MRU: Guvernarea USL e o cacofonie de trompete politice. O vitrina ce ascunde un circ

Vineri, 15 Martie 2013, ora 22:16
3520 citiri
MRU: Guvernarea USL e o cacofonie de trompete politice. O vitrina ce ascunde un circ
Foto: B1TV

Fostul premier Mihai Razvan Ungureanu a criticat dur slabiciunile Guvernarii USL, spunand ca prima dintre ele este incompetenta. Cat despre premierul Ponta, acesta nu intelege responsabilitatile ce ii revin, preferand jocurile de imagine.

Intrebat, intr-o emisiune la postul B1TV, care considera ca sunt slabiciunile Guvernarii USL, senatorul a raspuns: "Prima este incompetenta".

"Sa pui omul potrivit la locul potrivit. Nu vad ca acest Guvern ar avea oameni potriviti la locuri potrivite (...) Si nu vorbesc doar de ministri cu probleme penale, dar nu poti sa acoperi posturi cu mare efect social cu oameni a caror incompetenta a fost deja o data dovedita", a adaugat acesta, precinzad ca se refera in primul rand la Sanatate.

In opinia presedintelui Fortei Civice, incompetenta incepe cu premierul Ponta insusi, "care nu intelege ce responsabilitati enorme ii revin".

"Nu intelege ce exprima, ce inseamna responsabilitatea exprimarii publice. Face doar jocuri de imagine, apare la televizor doar ca sa apara(...) Asta nu mai e o guvernare, e o vitrina in spatele careia se petrece un circ. As fi preferat un guvern tacut si eficace", a completat Ungureanu.

Acesta a mai spus ca, in calitate de cetatean, ar fi dorit ca "viata cotidiana sa curga previzibil" si sa nu fie supus la tot felul de presiuni.

In opinia sa, "un tip de seriozitate sobra" ar face bine oricarei conduceri de guvern. In schimb, "Ni se ofera o cacofonie de trompete politice. Unul spune ceva, altul altceva, se contrazic, iar in spatele acestui vacarm e limpede: nu se ascunde un plan", considera MRU.

Hotarari de Guvern construite pe vid, buget construit pe ipoteze

Cea mai buna dovada, in opinia sa, este aceea ca in notele de fundamentare ale Hotararilor de guvern emise de Guvernul Ponta nu se afla niciun studiu de impact.

"Nimic, e un vid, si-a facut loc graba, lipsa de competenta si de multe ori reaua vointa. Este o peticeala continua", a mai spus Ungureanu, remarcand ca pana si bugetul de stat este facut pe simple ipoteze, cum rar s-a mai vazut.

"Cam tot ceea ce inseamna act legislativ sustinut de guvern e construit pe fum, pe aer, pe miscari bruste. O intreaga clientela politica, reala, hamesita, din dorinta de a razbuna 8 ani de Opozitie obosita, ia masuri pe genunchi fara constiinta efectelor", a mai declarat senatorul FC.

Fostul premier il acuza pe Victor Ponta ca nu intelege ca "din semnatura unui prim-ministru se transforma destine" si ca el "poate condamna zeci de mii de oameni la foame", dar poate si sa imbogateasca milioane de romani.

Mihai Razvan Ungureanu s-a aratat uimit de faptul ca premierul Ponta semneaza acte pe care nu le cunoaste sau ale caror consecinte nu ii sunt aduse la cunostinta, dar si mai uimit de faptul ca isi poate permite sa petreaca o treime din zi la televizor.

"Neamtul are o vorba: 'Nu poti sa fii administrator daca nu ai sezut'. Trebuie sa fii insurubat in scaun, sa ai disciplina muncii. Premierul trebuie sa citeasca, sa gandeasca, sa decida", a mai subliniat acesta.

De ce e fasolea dreapta?

Mihai Razvan Ungureanu i-a transmis premierului Ponta ca isi consuma energia inutil, pe discutii televizate care "nu conteaza pentru cetateanul de rand", acesta urmand sa resimta in curand in buzunar efectele proastei guvernari a USL.

Presedintele FC l-a ironizat pe Victor Ponta spunand ca este genul de om politic care se pronunta asupra oricarui subiect, chiar daca nu il cunoaste.

"De ce creste fasolea dreapta? Are raspuns, dar e raspunsul lui nu are treaba cu agricultura", a glumit acesta, adaugand ca, in mod surprinzator, Victor Ponta niciodata nu spune "Nu stiu!".

Iar daca totusi nu stie, "iti ofera un simulacru de raspuns" dupa care "esueaza intr-o gluma de bodega".

"Nu am absolut nicio problema sa il chem sa discutam ochi in ochi in public chestiunile fundamentale pe care ar fi trebuit sa le rezolve in aceste 8 luni de zile", a conchis fostul premier al Romaniei.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Verdictul lui Ciolacu în privința medicului Cîrstoiu: ”Nu poate merge înainte ca fiind candidat al coaliției”
Verdictul lui Ciolacu în privința medicului Cîrstoiu: ”Nu poate merge înainte ca fiind candidat al coaliției”
Premierul Marcel Ciolacu a delcarat, vineri, că până când doctorul Cîrstoiu nu va explica toate aspectele apărute în spaţiul public, dânsul nu poate merge înainte ca fiind candidat al...
Piedone și-a depus candidatura la Primăria Capitalei. Îndeamnă votanții să poarte tricourile "Și eu sunt interlop" VIDEO
Piedone și-a depus candidatura la Primăria Capitalei. Îndeamnă votanții să poarte tricourile "Și eu sunt interlop" VIDEO
Primarul Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone, şi-a depus vineri, 19 aprilie, candidatura pentru Primăria Capitalei, el venind cu un tricou pe care era scris „Je suis Pepa Pig!” şi „Şi...
#Mihai Ungureanu Ponta, #MRU guvernare USL, #Ungureanu Ponta premier , #Forta Civica