul Chinei si alti premieri din statele Europei Centrale. Miza era strategica pentru Romania. Prezenta mea la Varsovia atunci garanteaza astazi prezenta Premierului chinez in Bucuresti. Cum ar fi fost interpretata absenta Premierului Romaniei de la o astfel de intalnire, pe fondul asteptatei motiuni de cenzura? Ca Romania este instabila politic, ca Prim-Ministrul aseaza supravietuirea Guvernului deasupra interesului national. Fals! Interesele Romaniei sunt deasupra intereselor politice de moment.

III. Am avut incredere in conducerea PDL si in conducerile celorlalte forte politice din coalitie (UDMR, UNPR, Grupul minoritatilor) ca vor face tot ce este posibil ca Guvernul sa nu cada. Multi si-au tinut cuvantul. Nu am inteles insa niciodata de ce grupurile parlamentare nu au fost convocate pentru o intalnire cu Prim-Ministrul, asa cum s-a intamplat inaintea tuturor motiunilor de cenzura carora le supravietuise coalitia de atunci.

IV: Nu am absolut niciun repros sa ii fac dlui Presedinte Emil Boc. A fost alaturi de mine pana la sfarsit.

V: Cei care vorbesc astazi de istoria ultimelor zile ale Guvernului Ungureanu stiu doar cateva detalii. Cei care stiu, nu vorbesc.

VI: Daca partenerii de coalitie aveau o solutie mai buna in 8 februarie 2012, de ce nu au propus-o atunci?

VII: Coalitia a functionat bine cat am fost Prim-Ministru.

VIII: Celor care spun ca Guvernul a cazut din cauza lipsei de experienta, le raspund: da, Guvernul a cazut din cauza lipsei de experienta in a face compromisuri care sa nenoroceasca Tara. Pentru unii este lipsa de experienta, pentru mine este patriotism.

IX: Am avut o relatie buna cu toti parlamentarii coalitiei. Nu uit cat de surprinsa a fost majoritatea parlamentarilor PDL, UDMR, UNPR cand au vazut cum trec unii dintre colegii lor de cealalta parte a baricadei.

X: Nu mi-a propus nimeni sa devin membru PDL cat am fost Prim-Ministru. Sunt insa recunoscator membrilor PDL pentru sustinerea acordata Guvernului pe durata mandatului. Nu uit cum m-au primit sa le vorbesc in ziua de 6 mai 2012, la lansarea candidatilor pentru alegerile locale. Stiu ca ar fi vrut sa le fiu presedinte. Partidul insa avea conducere, o conducere aleasa.

XI: Pentru a fi in conducerea unui partid trebuie sa dovedesti ca poti lupta pentru partid si nu pentru sine, sa lupti in batalia electorala cot la cot cu membrii partidului, sa fii alaturi de ei la greu, nu doar la bine, sa fii recunoscut de toti membrii partidului ca fiind al lor, reprezentativ si loial. Ca sa ajungi in varf, trebuie sa dovedesti. Conducerea partidului nu este un premiu, este o responsabilitate.

XII: Am inteles ca am o datorie morala fata de partidul care m-a sustinut ca Prim-Ministru. Ma bucur ca, spre deosebire de alti membri ai conducerii PDL - eu nefiind PDL-ist - am putut sprijini candidaturile PDL in alegerile locale din 11 iunie 2012.

XIII: Cine vorbeste de unitatea dreptei sa puna mana sa contribuie. Unitatea dreptei nu este o chestiune de metafizica sau de comentariu - participi sau nu la acest efort, cand esti constient care sunt problemele. Unitatea dreptei nu este un cadou si nici un miracol. Unitatea dreptei este rezultatul unui efort comun la care sunt chemati sa participe toti cei care cred in el. Daca vezi ca lucrurile nu merg, vii si spui: pot sa ajut, pot sa pun umarul? Unitatea dreptei se face prin dialog si actiune comuna, altfel este plina lumea de teoreticieni.

XIV: Stiu ca si FC, si PMP, si PNTCD, si IRL, si PER, si multi din PDL inteleg acest lucru. Diferentele tin de nuante, nu sunt de fond. Unitatea de actiune a dreptei nu este imposibila.

XV: Cred ca este timpul sa reafirm care sunt principiile minime ale unitatii de actiune a dreptei, despre care am vorbit incontinuu incepand cu 10 decembrie 2012, cand altii se gandeau in primul rand la confortul politic propriu sau cand taceau rusinati de rezultatul din alegerile generale: lista unica la alegerile europarlamentare, candidat unic al fortelor de dreapta la alegerile prezidentiale. Atunci declaratiile au fost primite cu neincredere, astazi majoritatea imi da dreptate.

XVI: Si pentru ca vad ca urechile se destupa greu, in timp ce limbile se dezleaga prea repede, ii chem public pe presedintii PDL, PMP, PNTCD, IRL si PER la o discutie in care sa decidem asupra a ceea ce este de facut si sa transam raspunsul la intrebarea: este sau nu posibila unitatea de actiune a fortelor politice de centru-dreapta, incepand cu luna ianuarie 2014? Propun ca aceasta intalnire sa aiba loc cat mai curand, chiar si la inceputul saptamanii viitoare. E timpul sa aflam cine doreste victoria in 2014 si cine nu, cine vrea binele Romaniei si cine nu.

Mihai-Razvan Ungureanu

Presedinte FORTA CIVICA

Sursa: comunicatedepresa.ro

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 146 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
1 comentariu
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

"Unitatea de actiune a dreptei nu este imposibila."-dar devine, dacă

tot fugiți de MASA ROTUNDĂ, la care trebuie să participe toți liderii partidelor de centru-dreapta fără a mai stabilii voi cine și cum.

Deocamdată, voi, ca partide, sunteți numai POZIȚIONAȚI pe dreapta, fără a fi de dreapta, ințelegand numai că vreți să jucați pe dreapta, acum cand ați compromis dreapta și ați ințeles in sfarșit, de nevoie, că este nevoie de unitatea dreptei, de care noi, celelalte partide și oameni cu adevărat de dreapta, vă tot spunem.
Pentru a justifica atitudinea pe care o am față de toți aceia, care prin modul cum s-au manifestat politic, pur și simplu, nu lasă dreapta să construiască, vă relatez un o trăire personală atunci cand manat de dorința creerii unui partid de dreapta cu adevărat, m-am alăturat mișcării condusă de MRU, pe cand ne-a cerut "să fim ungurenii lui", arătand, fie și prin aceasta că este departe de ceia se numește a fi om de dreapta cu adevărat.
Ba mai mult, cand i-am propus să vin cu mai mulți oameni de dreapta, s-a pus paznic la "ușa blocului dreptei", spunand că să vedem dacă sunteți de dreapta.
Asta i-o spunea unuia ca mine, care chiar din 1990 mi-am luat soarte in propriile maini și mi-am creeat propria firmă și asta in domeniul producției.
Apoi m-am convins că oameni ca MRU,cei care glăsuiesc numai că sunt de dreapta, vor să se folosească numai de oamenii cu adevărat de dreapta și imediat cum ii reperează ii marginalizează pană ii face să plece din "mașinăriile" lor, bine puse la punct și care s-au dovedit a avea alte scopuri, mai puțin acelea de a se bate pentru interesele romanilor și a Romaniei, dar cu siguranță in detrimentul acestora, altfel de ne aflăm azi, cu toții intr-o SITUAȚIE LIMITĂ.
Totuși, după cum bine vă dați seama, consider că unitatea dreptei este un proces și un deziderat pentru orice bun cetățean roman care iși dă bine seama că a continua la putere cu useliștii, inseamnă că prăpastia in care tot cădem, se adancește și se lărgește periculos de mult, punand in pericol tot ceia ce este romanesc. Consider că soluția imediată este aceia ca dreapta politică unită să genereze repede o adevărată alternativă politică, care pe căi democratice să i-a puterea și să pună Romania pe CALEA DREAPTĂ, calea europeană, pe care trebuia să mergem și să o fructificăm, incepand cu 1990.
Dacă acești lideri ai "opoziției" actuale ințeleg că nu mai este vremea să ceară a ne aduna in jurul unui om sau altul, oricare ar fi el, va fi ok. Uniți in jurul interesului național și in slujba bunilor cetățeni romani, in adevărate echipe de lucru, va trebuii să generăm și să fim uniți in jurul unui PROIECT PENTRU ROMÂNIA, pe care cu viziune, curaj, responsabilitate și eficiență, să-l aducem la indeplinire.
Numai o astfel de alternativă va face electoratul roman să-i sprijine prin vot.

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor